Νέα πρόταση για απαλλαγή Μαρινάκη

Μετά τον εισαγγελέα Παναγιώτη Πούλιο και ο εισηγητής του συμβουλίου Εφετών, Ιωάννης Τζιμπλάκης, προτείνει την απαλλαγή του για το "koriopolis". Τι θα συμβεί στη συνέχεια.

Νέα πρόταση για απαλλαγή Μαρινάκη
Μαρινάκης Ολυμπιακός

Απαλλακτική είναι η εισήγηση και του αντιεισαγγελέα Εφετών Ιωάννη Τζιμπλάκη για τον Βαγγέλη Μαρινάκη για το "koriopolis" για το οποίο, όπως όλα δείχνουν, ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού δεν θα οδηγηθεί σε δίκη.

Πρόκειται για το σκάνδαλο των "στημένων" αγώνων του 2011 δηλαδή, για το οποίο ο Βαγγέλης Μαρινάκης αντιμετώπιζε τρεις κατηγορίες: α) της απλής συνέργειας σε εγκληματική οργάνωση, β) της απλής συνέργειας σε εκβίαση με απειλή βλάβης του επαγγέλματος του εξαναγκαζομένου, κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια, κατ΄ εξακολούθηση και γ) της δωροδοκίας για αλλοίωση αποτελέσματος αθλητικού αγώνος, εκ της οποίας το αποτέλεσμα επήλθε.

Η πρόταση του κ. Τζιμπλάκη δεν είναι "νομικά δεσμευτική" προς τα υπόλοιπα δύο μέλη του συμβουλίου αλλά στις περισσότερες των περιπτώσεων οι προτάσεις των εισηγητών γίνονται αποδεκτές. Το βούλευμα του συμβουλίου Εφετών για την υπόθεση αναμένεται να γίνει γνωστό την Παρασκευή.

Να σημειωθεί ότι απαλλακτική ήταν και η πρόταση του εισαγγελέα Παναγιώτη Πούλιου που είχε στείλει το πόρισμα των 3.096 σελίδων την Μεγάλη Τετάρτη στο συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 93 κατηγορούμενοι έχουν μειωθεί στους 84, καθώς εκτός από τον Β. Μαρινάκη, υπάρχει απαλλακτικό βούλευμα για άλλους οχτώ κατηγορούμενους λόγω παραγραφής των αδικημάτων τους.

Στους "84" πάντως, είναι ο Αχιλλέας Μπέος και ο Γιώργος Τσακογιάννης. Ο πρώτος κατηγορείται για: συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργανώσεως, για ηθική αυτουργία σε απάτη, κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια, για παράνομη βία, για ηθική αυτουργία σε παράνομο στοίχημα κατ΄ εξακολούθηση, για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ΄ εξακολούθηση, και για δωροδoκία - δωροληψία, για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνος, κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση.

Ο Γιώργος Τσακογιάννης κατηγορείται για τις αξιόποινες πράξεις: α) της συγκροτήσεως, εντάξεως και διευθύνσεως εγκληματικής οργανώσεως, β) της απάτης, από κοινού, κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια, γ) της απόπειρας εκβιάσεως με απειλή βλάβης του επαγγέλματος του εξαναγκαζομένου, κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια, δ) της δωροδοκίας - δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος ποδοσφαιρικού αγώνος κατά συρροή, ε) της διεξαγωγής παρανόμου στοιχήματος, κατ΄ εξακολούθηση, στ) της συμμετοχής σε παράνομο στοίχημα, κατ΄ εξακολούθηση, ζ) της ηθικής αυτουργίας σε παράνομο στοίχημα, κατ΄ εξακολούθηση, η) της νομιμοποιήσεως εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, θ) της παραβάσεως του άρθρου 41 ΣΤ΄ του Ν. 2725/1999, κατά συρροή, και ι) της παρανόμου κατοχής όπλων και φυσιγγίων.

News 24/7

24MEDIA NETWORK