Ο Κούγιας έβγαλε στην… σέντρα τον Πατέρα

Τι ανέφερε στην απολογία του: "Ο Πατέρας δημιούργησε τη σημερινή υπόθεση ("koriopolis") και την υπόθεση της "εγκληματικής οργάνωσης". Λέει ότι έφερε τον Μαρινάκη στον Ολυμπιακό. Δεν έδωσε την τρίτη κασέτα που μιλάει ο Μαρινάκης με τον Πιλάβιο για να μπορεί να εκβιάζει τον Πιλάβιο". ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αλέξης Πλατής

Ο Κούγιας έβγαλε στην… σέντρα τον Πατέρα

Αποκαλύψεις για το παρασκήνιο στο ποδόσφαιρο έκανε ο Αλέξης Κούγιας στην πολύωρη κατάθεση του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που εκδικάζει την υπόθεση του «koriopolis», στην οποία είναι βασικός μάρτυρας κατηγορίας. Ο ισχυρός άνδρας της Λάρισας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στον πρώην πρόεδρο του Παναθηναϊκού και της Super League Νίκο Πατέρα.

"Τις δύο πολύκροτες υποθέσεις στο ποδόσφαιρο, τη σημερινή και την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, τις δημιούργησε ένας άνθρωπος, ο Νικόλας Πατέρας, ο οποίος αρχικά ενεργοποίησε τους οργανωμένους του Παναθηναϊκού να βρίζουν τον Βαρδινογιάννη κι έτσι μαζί με τον Βγενόπουλο κατάφεραν να εξοντώσουν την οικογένεια Βαρδινογιάννη και να πάρουν τον Παναθηναϊκό. Έγινε και πρόεδρος της Superleague κι έτσι μετατράπηκε σε ισχυρό άνθρωπο του ελληνικού ποδοσφαίρου".

Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε στις τρεις κασέτες με συνομιλίες παραγόντων του ποδοσφαίρου που είχαν κυκλοφόρησαν το 2011 και αποκάλυψε ποιος μιλάει στην τρίτη κασέτα που δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας σε αντίθεση με τις άλλες δύο.

"Στις αρχές Φεβρουαρίου του 2011 μου τηλεφώνησε ο Πατέρας και μ' έβαλε ν' ακούσω τρεις συνομιλίες. Του Μαρινάκη με τον Μπέο για ένα παιχνίδι Μακάμπι-Ολυμπιακός, στην άλλη μιλάει ο Μπέος για το Άρης - Παναθηναϊκός με τον Δαλούκα και η τρίτη κασέτα μιλάει ο Μαρινάκης με τον Σοφοκλή Πιλάβιο, με τον οποίο συζητούσαν για τον Δαλούκα και για το Μακάμπι - Ολυμπιακός, όπου ο Δαλούκας θα επηρέαζε τον διαιτητή, γιατί έμεναν μαζί στο δωμάτιο, στα διεθνή σεμινάρια".

Σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια, ο Νίκος Πατέρας δεν έδωσε στην δημοσιότητα την τρίτη κασέτα για να μπορεί να εκβιάζει τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο. «Ο Πατέρας με τον Μαρινάκη κι άλλους εφοπλιστές, ήταν σαν αδέρφια. Ο Πατέρας εξόντωσε τον Κόκκαλη και το περιβάλλον του, που βοήθησαν τον Ολυμπιακό να παίρνει τα πρωταθλήματα. Ο ίδιος ο Πατέρας λέει ότι έφερε και τον Μαρινάκη στον Ολυμπιακό. Αμέσως μετά η σχέση τους άλλαξε και δεν ξέρω το γιατί. Θεωρώ ότι την τρίτη κασέτα που μιλάει ο Μαρινάκης με τον Πιλάβιο, δεν την έδωσε ποτέ ο Πατέρας, για να μπορεί να εκβιάζει τον Πιλάβιο. Εγώ είχα τις άλλες δύο κασέτες. Τότε έδωσα συνέντευξη Τύπου στην Πάτρα και τις πήγα και στην κυρία Ράικου, την εισαγγελέα».

"ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ"

Ο Αλέξης Κούγιας υποστήριξε ότι "χρησιμοποιήθηκε" στην συγκεκριμένη υπόθεση, δεν κατονόμασε όμως, από ποιον. "Δεν δημιούργησα εγώ αυτή την υπόθεση, στην πραγματικότητα χρησιμοποιήθηκα. Δεν υπάρχει στο ποδόσφαιρο καθεστώς Κόκκαλη, μετά καθεστώς Πατέρα και μετά καθεστώς Μαρινάκη. Στην πραγματικότητα υπάρχει μόνο το καθεστώς ΕΠΟ. Αυτοί απλά προστάτευαν τις ομάδες τους και χρησιμοποιούσαν το καθεστώς ΕΠΟ. Τα τελευταία χρόνια όλοι οι πρόεδροι των ΕΠΣ, είναι δωροδοκούμενοι. Τις έχουν κάνει σούπερ μάρκετ τις Ενώσεις".

"Ο ΤΣΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΟ ΑΝΤΡΑΣ ΑΠ' ΟΛΟΥΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ..."

Το παρών στην αίθουσα τελετών του Εφετείου που διεξάγεται η δίκη, έδωσε για πρώτη φορά ο Γιώργος Τσακογιάννης, πρώην ιδιοκτήτης της Ηλιούπολης, "διευθυντής" της εγκληματικής οργάνωσης μαζί με τον Αχιλλέα Μπέο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. "Στη ζωή μου μισώ δύο ανθρώπους, έναν πρώην δικαστή και τον Γιώργο Τσακογιάννη γιατί με εξευτέλισε σαν άνθρωπο με όσα έλεγε για μένα, τη γυναίκα μου και την οικογένειά μου. Τον έχω αδικήσει όμως τον Τσακογιάννη, λόγω αυτών των συμπεριφορών του. Για τον Τσακογιάννη ισχύει ό,τι έχω πει και στις καταθέσεις μου. Δεν μπορώ να ξέρω όμως αν τα παιχνίδια τα έπαιζε και στο στοίχημα. Ο Τσακογιάννης έχει μία ευθύτητα, είναι ο πιο άντρας απ' όλους εδώ μέσα. Το τι έχει κάνει στη ζωή του δεν το ξέρω. Οι κρίσεις μου στις καταθέσεις για το κύκλωμα Μπέου, Τσακογιάννη, Παπαδόπουλου κτλ. βασίζεται στις συνομιλίες, έτσι έβγαλα τα συμπεράσματά μου. Και φυσικά από τις κασέτες του Πατέρα..." είπε ο Αλέξης Κούγιας.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΕΟ

Κατηγορούμενος είναι και ο Αχιλλέας Μπέος που επίσης είναι παρών στην αίθουσα του Εφετείου.

"Εκτός από τους χαρακτηρισμούς που έχει κάνει για μένα, δεν έχω κάτι άλλο εναντίον του σε προσωπικό επίπεδο. Υποπτεύομαι, αλλά συγκεκριμένα περιστατικά δεν έχω. Μόνο την κασέτα που μου έδωσε ο Πατέρας" κατέθεσε ο Αλέξης Κούγιας για τον πρώην ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βόλου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK