Η θέση της NOVA για το θέμα των επεισοδίων

Θα ήταν αδύνατο στην έρευνα του Contra.gr για τη βία στα ελληνικά γήπεδα να μην ζητούσαμε τη γνώμη της Nova, που επί 20 χρόνια και πλέον χρόνια, κατέχει τα δικαιώματα τηλεοπτικής μετάδοσης των αγώνων του πρωταθλήματος.

Η θέση της NOVA για το θέμα των επεισοδίων
INTIMESPORTS

Ως γνωστόν, τα τελευταία χρόνια η εταιρία υιοθέτησε μία συγκεκριμένη πολιτική για τα φαινόμενα βίας προτιμώντας να μην προβάλλει τέτοιου είδους σκηνές ούτε στο ελάχιστο. Ο διευθυντής εταιρικής επικοινωνίας της Forthnet Γρηγόρης Κατσογιάννης ανέλυσε για λογαριασμό του Contra.gr το σκεπτικό.

"Τα κανάλια Novasports, εδώ και 20 χρόνια, στηρίζουν έμπρακτα το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μέσα από την εξασφάλιση των αποκλειστικών τηλεοπτικών δικαιωμάτων των μεγαλύτερων ελληνικών αθλητικών διοργανώσεων, αποτελούμε το βασικό χρηματοδότη του ελληνικού αθλητισμού και τον σχεδόν μοναδικό οικονομικό υποστηρικτή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε επενδύσει στην τηλεοπτική προβολή του ελληνικού ποδοσφαίρου, αξιοποιώντας όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις και εφαρμόζοντας τις πλέον εξελιγμένες πρακτικές των μεγαλύτερων διεθνών συνδρομητικών παρόχων. Από τις πολυκάμερες μεταδόσεις, που εμείς καθιερώσαμε στην Ελλάδα, μέχρι τις παραγωγές σε High Definition και την χρήση skycam, διαρκώς καινοτομούμε, δίνοντας το καλύτερο τηλεοπτικό θέαμα στους συνδρομητές μας. Σαν εταιρεία είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που οι επενδύσεις μας στον ελληνικό αθλητισμό επιστρέφουν πολλαπλάσια οφέλη στην Εθνική Οικονομία στηρίζοντας χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Τα κανάλια Novasports ακολουθούν έναν ολοκληρωμένο Κώδικα Δεοντολογίας Μετάδοσης Αγώνων (ΚΔΜΑ), που διασφαλίζει την ισότιμη αντιμετώπιση των ομάδων που είναι αντίπαλες στο γήπεδο, ενώ ταυτόχρονα επικεντρώνει την μετάδοση στους πραγματικούς πρωταγωνιστές του αθλήματος, δηλαδή τους ποδοσφαιριστές. Ο ΚΔΜΑ προβλέπει την μετάδοση μόνο όσων συμβαίνουν στον αγωνιστικό χώρο και αποτελούν μέρος της εξέλιξης του αγώνα. Δίνουμε προτεραιότητα στην ζωντανή εξέλιξη του αγώνα και χρησιμοποιούμε τα replays σε «νεκρούς» χρόνους, προκειμένου να διαφωτίσουμε κάθε φάση και μέσα από την τηλεοπτική κάλυψη υψηλών προδιαγραφών, δίνουμε την ευκαιρία στους συνδρομητές μας να σχηματίσουν πλήρη εικόνα για ότι έχει συμβεί εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.

Για τα κανάλια Novasports, το ποδόσφαιρο είναι θέαμα, διασκέδαση και ψυχαγωγία. Συνειδητά λοιπόν, και ακολουθώντας τις διεθνείς πρακτικές και τις οδηγίες τηλεοπτικής κάλυψης που εφαρμόζουν η FIFA, η UEFA και οι μεγαλύτεροι τηλεοπτικοί μεταδότες αγώνων ποδοσφαίρου, δεν δείχνουμε σκηνές βίας. Για εμάς τα επεισόδια και οι ασχήμιες δεν είναι αθλητισμός, δεν αποτελούν μέρος του παιχνιδιού και δεν αξίζουν προβολής.

Με βασική αρχή το παραπάνω, δηλαδή ότι το ποδόσφαιρο είναι χαρά, διασκέδαση και ψυχαγωγία, θα συνεχίσουμε να στρέφουμε τους προβολείς της δημοσιότητας στους ποδοσφαιριστές και στις πρακτικές του «Ευ αγωνίζεσθαι», αποκλείοντας από τις τηλεοπτικές μας μεταδόσεις τον χουλιγκανισμό και τη βία".

Τι γίνεται στην Ευρώπη

Η αλήθεια είναι ότι στα προηγμένα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα τα τηλεοπτικά κανάλια που κατέχουν τα δικαιώματα τω μεταδόσεων έχουν υιοθετήσει μία διαφορετική πολιτική.

Στην Ιταλία για παράδειγμα οι εικόνες πιθανών επεισοδίων προβάλλονται κανονικά με τους δημοσιογράφους να είναι υποχρεωμένοι να πάρουν θέση για τα γεγονότα που εκτυλίσσονται μπροστά τους.

Το ίδιο ισχύει και στην Ισπανία αν και τα φαινόμενα βίας είναι αισθητά λιγότερα σε σχέση με την Ιταλία. Και εκεί όμως υπάρχει πλήρης δημοσιογραφική κάλυψη κάτι που γίνεται και στην Αγγλία η οποία βέβαια έχει κατά πολύ εξαλείψει τη βία μέσα από τα γήπεδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Συγκλονιστική μαρτυρία στο Contra.gr: Πίσω από το κράνος ενός άνδρα των ΜΑΤ

Η εξομολόγηση: Έτσι ζούσα τα επεισόδια

Το αιώνιο παραμύθι της Θάτσερ, τα αστεία μέτρα και η βία που έγινε Κυπριακό

Ο Σταύρος Κοντονής στο Contra.gr: "Οι ΠΑΕ δεν θέλουν να συγκρουστούν με το σάπιο κατεστημένο"

News 24/7

24MEDIA NETWORK