Οι καλύτεροι ελεύθεροι ξένοι

Η μεταγραφική περίοδος δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα! Μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου οι ομάδες της Super League έχουν να διαλέξουν από μία μεγάλη... δεξαμενή ελεύθερους ποδοσφαιριστές. Το Contra.gr συγκέντρωσε, ίσως, τους καλύτερους!

Οι καλύτεροι ελεύθεροι ξένοι

Δεν είναι λίγες οι ομάδες που περιμένουν να τελειώσει η μεταγραφική περίοδος με σκοπό να ψωνίσουν στις... εκπτώσεις. Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε κι εσείς, υπάρχουν πολλοί και καλοί παίκτες που παραμένουν χωρίς ομάδα και... περιμένουν με το ακουστικό στο χέρι.

Εμείς συγκεντρώσαμε ορισμένους από τους καλύτερους και τους παρουσιάζουμε ανά θέση.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Οι καλύτεροι ελεύθεροι ξένοι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τζουζέπε Ρόσι (30 ετών): Ο γνωστός Ιταλός, γεννημένος στις ΗΠΑ, επιθετικός, ο οποίος βρέθηκε σε κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, όμως έχει υποστεί πολλούς και σοβαρούς τραυματισμούς.

Σεϊχ Κεϊτά (30 ετών): Άλλος ένας επιθετικός, ο οποίος μάλιστα έχει ακουστεί για ομάδες της Ελλάδας. Διεθνής με το Μάλι και με σπουδαία καριέρα στην Μπορντό. Τα τελευταία δυο χρόνια η καριέρα του πήρε την κάτω βόλτα.

Μαρουάν Σαμάκ (33 ετών): Από ταλέντο άλλο τίποτα. Ο χαρακτήρας του, ωστόσο, είναι προβληματικός με αποτέλεσμα να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι.

Μαρκ Γκονσάλες (33 ετών): Τον γνωρίσαμε από το πέρασμα του σε Λίβερπουλ, Ρεάλ Σοσιεδάδ και Μπέτις. Διεθνής με την Χιλή και εξαιρετικός ακραίος επιθετικός.

Ντιέγκο Καπέλ (29 ετών): Ο Ισπανός εξτρέμ που απασχόλησε τον Παναθηναϊκό αυτό το καλοκαίρι. Ξεκίνησε ως σπουδαίο ταλέντο, όμως πλέον είναι στα πολύ κάτω του.

Χοσέ Αντόνιο Ρέγες (33 ετών): Ίσως η καλύτερη περίπτωση σε αυτό το παζάρι. Ποιοτικός, γνωστός, αλλά τα χρόνια έχουν περάσει και μαζί έχει χάσει τις... δυνάμεις του.

Κρίστοφερ Μαμπουλού (27 ετών): Τον γνωρίσαμε από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Καλός παίκτης, όμως έχει περίεργο χαρακτήρα και γι' αυτό... εξαφανίστηκε από την Super League.

Τζαμέλ Αμπντούν (31 ετών): Εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, αλλά τον τελευταίο χρόνο είναι ανενεργός από... δική του επιλογή. Αναζητεί τον επόμενο σταθμό της καριέρα του.

Μουνίρ (33 ετών): Πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής. Διεθνής με το Μαρόκο που τα τελευταία χρόνια πήγε στην Ασία. Έχει βγάλει τραυματισμούς, όμως είναι περίπτωση από το... πάνω ράφι.

ΜΕΣΟΙ

Οι καλύτεροι ελεύθεροι ξένοι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ματιέ Φλαμινί (33 ετών): Πόσα χρόνια τον ακούμε για την Ελλάδα; Μήπως τελικά ήρθε η ευκαιρία; Ποιοτικός μέσος, αλλά μεγάλωσε αρκετά πλέον. Στην Super League πάντως θα κάνει... περίπατο.

Τζο Λέντλεϊ (30 ετών): Σπουδαία καριέρα σε Σέλτικ και Κρίσταλ Πάλας. Διεθνής με την Ουαλία. Ψάχνει κάποια καλή πρόταση από το εξωτερικό για να συνεχίσει την καριέρα του. Μεταγραφή από το πάνω ράφι.

Γιαν Κίρκοφ (27 ετών): Διεθνής με τις μικρές ομάδες της Γερμανίας, πέρασε και δεν ακούμπησε από την Μπάγερν Μονάχου. Σε Μάιντς, Σάκλε και Σάντερλαντ, ωστόσο, έπαιξε αρκετά.

Ρόναλντ Βάργκας (30 ετών): Τον ξέρουμε όλοι από το πέρασμα του από την ΑΕΚ. Ακόμα δεν βρήκε την πρόταση που ψάχνει και... περιμένει.

Ζαν Λουί Ακπά-Ακπρό (24 ετών): Διεθνής με την Ακτή Ελεφαντοστού, πάνω από 120 συμμετοχές με την Τουλούζ! Είναι μία από τις ευκαιρίες του καλοκαιριού.

Τόμας Ντε Βινσέντι (28 ετών): Και αυτός αποτελεί μία από τις ευκαιρίες του καλοκαιριού. Έμεινε ελεύθερος και είναι ανοιχτός στο να επιστρέψει στην Ελλάδα.

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Οι καλύτεροι ελεύθεροι ξένοι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μπενουά Τρεμουλινάς (31 ετών): Το συμβόλαιο του με την Σεβίλλη έληξε και ο έμπειρος αριστερός μπακ, αναζητεί... ομάδα. Διεθνής με την Γαλλία, σπουδαία καριέρα στην Μπορντό.

Κολό Τουρέ (36 ετών): Την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στην Σέλτικ. Έμπειρος ποδοσφαιριστής, όμως έχει πάρει την κάτω βόλτα μετά την αποχώρηση του από την Λίβερπουλ.

Λεάντρο Σαλίνο (31 ετών): Ο γνωστός Βραζιλιάνος που πέρασε από τον Ολυμπιακό. Εξαιρετική περίπτωση και με γνωστό... ταβάνι.

Τσίκο (30 ετών): Τα τελευταία χρόνια ξοδεύτηκαν για... πάρτη του πάνω από 8.000.000€. Εδώ και λίγες ημέρες είναι ελεύθερος από την Λεκβίγια και ψάχνει ομάδα. Κεντρικός αμυντικός με καριέρα σε πολλές ομάδες της Πριμέρα.

Σάμουελ Ίνκουμ (28 ετών): Τον γνωρίσαμε στον Πλατανιά. Στη συνέχεια η καριέρα του δεν είχε την εξέλιξη που περιμέναμε, όμως για την Ελλάδα είναι λύση πρώτης γραμμής. Παίζει δεξιά και στο κέντρο.

Άντονι Φαν Ντερ Μπόρε (29 ετών): Όσοι παίζουν μάνατζερ τον γνωρίζουν καλά. Ξεκίνησε με πολλές υποσχέσεις, όμως τα τελευταία χρόνια έπιασε... πάτο. Παραμένει ποιοτικός.

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Άντερς Λίντεγκααρντ (33 ετών): Διεθνής Δανός τερματοφύλακας που πέρασε, αλλά δεν ακούμπησε, από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Σαρλ Ιτάνζ (33 ετών): Τον ξέρουμε από την Καβάλα και τον ΠΑΟΚ. Ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο!

Χουάντερσον (34 τών): Ο πορτιέρε του Ηρακλή. Εξαιρετική περίπτωση για τις ελληνικές ομάδες. Λογικά θα βρει γρήγορα ομάδα.

* Πληροφορίες Transfermarkt.de

News 24/7

24MEDIA NETWORK