Στην Αθήνα η Ιντερπόλ και αναφορές σε Ζωγράφο

Η καταπολέμηση της διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα τεθεί επί τάπητος σε συνάντηση εργασίας που θα γίνει την Τετάρτη (19/11) στην Αθήνα, παρουσία του επικεφαλής της συνεργασίας Ιντερπόλ - ΦΙΦΑ. Αναφορά σε Ζωγράφο στην εβδομαδιαία έκθεση της Ιντερπόλ.

Στην Αθήνα η Ιντερπόλ και αναφορές σε Ζωγράφο

Συνάντηση εργασίας με επίκεντρο την καταπολέμηση της διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο, πραγματοποιείται την Τετάρτη 19/11 στην Αθήνα, παρουσία του πρώην αντιπροέδρου της Ιντερπόλ και επικεφαλής της συνεργασίας Ιντερπόλ-ΦΙΦΑ για την καταπολέμηση των στημένων αγώνων, Τζον Άμποτ, ο οποίος βρίσκεται από την Τρίτη στη χώρα μας.

Η συνάντηση (που πρέπει να σημειωθεί ότι είναι προγραμματισμένη εδώ και πολύ καιρό) θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία στελεχών της αστυνομίας, του αρμόδιου υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και ποδοσφαιρικών φορέων.

Συγκεκριμένα, θα συμμετάσχουν οι εξής:

-Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος

-Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και του Ελέγχου των Δηλώσεων Περουσιακής Κατάστασης

-Γενική Γραμματεία Αθλητισμού

-Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών / Αθλητικός Εισαγγελέας

-Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας

-ΕΠΟ

-Super League

-ΟΠΑΠ

-ΠΣΑΠ

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, σκοπός της συνάντησης είναι:

Α) η παροχή βοήθειας στις χώρες-μέλη της INTERPOL αναφορικά με τους στημένους αγώνες και τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο.

Β) η επίτευξη στενότερης συνεργασίας μεταξύ των βασικών εταίρων, ήτοι των αρχών επιβολής του νόμου, των επαγγελματικών αρχών, του Υπουργείου Αθλητισμού, οργανισμών σχετικών με τα τυχερά παίγνια και των εκπροσώπων Εθνικών Ποδοσφαιρικών Οργανώσεων, για την ανάπτυξη ενός εθνικού συντονιστικού πλαισίου σχετικό με την πρόληψη των στημένων αγώνων. Αποτέλεσμα της συνάντησης αναμένεται να είναι η σύνταξη ενός αρχικού σχεδίου δράσης και ο καθορισμός των επόμενων βημάτων για καθέναν από τους εταίρους.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση θα είναι διάρκειας μιας ημέρας, με γλώσσα εργασίας την αγγλική.

Ο Ζωγράφος στην εβδομαδιαία αναφορά

Στην έκθεση που εκδίδει κάθε εβδομάδα η Ιντερπόλ σχετικά με περιπτώσεις διαφθοράς στα σπορ παγκοσμίως και κυρίως στο ποδόσφαιρο, περιλαμβάνεται για αυτή την εβδομάδα και η επίθεση που δέχτηκε ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ, Χριστόφορος Ζωγράφος και οι καταγγελίες Μαρινάκη.

Αναλυτικά αναφέρει η έκθεση της Ιντερπόλ:

"Οι αγώνες στο ελληνικό ποδόσφαιρο ανεστάλησαν επ’ αόριστον, καθώς αξιωματούχος της διαιτησίας νοσηλεύεται σε νοσοκομείο μετά από βίαιη επίθεση που δέχτηκε. Η αστυνομία ανέφερε ότι ο 45χρονος Χριστόφορος Ζωγράφος, αναπληρωτής πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, ξυλοκοπήθηκε με ξύλινο ρόπαλο τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, από δύο άνδρες σε μοτοσικλέτα σε περιοχή της Δυτικής Αθήνας.

Ο Ζωγράφος, που είναι πρώην διεθνής διαιτητής, λειτουργεί υπό τον Χιου Ντάλας, ο οποίος διορίστηκε επικεφαλής της ΚΕΔ, μετά τις συνεχείς εκκλήσεις των ελληνικών ομάδων για να αναλάβει ξένος το διοικητικό ρόλο στη διαιτησία, μετά από τα πολλά σκάνδαλα περί στημένων αγώνων τα τελευταία χρόνια.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Πειραιώς, Βαγγέλης Μαρινάκης, είπε ότι διαθέτει ζωτικής σημασίας πληροφορίες για την επίθεση στον Ζωγράφο, τις οποίες θα δώσει στην αστυνομία και στην ηγεσία του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ κάλεσε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη στο ελληνικό ποδόσφαιρο να βάλουν ένα τέλος στη βία".

News 24/7

24MEDIA NETWORK