Προβάδισμα τελικού και δυσκολία για Μίλαν με Αλεσάντρια

Η Μίλαν δυσκολεύτηκε απέναντι στην Αλεσάντρια της Lega Pro, αλλά πήρε την εκτός έδρας νίκη για τα ημιτελικά του Coppa Italia.

Προβάδισμα τελικού και δυσκολία για Μίλαν με Αλεσάντρια
Μίλαν

Η Μίλαν έκανε τα εύκολα δύσκολα με αντίπαλο την Αλεσάντρια στον πρώτο αγώνα των ημιτελικών του Coppa Italia, αλλά εν τέλει έφτασε στην εκτός έδρας νίκη με 1-0 χάρη στο πρώτο γκολ του Μάριο Μπαλοτέλι μετά από την ανάρρωσή του.

Παρότι τις δύο ομάδες χωρίζουν δύο κατηγορίες, οι τύποις γηπεδούχοι (αφού ο αγώνας διεξήχθη στο "Ολίμπικο" της Ρώμης, αν κι ο σύλλογος εδρεύει στο Πιεμόντε), το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο. Αυτό οφείλεται και στην ενδεκάδα του Σίνισα Μιχάιλοβιτς που περιελάμβανε αρκετούς αναπληρωματικούς, αλλά και τον Μπαλοτέλι στην κορυφή της επίθεσης, μαζί με τον Λουίζ Αντριάνο που δεν κατάφερε να πάρει μεταγραφή στην κινεζική Τζιάνγκσου Σούνινγκ.

Οι "ροσονέρι" δυσκολεύτηκαν να βρουν διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία και είχαν λιγοστές ευκαιρίες, ωστόσο κέρδισαν πέναλτι στο τέλος του 1ου ημιχρόνου και ο Super Mario σκόραρε για 28η φορά από τη βούλα σε 30 προσπάθειες.

Η Αλεσάντρια, στην επανεμφάνισή της σε ημιτελικά κυπέλλου από το 1936, δεν κατάφερε να σοκάρει τους Μιλανέζους και το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους, με συνέπεια στον επαναληπτικό του Μαρτίου οι "ροσονέρι" να έχουν το απόλυτο προβάδισμα πρόκρισης.

Αλεσάντρια (4-1-4-1): Βανούκι, Σόσα, Μορέρο, Σίρι, Σάμπατο, Λοβίζο (60' Μετζαβίλα), Μάρας (83' Μπονιπέρτι), Νίκο, Μπράνκα, Φισκναλέρ, Μαρκόνι (60' Μποκαλόν)

Μίλαν (4-4-2): Αμπιάτι, Ντε Σίλιο, Σαπάτα, Ρομανιόλι, Αντονέλι, Χόντα, Πόλι, Μάουρι (63' Μοντολίβο), Μπόατενγκ (85' Κούτσκα), Αντριάνο, Μπαλοτέλι (72' Νιανγκ)

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών

Πρώτοι αγώνες

Αλεσάντρια - Μίλαν 0-1

(43' πέν. Μπαλοτέλι)

27/01 21:45 Γιουβέντους - Ίντερ

Επαναληπτικοί

01/03 Μίλαν - Αλεσάντρια

02/03 Ίντερ - Γιουβέντους

News 24/7

24MEDIA NETWORK