Οι ήρωες της μιας βραδιάς

Από τον Γιώργο Νασιόπουλο και τον Γιώργο Κουτσουπιά στον Λούα Λούα και τον Λουί Τσάνκο, σας παρουσιάζουμε τα γκολ που σημάδεψαν την καριέρα κάθε παίκτη.

Οι ήρωες της μιας βραδιάς

Υπάρχουν παίκτες που ανεξάρτητα από το τι έχουν πετύχει στην καριέρα τους (είτε δεν έχουν κάνει τίποτα, είτε έχουν "ματώσει" τα αντίπαλα δίχτυα), το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό μόλις ακούμε το όνομά τους είναι ένα γκολ. Ένα γκολ που σημάδεψε την καριέρα τους (τις περισσότερες φορές για καλό λόγο). Ένα γκολ που τους έκανε ήρωες για ένα βράδυ, είτε αυτό το βράδυ ήταν το μοναδικό, είτε ένα ακόμα βράδυ που υπήρξαν ήρωες.

-Αντσουέ, Λάρισα-Παναθηναϊκός, 2-1, τελικός Κυπέλλου 2007

Ήρθε στη Λάρισα για 4-5 μήνες και σκόραρε 5 φορές σε 9 ματς. Το ένα από τα 5 του γκολ, χάρισε στους "βυσσινί" το Κύπελλο Ελλάδος του 2007 στον τελικό με τον Παναθηναϊκό με 2-1.

-Γιώργος Κουτσουπιάς, Παναθηναϊκός-ΟΦΗ, 1-1, 1996-97

Με αυτό το γκολ ο ΟΦΗ βγήκε Ευρώπη, αφήνοντας τον Παναθηναϊκό εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Έκτοτε συνέχισε την καριέρα του στο εξωτερικό...

-Γιώργος Νασιόπουλος, Παναθηναϊκός-Αμβούργο, 0-1, 2000-01

Μακράν το σπουδαιότερο γκολ στην καριέρα του Νασιόπουλου, ο οποίος εκείνο το βράδυ είχε ξεκινήσει στην βασική ενδεκάδα του "τριφυλλιού" στη θέση του Κριστόφ Βαζέχα.

-Τάκης Καραγκιοζόπουλος, Ολυμπιακός-ΑΕΚ, 0-1, 1988-89

Με αυτή τη φάση ο Καραγκιοζόπουλος γίνεται ο ήρωας της βραδιάς, αλλά και συνολικά του πρωταθλήματος, αφού χαρίζει στην ουσία το πρωτάθλημα στην ΑΕΚ.

-Γιώργος Βαΐτσης, Μονακό-Ολυμπιακός, 0-1, 1992-93

Ο Βαΐτσης χαρίζει μια μεγάλη νίκη εκτός έδρας για τον Ολυμπιακό, σε μια εποχή που η επίτευξη εκτός έδρας νίκης ήταν κάτι σχεδόν αδύνατο για ελληνική ομάδα.

-Δημήτρης Μάρκος, Πόρτο-Παναθηναϊκός, 0-1, 1995-96

Ο Δημήτρης Μάρκος χάρισε την πρώτη νίκη ελληνικής ομάδας στο Champions League και "εξέθεσε" τον Ρότσα, ο οποίος είχε δηλώσει πως σε περίπτωση νίκης θα γύρναγε με κωλοτούμπες από το Οπόρτο, κάτι που προφανώς δεν έκανε.

-Μύρωνας Σηφάκης, ΟΦΗ-Ηρακλής, 1-1 (1-3), τελικός Κυπέλλου 1987

Δύο αποκρούσεις στη διαδικασία των πέναλτι ήταν αρκετές για να χαρίσουν στους Κρητικούς το Κύπελλο και στον πατέρα του Μιχάλη Σηφάκη τον τίτλο του ήρωα του συγκεκριμένου τελικού.

-Κρις Καλαντζής, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, 1-2, 1993-94

Ο Ελληνοαυστραλός είχε αφήσει τον Παναθηναϊκό για τον Ολυμπιακό και με αυτό το απίστευτο σουτ που μας έρχεται στο μυαλό κάθε φορά που τον μνημονεύουμε, χάρισε την εκτός έδρας νίκης στην ομάδα του κόντρα στους "πράσινους".

