Το "ταξίδι του Ίκαρου" αρχίζει

Το "ταξίδι" του Ικάρου, του ιστορικού προσφυγικού σωματείου της Νέας Ιωνίας, περιγράφει στις 224 σελίδες του βιβλίου του, που παρουσιάζεται επισήμως την ερχόμενη Δευτέρα, ο δημοσιογράφος Κώστας Χαλέμος.

Το "ταξίδι του Ίκαρου" αρχίζει

Την περίοδο 1971-72, μόλις τέσσερα χρόνια μετά από την ίδρυσή του, ο Ίκαρος, η ομάδα της Ν. Ιωνίας, που είχε γεννηθεί το 1967 από την υποχρεωτική συγχώνευση της Καλογρέζας και της Σαφράμπολης, ανοίγει τα φτερά του και πετώντας, κόντρα στον καιρό, επιχειρεί να ανέβει στην Α΄ Εθνική. Δεν είναι παρά μια παρέα παιδιών οδηγούμενα από τον θρυλικό ποδοσφαιριστή-αλλά πρωτάρη προπονητή- Τάκη Λουκανίδη.

Στον δρόμο τους θα συναντήσουν, ως άλλους «Κύκλωπες και Λαιστρυγόνες», την ισχυρή Καλαμάτα και το παντοδύναμο καθεστώς. Σαράντα χρόνια μετά, οι ταξιδιώτες της ιστορίας μας, εξακολουθούν να αναζητούν την Ιθάκη τους, προκειμένου «γέροι πια να αράξουν στο νησί», όπως τους «συμβουλεύει» ο Κ.Π Καβάφης.

Στο βιβλίο των 224 σελίδων, μέσα από πληροφορίες, μαρτυρίες, στοιχεία, αριθμούς και ανέκδοτες φωτογραφίες αναβιώνει η ιστορία του Ίκαρου, ο οποίος κατάφερε να ενσαρκώσει –έστω για λίγους μήνες- το όνειρο της προσφυγούπολης να δει κάποτε μια ομάδα της στη κορυφαία κατηγορία του ποδοσφαίρου μας.

Η παρουσίαση του βιβλίου «Το ταξίδι του Ίκαρου» θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 1η Οκτωβρίου 2012, στις 19:30, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ν. Ιωνίας (Πατριάρχου Ιωακείμ 4) με καλεσμένους τον Τάκη Λουκανίδη και όλους τους παίκτες του Ίκαρου της σεζόν 1971-72 και φιλοξενούμενους ποδοσφαιριστές της ομάδας της Καλαμάτας (Σπεντζόπουλος, Σκαφιδάς, Θεοδώρου).

Interviews ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Μαρία Τσαγκαράκη, η Κρητικιά φιλόλογος που θέλουν όλοι να παντρευτούν

Προτάσεις γάμου σε Ελλάδα και εξωτερικό και ένα δημόσιο αίτημα στο 'Πάμε Πακέτο' από ένα ερωτοχτυπημένο σχεδιαστή για να κάνει τα παιδιά του. Ναι, η εστεμμένη Μαρία είναι φουλ κορίτσι για σπίτι.

Νέα Δημοκρατία ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σε δύσκολη θέση φέρνει τη ΝΔ ο Άδωνις Γεωργιάδης

Δεν ασπαζόμαστε τέτοιες απόψεις λένε συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη. Διευκρινίσεις έδωσε ο ίδιος ο Γεωργιάδης για τα όσα είπε περί φυλακίσεων των κομμουνιστών, ενώ η Πειραιώς απέφυγε να τοποθετηθεί δημοσίως παρά το γεγονός ότι προκλήθηκε από ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ

 

Επιλογές

ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