Οι τρεις... Λεμονήδες πριν από τον Τάκη!

Ο Τάκης Λεμονής δεν είναι ο πρώτος προπονητής που κάθεται για τρίτη φορά στον πάγκο του Ολυμπιακού. Έχουν προηγηθεί άλλοι δύο στην ιστορία του συλλόγου κι ένας ακόμη που ανέλαβε τέσσερις φορές! Τους δύο όσοι δεν έχουν ασθενή μνήμη μπορούν να θυμηθούν! Τον τρίτο αποκλείεται... Το Contra.gr μπαίνει στο κλειστό κλαμπ και αποκαλύπτει άγνωστες ιστορίες...

Οι τρεις... Λεμονήδες πριν από τον Τάκη!

Τι σχέση μπορεί να έχει ο Τάκης Λεμονής με τον Νίκο Αλέφαντο, τον Θανάση Μπέμπη και τον Γιαν Κοψίβα; Οι περισσότεροι σίγουρα θα αναγνωρίζετε τον Αλέφαντο, οι πιο παλιοί και τον Θανάση Μπέμπη, αλλά πως συνδέονται αυτοί μεταξύ τους; Και ποιος είναι ο... Τσεχοσλοβάκος;

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, ξεκινώντας από το 2017 και πηγαίνοντας προς τα πίσω: Ο Τάκης Λεμονής είναι και επίσημα από σήμερα (23/3) ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού, που θα καθίσει στον ερυθρόλευκο πάγκο για τρίτη διαφορετική περίοδο στην καριέρα του. Τις δύο προηγούμενες (2000-2002 και 2006-2008) κατάφερε να κατακτήσει τρία πρωταθλήματα.

Με αυτή την επιστροφή του, ο 57χρονος τεχνικός ουσιαστικά γίνεται ... μέλος ενός πολύ κλειστού κλαμπ, με προπονητές που δούλεψαν στην ομάδα σε τρεις διαφορετικές εποχές, στα 92 χρόνια ιστορίας του Ολυμπιακού. Κάτι πραγματικά απίστευτο αν σκεφτεί κανείς το πόσο δύσκολο είναι για έναν προπονητή να παραμείνει στην ίδια ομάδα, πόσω μάλλον να επιστρέψει δις ξανά σε αυτήν!

Ο Λεμονής, λοιπόν, "μοιράζεται" αυτό το ιστορικό και συνάμα σπάνιο ρεκόρ μαζί με άλλους τρεις πρώην τεχνικούς του Ολυμπιακού: τους Γιαν Κοψίβα, Θανάση Μπέμπη, Νίκο Αλέφαντο!

Αναλυτικά τα... έργα και οι ημέρες του καθενός:

1) Γιαν Κοψίβα: (1927-1930, 1933-1934, 1936-1937)

Ο Γιαν Κοψίβα αποτελούσε τον πρώτο ξένο προπονητή στην ιστορία του Ολυμπιακού και εργάστηκε στο σύλλογο πριν από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο! Ο Τσεχοσλοβάκος κατέκτησε δύο πρωταθλήματα με τους Πειραιώτες (1934, 1937) και θεωρείται βασικός... υπεύθυνος για τη μετονομασία του Ολυμπιακού σε "Θρύλο"!

2) Θανάσης Μπέμπης: (1980, 1983, 1984, 1985)

Ο εμβληματικός παίκτης του Ολυμπιακού, αποτελούσε τον ορισμό του... man of the club στα '80s, έχοντας στο ενεργητικό του τέσσερις διαφορετικές θητείες, παρακαλώ, στον πάγκο. Όλες ήταν ως υπηρεσιακός, από ημέρες μέχρι κάποιους μήνες. Με το 1983 να κάθεται μόλις για 5 μέρες (25/11-30/11) στον "ερυθρόλευκο" πάγκο.

3) Νίκος Αλέφαντος: (1983, 1994, 2004)

Ο Νίκος Αλέφαντος, από τους αγαπημένους του πρώην προέδρου του Ολυμπιακού, Σωκράτη Κόκκαλη, ίσως η πιο αναγνωρίσιμη φιγούρα (και σίγουρα ο πιο αμφιλεγόμενος) από τους τέσσερις. Διατέλεσε προπονητής του Ολυμπιακού σε τρεις διαφορετικές χρονικές περιόδους, χωρίς ποτέ, όμως, να κατορθώσει να κλείσει χρόνο στην πειραιώτικη ομάδα. Ενδιαφέρον στοιχείο στη θητεία του; Στις 30/11/83 ο Θανάσης Μπέμπης αποχωρεί από τον Ολυμπιακό. Αναλαμβάνει ο Αλέφαντος μέχρι τις 12/03/84 όπου αναλαμβάνει ξανά ο Θανάσης Μπέμπης. Έκαναν τον πάγκο του Ολυμπιακού τότε... οικογενειακή υπόθεση!

Στην... ιστορία πάντως ο Νίκος Αλέφαντος έμεινε με την ατάκα: "Γιατί δεν βγαίνει ο κύριος Δούρος στο τηλέφωνο;", σε συνέντευξή της εποχής στην Έλλη Στάη. Θεωρώντας πως ο Ολυμπιακός είχε αδικηθεί από τον διαιτητή Δούρο στο ντέρμπι της Λεωφόρου με τον Παναθηναϊκό (2-2), επειδή δεν απέβαλε τον Σωτήρη Κυργιάκο (για γροθιά στον Ζιοβάνι) και δεν έδωσε πέναλτι στον Ολυμπιακό. Σύμφωνα με τον Αλέφαντο ο Κόκκαλης του είχε υποσχεθεί πως αν κατακτούσε τον τίτλο θα τον κρατούσε στον πάγκο του Ολυμπιακού, για αυτό και κατηγορούσε τον Δούρο πως του έκλεψε το πρωτάθλημα...

Ο τέταρτος της λίστας, ο Τάκης Λεμονής αναλαμβάνει τη τύχη της ομάδας σε μία δύσκολη χρονικά περίοδο, με το πρωτάθλημα να θέλει λίγες αγωνιστικές για να τελειώσει και να είναι προ των πυλών τα δύσκολα παιχνίδια για τον ημιτελικό του κυπέλλου με την ΑΕΚ. Κανένας όμως δεν μπορεί να αμφισβητήσει την πίστη του 57χρονου στον Ολυμπιακό, βάζοντας τον εαυτό του στο κλαμπ των... πιο πιστών του στρατιωτών!

News 24/7

24MEDIA NETWORK