"Έφυγε" ο Όσκαρ Άλβαρες

Την τελευταία πνοή άφησε ο πρώην επιθετικός του ΠΑΣ Γιάννινα, του Παναθηναϊκού και του Ατρομήτου, Όσκαρ Άλβαρες

"Έφυγε" ο Όσκαρ Άλβαρες
Άλβαρες-Παναθηναϊκός

Ένας από τους πιο σπουδαίους ξένους ποδοσφαιριστές που πέρασαν από το ελληνικό πρωτάθλημα, ο Όσκαρ Μαρσελίνο Άλβαρες, "έφυγε" από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών, το απόγευμα της 27ης Απριλίου, όπως ενημέρωσε μέσω facebook ο γιος του.

Ο Αργεντινός επιθετικός άρχισε την καριέρα του στην Μπάνφιλντ το 1969 και την επόμενη χρονιά μεταπήδησε στη Νιούελς Ολντ Μπόις, πριν κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι για την Ελλάδα και τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Στον "Άγιαξ της Ηπείρου", μαζί με τους υπόλοιπους Αργεντινούς που πήραν ελληνική υπηκοότητα (Εντουάρντο Ριγκάνι, Αλφρέντο Γκλάσμαν, Χοσέ Πάστερνακ, Εντουάρντο Λίσα και Χουάν Μόντες) δημιούργησαν τη σπουδαία ομάδα της εποχής, με τον ίδιο να σκοράρει 55 φορές σε δύο σεζόν στη Β' Εθνική και άλλες 22 σε άλλα τόσα χρόνια στην Α' Εθνική.

Το 1976 αποχώρησε ως ο 2ος σκόρερ της ομάδας και πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό, όπου αγωνίστηκε τέσσερις σεζόν και στην πρώτη του κατέκτησε το τρεμπλ (πρωτάθλημα, Κύπελλο Ελλάδας, Κύπελλο Βαλκανίων). Συμμετείχε σε 32 αγώνες και σκόραρε 19 φορές εκείνη την περίοδο, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση του πίνακα των σκόρερ της Α' Εθνικής.

Το 1977-1978 αναδείχθηκε 2ος σκόρερ της Α' Εθνικής με 18 γκολ και ολοκλήρωσε την καριέρα του στο "Απόστολος Νικολαΐδης" με 57 τέρματα στο πρωτάθλημα (είχε και 10 στο Κύπελλο Ελλάδας), με συνέπεια να βρίσκεται στην 12η θέση των σκόρερ στην ιστορία του "τριφυλλιού", πάνω από Δημήτρη Παπαδόπουλο, Τζιμπρίλ Σισέ, Μάρκους Μπεργκ και Γιώργο Καραγκούνη.

Τη σεζόν 1980-1981 φόρεσε τη φανέλα του Ατρομήτου, όπου και ολοκλήρωσε την καριέρα του.

Με 80 γκολ, παραμένει μέχρι σήμερα ο 4ος ξένος σκόρερ στην ιστορία της πρώτης κατηγορίας του ελληνικού πρωταθλήματος.

Photo Credits: Action Images

News 24/7

24MEDIA NETWORK