-Λούα Λούα, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, 4-0, 2008

Ο Λούα Λούα με αυτό το υπέροχο γκολ άνοιξε το δρόμο για μία από τις ευρύτερες νίκες στην ιστορία του Ολυμπιακού επί του αιωνίου αντιπάλου του.

-Ζήσης Βρύζας, Άρσεναλ-ΠΑΟΚ, 1-1, 1997

Τρία λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα στο Λονδίνο ο Βρύζας ισοφαρίζει για τον ΠΑΟΚ και στην ουσία στέλνει την ομάδα του στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου UEFA. Να σημειώσουμε πως ο Βρύζας έχει πετύχει αμέτρητα σημαντικά γκολ, όπως και εκείνο με την Εθνική μας κόντρα στην Ρωσία στο Euro 2004, ωστόσο το συγκεκριμένο γκολ στο "Χάιμπουρι" είναι αυτό με το οποίο έχει ταυτιστεί περισσότερο και έχει σημαδέψει την καριέρα του.

-Λούι Τσάνκο, ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, 3-0, 2005

Αν ο Τσάνκο δεν είχε πετύχει το συγκεκριμένο γκολ δεν θα θυμόταν κανείς το πέρασμα του από την Ελλάδα. Κάνοντας, όμως, το 2-0 κόντρα στον Παναθηναϊκό με τόσο εμφατικό τρόπο κατάφερε να μείνει για πάντα στις καρδιές των φίλων της ΑΕΚ και στη μνήμη των Ελλήνων φιλάθλων γενικότερα.

-Πάουλο Σόουζα, Παναθηναϊκός-Γιουβέντους, 3-1, 2000

Όσα χρόνια και αν περάσουν για τους Έλληνες φιλάθλους το γκολ που έχει σημαδέψει τον Πορτογάλο στην θητεία του στους "πράσινους" ήταν αυτό κόντρα στην Γιουβέντους.

-Μίτσελ, ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, 2-3, 2011

Στον πρώτο προημιτελικό μεταξύ των δύο ομάδων η ΑΕΚ είχε κερδίσει 0-2. Στο προκείμενο ματς αν και η ΑΕΚ είχε ανοίξει νωρίς το σκορ, οι "πράσινοι" κατάφεραν στο δεύτερο ημίχρονο να φτάσουν στο 1-3 που αποτελούσε σκορ πρόκρισης για εκείνους. Ο χρόνος κυλάει και φτάνει στο 98' και όλα δείχνουν πως το "τριφύλλι" θα πάρει την πρόκριση. Ο Μίτσελ, όμως, δεν έχει πει την τελευταία του λέξη και με ένα φάουλ σχεδόν από το κέντρο του γηπέδου, αλλά και μια γκάφα του Καρνέζη πετυχαίνει το 2-3 και στέλνει την ΑΕΚ στον ημιτελικό.

Γιώργος Καπουράνης, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, 1-2, 1995-96

Ο Καπουράνης έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό μέσα στο Καραϊσκάκη με αυτό το γκολ στο 90' δίνοντας, αφορμή στους φίλους των "πρασίνων" να τραγουδούν για χρόνια το όνομά του σε γνωστό σύνθημα κατά του Ολυμπιακού.

Βασίλης Καραπιάλης, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, 2-4, 1998

Ο Βασίλης Καραπιάλης με ένα επικό γκολ βάζει το κερασάκι στην τούρτα σε μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία των ντέρμπι των δύο "αιωνίων". Όσα γκολ και να χει πετύχει ο Λαρισαίος άσος, στη συνείδηση των Ελλήνων φιλάθλων έχει ταυτιστεί με το συγκεκριμένο.

Bonus: Εμάνουελ Ολισαντέμπε, 2003-2004

Ο Ολισαντέμπε σκόραρε αμέτρητα σημαντικά γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, αλλά με αυτά που είναι πιο ταυτισμένος είναι τα 3 τελευταία στη σεζόν 2003-04 που οδήγησαν τον Παναθηναϊκό μετά από 8 χρόνια στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ολισαντέμπε Vs ΠΑΟΚ

Ολισαντέμπε Vs Προοδευτική

Ολισαντέμπε Vs Πανηλειακός

Για περισσότερα γκολ καριέρας

News 24/7

24MEDIA NETWORK