Οι δύο προσφυγές για να μπλοκάρουν τις εκλογές της ΕΠΟ

Δύο προσφυγές την Τετάρτη, η μία για ακύρωση των εκλογών και η άλλη για προσωρινή διοικούσα επιτροπή στην Ομοσπονδία.

Οι δύο προσφυγές για να μπλοκάρουν τις εκλογές της ΕΠΟ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι εκλογές της ΕΠΟ είχαν προκηρυχτεί αρχικά για την 1η Οκτωβρίου, στη συνέχεια αναβλήθηκαν για τις 26 του μήνα, αλλά την Τετάρτη αναμένονται εξελίξεις σε σχέση με τη διεξαγωγή τους ή όχι την συγκεκριμένη ημερομηνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσωπα του ποδοσφαίρου (άγνωστο αν πρόκειται για σωματεία ή ποδοσφαιρικές Ενώσεις) αναμένεται να προσφύγουν (επίσης δεν έχει γίνει γνωστό αν η προσφυγή θα γίνει στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ ή στα πολιτικά δικαστήρια) και να ζητήσουν την ακύρωση των εκλογών.

Στην προσφυγή θα αναφέρεται ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν με το νόμο του Ορφανού του 2004 (είναι το τελευταίο ψηφισμένο άρθρο με το οποίο ορίζονται από νόμο οι εκλογικές διαδικασίες) και όχι με βάση το καταστατικό της ΕΠΟ καθώς όπως αναφέρεται στο νόμο 4326/2015 που ψηφίστηκε πέρσι επί Κοντονή το καταστατικό και οι κανονισμοί της ΕΠΟ "πρέπει να είναι εναρμονισμένα με το Σύνταγμα, την κείμενη νομοθεσία".

Ο νόμος Ορφανού αναφέρει ότι το εκλογικό σώμα αποτελεί ένας εκπρόσωπος ανά 10 ερασιτεχνικά σωματεία από τα 3.000 περίπου που είναι ενεργά και όχι από τρεις ψήφους σε κάθε μία από τις 55 Ενώσεις και από 16 ψήφους στην Super League, συνολικά δηλαδή 181 ψήφοι.

Την προσφυγή επιβεβαίωσε ουσιαστικά ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ Βίκτωρας Μητρόπουλος, ο οποίος δήλωσε στην εφημερίδα "Goal News". " Υπάρχουν νομικά προβλήματα που θα γνωστοποιηθούν αύριο (σ.σ. σήμερα). Οι εκλογές δεν μπορούν να γίνουν πάντως. Έχουν ενημερωθεί εδώ και καιρό οι αρχηγοί των παρατάξεων, αλλά προφανώς δεν ενδιαφέρθηκαν για τα θέματα της νομιμότητας, οπότε κακό του κεφαλιού τους".

Αυτή δεν θα είναι η μοναδική προσφυγή που θα κατατεθεί όμως. Στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ αναμένεται να προσφύγει η αντιπολίτευση η οποία θα ισχυριστεί ότι σήμερα συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τις εκλογές που είχαν διεξαχθεί στις 6 Οκτωβρίου 2012, η θητεία της νυν διοίκησης της ΕΠΟ λήγει και πρέπει να οριστεί προσωρινή διοικούσα επιτροπή στην Ομοσπονδία.

Σύμφωνα με την ΕΠΟ ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει, και οι εκλογές πρέπει να διεξαχθούν μέχρι το τέλος του μήνα οπότε και λήγει ουσιαστικά η θητεία της διοίκησης.

Ο Οκτώβριος λοιπόν, ξεκινάει στα δικαστήρια για το ελληνικό ποδόσφαιρο…

News 24/7

24MEDIA NETWORK