"Παραπληροφορημένος ο Κοντονής για την ΕΕΑ"

Με ανάρτησή της στο facebook η Ειρήνη Μαρούπα, μέλος της ΕΕΑ, εξήγησε (από τη δική της σκοπιά) τι ακριβώς συνέβη στη ψηφοφορία για την υπόθεση του Βαγγέλη Μαρινάκη και του υψηλού προστίμου που του επεβλήθη.

"Παραπληροφορημένος ο Κοντονής για την ΕΕΑ"

Η Ειρήνη Μαρούπα, ως μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, υποστήριξε ότι ο Σταύρος Κοντονής παραπληροφορήθηκε σε ό,τι είχε να κάνει με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στην υπόθεση του Βαγγέλη Μαρινάκη στην κατά πλειοψηφία επιβολή βαρύτατου προστίμου ζητώντας αποκατάσταση της τάξης, της αλήθειας και της νομιμότητας.

Χαρακτηριστικά έγραψε: " Πράγματι, ήδη πριν παρουσιαστώ στην συνεδρίαση της επιτροπής, είχε, όπως αργότερα έμαθα, τεθεί ζήτημα συμμετοχής στην διαδικασία λήψης της απόφασης ενός τακτικού μέλους της επιτροπής, του κ. Περάκη, ο οποίος δεν είχε λάβει μέρος στην συζήτηση της υπόθεσης. Ο πρόεδρος τον ενημέρωσε ότι δεν μπορούσε να λάβει μέρος στην λήψη της απόφασης

Κι εξηγώ. Με απλά λόγια απόφαση βγάζει το δικαστήριο που δίκασε. Μάλιστα, όταν κάποιο μέλος του δικαστηρίου απολείπεται, η διαδικασία επαναλαμβάνεται εξαρχής. Εδώ, πρόκειται για μία επιτροπή με οιονεί δικαστικό χαρακτήρα, η οποία εκδίδει διοικητικές πράξεις, που προσομοιάζουν στις δικαστικές αποφάσεις

Επειδή προφανώς ο κ. Υπουργός είναι παραπληροφορημένος αναφορικά με την διαδικασία λήψης αποφάσεων της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, και την ως σήμερα πάγια νόμιμη πρακτική της, ακριβώς επειδή είναι μία ανεξάρτητη αρχή, φρονώ ότι όσοι ευθύνονται για την κακή πληροφόρηση προς τον υπουργό οφείλουν να του ζητήσουν συγγνώμη, και να αποκαταστήσουν την τάξη, την αλήθεια, και την νομιμότητα. Και να μην βάλουν κατά μίας πολύ σοβαρής απόφασης, που πάρθηκε με αυτήν την οριακή πλειοψηφία, ανθρώπων αποφασισμένων να πράξουν το σωστό, σύμφωνα με τον νόμο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Κοντονής: "Δεν θα γίνει ανεκτή καμία παραβίαση κανόνων στη λήψη αποφάσεων"

News 24/7

24MEDIA NETWORK