Το άφησε ανοιχτό για Grexit ο Βασιλειάδης

Ανοιχτό παραμένει ακόμα το σενάριο για αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από τα κύπελλα Ευρώπης, αφού ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, τόνισε πως η κυβέρνηση δεν φοβάται το πολιτικό κόστος μίας τέτοιας απόφασης.

AVANT PREMIERE ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΜΠΟΥΛΜΕΤΗ "1968" (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
vasiliadis EUROKINISSI

Κυβέρνηση, FIFA και UEFA φαίνεται πως κινούνται στην ίδια πορεία. Θέλουν δηλαδή σημαντικές αλλαγές από την ΕΠΟ, έτσι ώστε το ελληνικό ποδόσφαιρο να αποβάλει τις παθογένειες του παρελθόντος.

Αν δεν συμβεί αυτό, τότε το Grexit μοιάζει... μονόδρομος. Είναι κάτι που επανέλαβε με συνέντευξη του στην Real News ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

"Τούτη εδώ η κυβέρνηση είναι η μοναδική η οποία αντέχει κάθε σύγκρουση, προκειμένου να μπορέσει να φτιάξει μια κανονική χώρα σε όλους τους τομείς. Έτσι και στο ποδόσφαιρο είναι αποφασισμένη να αναλάβει κάθε πολιτικό κόστος. Επομένως, προφανώς και δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε ένα βήμα πίσω. Ακόμη κι αν αυτό σημαίνει Grexit".

Όσον αφορά τη... συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ, είπε:

"Οι ιδιοκτήτες και οι φορείς του ποδοσφαίρου, η Λίγκα, η ΕΠΟ, θα πρέπει επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να σταματήσουν να αντιμετωπίζουν τις ομάδες τους με οικονομικούς όρους, όπως άλλωστε επιτάσσει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, και τις βλέπουν ως μέσο για να επιτύχουν άλλες επιδιώξεις, ο καθένας τις δικές του.

Μάλιστα, χρησιμοποιούν πολλές φορές τον κόσμο της ομάδας τους είτε ως όχημα για την επίτευξη αλλότριων με το ποδόσφαιρο σκοπών είτε ως ασπίδα για την αποφυγή λογοδοσίας σε άλλους τομείς της δημόσιας σφαίρας".

News 24/7

24MEDIA NETWORK