Τι έλεγε το άρθρο 29 παρ. 12 που "συντηρούσε" το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ. Γιατί ο Κοντονής το καταργεί

Το περιβόητο άρθρο 29, το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ και η κατάργησή του από τον Σταύρο Κοντονή.

Τι έλεγε το άρθρο 29 παρ. 12 που "συντηρούσε" το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ. Γιατί ο Κοντονής το καταργεί

Ο Σταύρος Κοντονής έχει πάρει την απόφαση να φτάσει στα άκρα και να μην υποκύψει σε εξωτερικές πιέσεις, πιστεύοντας ότι αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να επιτευχθεί η "κάθαρση" στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κάθαρση που ευαγγελίζεται από την ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων.

Η έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη αυτό ακριβώς αποτύπωσε, αφού ο υφυπουργός αθλητισμού κατέστησε σαφές ότι οι "κόκκινες γραμμές" που έχει θέσει μέσα από το νομοσχέδιο για τη βία και τη διαφθορά στον ελληνικό αθλητισμό δεν πρόκειται να αρθούν.

Όλος ο ντόρος γίνεται για την κατάργηση του άρθρου 29 παρ.12 του 3479/2006 που είχε ψηφιστεί επί Γιώργου Ορφανού και εξαιρούσε την ΕΠΟ από το νόμο που αφορούσε την ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία των αθλητικών ενώσεων.

Το επίμαχο σημείο ανέφερε: " Ειδικά για το άθλημα του ποδοσφαίρου όλα τα θέματα λειτουργίας και οργάνωσης του αθλήματος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και των μελών της ρυθμίζονται αυτόνομα από την Ε.Π.Ο. και τα όργανά της σύμφωνα με το καταστατικό και τους κανονισμούς της, καθώς και αυτούς που καθορίζονται από την Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου, ακόμη και αν προβλέπονται διαφορετικές ρυθμίσεις στο ν. 2725/1999, όπως ισχύει, και στην εν γένει αθλητική νομοθεσία.

Θέματα οικονομικού ελέγχου για τις επιχορηγήσεις που λαμβάνει η Ε.Π.Ο. από το κράτος, ελέγχου νομιμότητας, δημόσιας τάξης και ασφάλειας υπόκεινται στην αποκλειστική ρυθμιστική αρμοδιότητα του κράτους".

Μετά τη δημόσια διαβούλευση και μέσω της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής της Βουλής ο Σταύρος Κοντονής αντιλήφθηκε πως η ύπαρξη του εν λόγω άρθρου θα μπορούσε να "τινάξει στον αέρα" όλο το νέο νομοσχέδιο, επιτρέποντας στην ΕΠΟ να "πατήσει εκεί" και να προχωρήσει χωρίς αλλαγές, χωρίς να επηρεαστεί στο ελάχιστο η λειτουργία της. Άλλωστε για να εφαρμοστεί ένας νόμος είναι απαραίτητο να καταργηθεί ένας προηγούμενος.

Γι' αυτό και ο υφυπουργός καταργεί την εν λόγω παράγραφο, θεωρώντας ότι η ΕΠΟ οφείλει να αντιμετωπίζεται το ίδιο με τις υπόλοιπες αθλητικές ομοσπονδίες και η σχέση της με το κράτος να διέπεται από τους ίδιους κανόνες.

Διαβάστε ακόμη:

Έρχεται στη Βουλή το νομοσχέδιο, αμέριστη στήριξη Τσίπρα

News 24/7

24MEDIA NETWORK