Βασιλειάδης: "Μέτρα για να προστατευτούν οι ομάδες"

Ο Γιώργος Βασιλειάδης μίλησε για το λόγο που πάρθηκε η απόφαση να υπάρξει απαγόρευση οργανωμένης και μεμονωμένης μετακίνησης οπαδών των ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, τόνισε πως περιμένει περισσότερα από την Αστυνομία ενώ αναφέρθηκε και στην τιμωρία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Συνεδρίαση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου για το 2018 σήμερα στην βουλή.Στην φωτογραφία ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης,Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
vasiliadis EUROKINISSI

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για τους λόγους που επέλεξε σε αυτό το χρονικό σημείο να επιβάλει απαγόρευση μετακινήσεων σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους τελικούς μπάσκετ και ποδοσφαίρου, τις προσπάθειες που γίνονται έτσι ώστε η επόμενη σεζόν να κυλήσει ομαλά και τη τιμωρία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Γιατί τώρα οι απαγορεύσεις:

"Η θέση μου είναι απόλυτη και σαφής, δεν μπορούμε να είμαστε υπό καθεστώς απαγορεύσεων. Οι συζητήσεις απαιτούν συνομιλητές. Ο σχεδιασμός δεν έχει αλλάξει, περιμένω πρόταση από την λίγκα για το θέμα των μετακινήσεων, από εκεί και πέρα εργαζόμαστε με την ΟΥΕΦΑ για ένα νέο πλαίσιο. Αυτό από του χρόνου. Θέλει ωριμότητα και λίγκα. Βλέπουμε τι γίνεται με τηλεοπτικά και πλέον είναι προβληματισμένος για την επόμενη μέρα. Όταν οι ομάδες θα είναι εξαθλιωμένες τα πράγματα θα μπερδευτούν".

Για το αν έχει μιλήσει με τους τέσσερις "μεγάλους":

"Εμείς κάναμε μία προσπάθεια πριν 20 μέρες, μαζέψαμε τις περισσότερες ομάδες και την λίγκα για να κάνουμε μία συζήτηση για το πως θα προχωρήσουμε. Δεν έχουμε πράξεις βίας, έχουμε ενδείξεις πως η κατάσταση μπορεί να γίνει χειρότερη. Σφικτό το κανονιστικό και πειθαρχικό πλαίσιο. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος όλων των ομάδων, όπως πχ Ολυμπιακός. Δεν υπάρχει διαχωρισμός μεγάλης ή μικρής έκτασης. Πέφτει ο πέλεκυς βαρύς για όλους. Ανεξέλεγκτη η κατάσταση. Οι αποφάσεις για απαγόρευση δεν γίνονται σεβαστές. Το μέτρο έχει στόχο να προστατευτούν οι ομάδες. Πήρα αυτή την απόφαση έτσι ώστε να κυλήσουν τα πράγματα ομαλά. Αν όχι, ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του.

Οι συνεχείς προσπάθειες για πολεμικό κλίμα δεν οδηγεί πουθενά. Μιλάμε για μπάλα δεν θα αφήσουμε να γίνει πόλεμος. Με κάθε μέσο και κάθε τρόπο".

Για τον τελικό μπάσκετ που θα γίνει με μαθητές:

"Συμφωνώ απόλυτα, εδώ πέρα όταν θα έχουμε τον τελικό του μπάσκετ. Θα έχουμε τις ΚΑΕ από 400 εισιτήρια να μην πάνε στον κόσμο που θέλουμε. Να κερδίσει ή να χάσει ή και να βρίσει αλλά να πάει σπίτια της. Γιατί τα εισιτήρια δεν καταλήγουν εκεί που πρέπει. Αυτών που θα πάνε για άλλο λόγο. Θα έχουμε ωραία ατμόσφαιρα με μαθητές αλλά πρέπει να προβληματιστούμε".

Γιατί δεν καλεί τους υπεύθυνους:

"Να τους καλέσω και τους δυο δεν έχει νόημα. Είναι επικοινωνιακό σόου. Δεν ξέρω τι μεσολαβεί στην πορεία και σοβαροί παράγοντες δεν μπορούν να το διαχειριστούν. Ακόμα και οι σοβαροί".

Με ποιο τρόπο δεν πάνε τα εισιτήρια εκεί που πρέπει:

"Δεν θέλω να μείνω στα προβλήματα που έχουν οι ΚΑΕ. Γιατί στο τέλος της μέρες θα μου πουν δεν κοιτάς τη δική σου την καμπούρα. Δεν θέλω να μπω στο γιατί δεν δίνουν τα εισιτήρια εκεί που δεν πρέπει. Θέλω να απολογηθώ για τα δικά μου λάθη. Όταν ένας χούλιγκαν έχει διαπίστευση, ο αστυνομικός δεν μπορεί να του απαγορεύσει την είσοδο. Περιμένει η αστυνομία τα μελλούμενα. Όλο το σύστημα έχει πρόβλημα. όσο δεν υπάρχει διάθεση από τις δυο πλευρές".

