"Το παραμύθι της ΕΠΟ πρέπει να τελειώσει"

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη συζήτηση επί του αθλητικού νομοσχεδίου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της ΕΠΟ είχε η τοποθέτηση της Ειρήνης Μαρούπα, μέλους της ΕΕΑ.

"Το παραμύθι της ΕΠΟ πρέπει να τελειώσει"

H κ. Μαρούπα ανέφερε αρχικά πως " αν το αυτοδιοίκητο δούλευε καλά, δεν είχε νόημα η συζήτηση" και συνέχισε μιλώντας με συγκεκριμένα παραδείγματα για αυθαιρεσίες των οργάνων της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Χαρακτηριστικά ισχυρίστηκε πως από τη στιγμή που η εγγυητική επιστολή δεν ήταν απαραίτητη για τη λήψη πιστοποιητικού από την ΕΕΑ η ΕΠΟ είχε πει στις ομάδες να μην δίνουν εγγυητικές, από τις οποίες, σημείωσε πως, πληρώνονται οι παίκτες ή τρίτοι στους οποίους οφείλονται χρήματα από τις ομάδες.

Μίλησε επίσης για την παρουσία μη τακτικών δικαστών στα πειθαρχικά όργανα, με αποτέλεσμα να είναι ανεφάρμοστες οι ποινές που επιβάλλει η ΕΕΑ, ενώ κατηγόρησε την ΕΠΟ για μη εφαρμογή των ποινών που η Επιτροπή είχε επιβάλει, κάνοντας χαρακτηριστικά λόγο για αδιαφορία. " Επέτρεπε στις ομάδες να παίζουν αδιαφορώντας", ανέφερε και προσέθεσε πως " το παραμύθι της ΕΠΟ πρέπει να τελειώσει".

H κ. Μαρούπα υποστήριξε επίσης ότι εμμέσως πλην σαφώς τα μέλη της Επιτροπής δέχονται πιέσεις από ισχυρούς παράγοντες, μίλησε για την καταπάτηση από τις ομάδες του νόμου που αφορά τις λέσχες οπαδών και για την υποχρέωση των ομάδων να έχουν υπεύθυνο για τον έλεγχο των γηπέδων, εκεί "που είναι αποθηκευμένα όλα τα πυρομαχικά και τα όπλα".

Αργότερα, απαντώντας σε ερωτήσεις των βουλευτών η κ.Μαρούπα τόνισε ότι " αν η ΕΠΟ ήθελε το αυτοδιοίκητο, θα το είχε", αναφέρθηκε στην απόλυση των ποδοσφαιρικών εισαγγελέων Φάκου-Αντωνακάκη γιατί " δεν εξυπηρετούσε να κάνουν καλά τη δουλειά τους" και στο εκλογικό σύστημα της Ομοσπονδίας στο οποίο " δεν υπάρχει αντίλογος, Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει".

Διαβάστε ακόμη:

Γκιρτζίκης: "Με το άλλοθι της βίας, παραβιάζεται το καταστατικό"

News 24/7

24MEDIA NETWORK