Πιο κοντά στο Grexit

Πολλαπλασιάζονται οι “ψίθυροι” ότι οι διεθνείς ποδοσφαιρικές Αρχές και ειδικότερα η UEFA, σκληραίνουν τη στάση τους έναντι της ελληνικής Πολιτείας και εξετάζουν πλέον ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα με την αποβολή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας από το δυναμικό των μελών της.

Πιο κοντά στο Grexit

Η διαδικασία του κατεπείγοντος με την οποία συζητείται (27, 28 και 30 Απριλίου στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής) και εισάγεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια (4 και 5 Μαΐου) δεν αφήνει πολλά περιθώρια στην UEFA για χρονοτριβές σε ό,τι αφορά στην απόφαση για το Grexit.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη ενταθεί οι επαφές υπηρεσιακών -για την ώρα- στελεχών (μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας αλλά και SKYPE), ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος για τον διαφαινόμενο αποκλεισμό της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας από τη δυναμικό της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Και δεν αναφερόμαστε μόνο στην αντικατάσταση των ελληνικών ομάδων από τα ευρωπαϊκά κύπελλα, που είναι μία ρυθμισμένη (βάσει βαθμολογίας της UEFA) και απλή διαδικασία, αλλά και για την τακτοποίηση εκκρεμοτήτων που θα προκύψουν, όπως για παράδειγμα η διοργάνωση της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U19, που είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί από τις 6 έως τις 19 Ιουλίου, σε Βέροια, Κατερίνη και Λάρισα.

Την ίδια ώρα και η ΕΠΟ εξετάζει τις προσεχείς αγωνιστικές υποχρεώσεις των 15 εθνικών ομάδων, ανδρών και γυναικών, όλων των ηλικιών και αν υπάρχουν κλεισμένα ταξίδια, ώστε να προβεί σε ακύρωση! Είναι λοιπόν προφανές ότι εντείνονται οι πιέσεις προς την ελληνική Πολιτεία και ουδείς αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξει απόφαση αποκλεισμού, ακόμη και πριν την συζήτηση του νομοσχεδίου για την αθλητική βία στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Αντίθετα η συγκεκριμένη εκδοχή εμφανίζεται ως ισχυρότερη έναντι της στάσης αναμονής, όσο περνούν οι ώρες. Λέγεται μάλιστα, αλλά επ' ουδενί επιβεβαιώνεται από την έδρα της ΟΥΕΦΑ, ότι η ανακοίνωση του Grexit θα προηγηθεί της τελευταίας επαφής με τον Υφυπουργό Σταύρου Κοντονή, που είναι προγραμματισμένη στα τέλη Απριλίου!

Όλα κρέμονται πλέον από μία κλωστή. Την οποία θα κεντήσει διπλο(ματικά)βελονιά ή θα κόψει ο Υφυπουργός εντός των αμέσως επόμενων ημερών. Αν όχι και ωρών...

Το βέβαιο είναι πλέον ότι το Grexit είναι ένα βήμα πιο κοντά, με τις συνέπειες να είναι οδυνηρές σε όλους τους τομείς του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι ομάδες ευελπιστούν ότι την ύστατη ώρα κάτι μπορεί να αλλάξει καθώς αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο Κοντονή τότε η καταστροφή για τις ΠΑΕ, αλλά γενικότερα για τον ελληνικό αθλητισμό θα πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Υπενθυμίζουμε τις επιπτώσεις της ποδοσφαιρικής εξόδου:

1. Σταματούν οι δραστηριότητες των εθνικών ομάδων, ανδρών ή γυναικών και οποιασδήποτε ηλικιακής κατηγορίας.

2. Κανένας σύλλογος δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Champions League ή το Europa League.

3. Διεθνή επίσημα φιλικά, εντός ή εκτός συνόρων, δεν θα επιτρέπονται.

4. Οι μεταγραφές ξένων ποδοσφαιριστών στα πρωταθλήματά μας ή Ελλήνων στο εξωτερικό δεν θα είναι εφικτές.

5. Κανάλια και χορηγοί των πρωταθλημάτων θα σταματήσουν να δίνουν τα σημερινά χρήματα για τα δικαιώματα.

Διαβάστε ακόμα:

Σταύρος Καραΐνδρος: Η ανάσταση δεν έρχεται πάντα από τον θάνατο

Οι επιπτώσεις του ποδοσφαιρικού... Grexit

News 24/7

24MEDIA NETWORK