Κάμερες: "Το 15μηνο, έχω κάνει 150 συλλήψεις (η αστυνομία). Ε και;"

Απαγορεύσεις, κάμερες ευθύνη της Αστυνομίας:

"Οι κάμερες σε γενικό βαθμό λειτουργούν. Ακόμα και στο αίσχος του Βόλου έγιναν συλλήψεις μέσω καμερών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με συγκεκριμένους τρόπους. Θα μπορούσε να αιτηθεί. Δεν θέλω να μπω στη συγκεκριμένη υπόθεση και τις αποφάσεις των δικαστών.

Γενικά ήταν ένα σχετικά προβληματικό πλαίσιο. Δεν είναι τις παρούσης. Στο πλαίσιο της ψηφιοποίησης του αθλητισμού. Το επόμενο διάστημα θα μιλήσουμε για προγράμματα για την ηλεκτρονική θωράκιση των γηπέδων. Θα προσπαθήσουμε να εκσυγχρονίσουμε το σύστημα. Σε συνεργασία με την ΟΥΕΦΑ".

Για συνεργασία με υπουργεία και αστυνομία και οπαδούς:

"Εγώ περιμένω από την Αστυνομία να έχει ένα σοβαρό επιχειρησιακό πλάνο μέχρι το τέλος και να στέκεται κάθε φορά στο ύψος των περιστάσεων. Για να μην υπάρχουν σκιές και παράθυρα, ζήτησα την παρουσία εισαγγελέα σε όλα τα παιχνίδια των μεγάλων. Και αν από κάποιον ξεφύγει κάτι, να είμαστε σίγουροι πως ο εισαγγελέας θα είναι εκεί και κριτής που δεν θα επιδέχεται αμφισβήτηση για να φέρει την ισορροπία.

Οι οπαδοί να προσταστεύσουν τις ομάδες τους εφόσον λένε πως τις αγαπάνε. Έχουν καταλάβει όλοι πως οι ποινές είναι βαρύτατες και δεν μιλάω μόνο για τα πρόστιμα. Τα αγωνιστικά και διοικητικά θα πρέπει να τους προβληματίσουν όλους. Χαμηλά οι τόνοι, να ακολουθούμε τις αποφάσεις και να αγαπάμε τις ομάδες μας. Επειδή θέλω ένα πρωτάθλημα που θα έχει ενδιαφέρον θα πρέπει να το θωρακίσουμε να μην αμαυρωθεί από οτιδήποτε άλλο για να βγει από την αφάνεια και την μιζέρια.

Χτυπάνε συνεχώς τα καμπανάκια και οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου κάνουν πως δεν τα ακούν"

Για τον τελικό κυπέλλου στο ποδόσφαιρο:

"Θα γίνει στο ΟΑΚΑ. Νομίζω ότι αυτό μας κάνει να είμαστε πιο ήρεμοι στο θέμα της ασφάλειας. Πιστεύω πως η Αστυνομία θα έχει ένα σχέδιο που θα μας ησυχάσει. Ελέγχεται πιο εύκολα. Η πρόσβαση, το πως θα χωρίσεις ζώνες ασφαλείας".

Διεθνείς διαιτητές που δεν ορίζονταν από την ΕΟΚ:

"Εάν θέλετε σε επίπεδο καφενειακό. Στο θέμα της διαιτησίας το θέμα δεν παρεμβαίνει και ποτέ δεν το έκανε. Η άποψη μου έχει εκφραστεί. το θέμα έπρεπε να λυθεί. Είναι διαμάχη FIFA και Euroleague. Όταν είναι καλός θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί. Όμως δεν μπορεί να παρέμβει ο υφυπουργός σε αυτό, αν γίνει όμως παράνομη πράξη, τότε το λόγο έχουν τα αρμόδια όργανα. Φάνηκε από την απόφαση του ΑΣΕΑΔ".

Για το νέο γήπεδο της ΚΑΕ ΑΕΚ και τον Μάκη Αγγελόπουλο:

"Και στο μπάσκετ θα έχουν ευχάριστα σε λίγο. Το μπάσκετ αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα. Αυτή η διαμάχη FIBA - Euroleague που βλέπουν το δένδρο και όχι το δάσος. Αυτό θα έχει δραματικά αποτελέσματα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Οι περισσότεροι περνούν τον Ατλαντικό και σε λίγο τον Ινδικό. Όσο συνεχίζει αυτή η κόντρα έχω την αίσθηση πως αυτή η διαμάχη θα είναι καταστροφική. Με ότι επακόλουθο έχει στις χώρες. Από εκεί και πέρα μην μπερδεύονται τα πράγματα και που μπορεί να φτάσει η πολιτική παρέμβαση".

Για την τιμωρία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου:

"Είμαι υπέρ των τιμωριών. Δεν θα μπορούσα να την σχολιάσω παρότι είναι πολύ πιο βαριά από το περιστατικό. Πολλές φορές το πρόβλημα είναι πως πίσω από τις αποφάσεις κρύβονται άλλες κόντρες. Κι εγώ τους στέλνω στον εισαγγελέα για δηλώσεις, όμως είναι καταφανέστατα πολύ βαρύτερη από το παράπτωμα".

Συνεννόηση με μπάσκετ: "Γενικά θέλω να τα βλέπω αισιόδοξα και θέλω να διαφυλάξω το κορυφαίο αθλητικό προϊόν στην Ελλάδα το μπάσκετ. Θα κάνω ότι μπορώ προς αυτή την κατεύθυνση".

News 24/7

24MEDIA NETWORK