Φάση των 16: "Δήμιος" της Νάπολι ο Κονέ

Μετά το απίστευτο βολ πλανέ στο πρωτάθλημα, ο Παναγιώτης Κονέ σκόραρε ξανά με πανέμορφο σουτ στο "Σαν Πάολο" και η Μπολόνια υπέταξε τη Νάπολι και στο κύπελλο με 2-1. Στα πέναλτι η πρόκριση της Λάτσιο, παρά το αστείο αυτογκόλ του Λορίκ Τσάνα. Πρόκριση και για Φιορεντίνα.

Φάση των 16: "Δήμιος" της Νάπολι ο Κονέ

Αξέχαστος θα μείνει στο κοινό του "Σαν Πάολο" ο Παναγιώτης Κονέ, ο οποίος μέσα σε 3 ημέρες "εκτέλεσε" τη Νάπολι τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στο κύπελλο. Στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Έλληνας διεθνής μέσος επιχείρησε ένα εξαιρετικό, φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή, νίκησε τον Μόργκαν ντε Σάνκτις και έδωσε στη Μπολόνια τη νίκη 2-1 και ταυτόχρονα το "εισιτήριο" για τη φάση των 16 του Coppa Italia.

Η αναμέτρηση ήταν μοιρασμένη, με τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ με τον... Ιησού Χριστό (σύμφωνα με ένα πανό που βρισκόταν στις εξέδρες) Έντινσον Καβάνι στο 12ο λεπτό. Οι "παρτενοπέι" ήταν αρκετά σπάταλοι στις επιθέσεις του και απρόσεκτοι στα αμυντικά καθήκοντα, με συνέπεια ο Κρίστιαν Πασκουάτο να ισοφαρίσει στο 38'. Το 2ο μέρος είχε καλύτερο ρυθμό, περισσότερες ευκαιρίες κι έναν Γκόραν Πάντεφ να γίνεται μοιραίος παίκτης για το συγκρότημα του Βάλτερ Ματσάρι, χάνοντας αρκετές καλές στιγμές και έχοντας ακόμα και δοκάρι. Το παιχνίδι όδευε προς την παράταση, όταν ο Κονέ υποδέχθηκε την μπάλα έξω από την περιοχή της Νάπολι, έπιασε ένα δεξί σουτ και έστειλε την Μπολόνια στον επόμενο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει στο "Τζιουζέπε Μεάτσα" την Ίντερ.

Φάση των 16: "Δήμιος" της Νάπολι ο Κονέ

Το σπάνιο αυτογκόλ του Λορίκ Τσάνα στο 56ο λεπτό της αναμέτρησης με τη Σιένα λίγο έλειψε να θέσει τη Λάτσιο νοκ άουτ, αλλά ο Μικαέλ Σιανί ισοφάρισε στο 94' και η ομάδα του προκρίθηκε (4-1 στα πέναλτι) στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Το πρώτο ημίχρονο του "Ολίμπικο" είχε ελάχιστες συγκινήσεις και η μοναδική αξιόλογη ευκαιρία καταγράφηκε στο 30ό λεπτό, όταν ο Σιμόνε Φαρέλι απέκρουσε σε κόρνερ την προσπάθεια του Σέρτζιο Φλόκαρι. Δέκα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Φραντσέσκο Βαλιάνι δεν μπόρεσε να νικήσει από κοντά τον Χουάν Πάμπλο Καρίσο, αλλά στην επαναφορά, ο Σιανί σημάδεψε την πλάτη του Τσάνα και η μπάλα πήρε πορεία προς τα δίχτυα της Λάτσιο. Χαρακτηριστικό ήταν το χαμόγελο του Βαλιάνι μόλις ο διαιτητής έδειξε σέντρα...

Η Σιένα έχασε δύο κλασικές ευκαιρίες για να καθαρίσει την πρόκριση επί των... αναπληρωματικών της ρωμαϊκής ομάδας, όμως, ο Μαρσέλο Λαρόντο δεν μπόρεσε να βρει στόχο ούτε στο 67ο (απέκρουσε πάνω στη γραμμή ο Σιανί) ούτε στο 94ο λεπτό (ηττήθηκε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ από τον Καρίσο). Ως εκ τούτου τιμωρήθηκε 36'' πριν από το φινάλε της κανονικής διάρκειας, με κεφαλιά του Σιανί. Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση και εν συνεχεία στη διαδικασία των πέναλτι, όπου ο αρχηγός Σιμόνε Βεργκάσολα και ο μοιραίος Λαρόντο δεν βρήκαν στόχο, εν αντιθέσει με τους Στέφανο Μάουρι, Κρίστιαν Λεντέσμα, Σέρτζιο Φλοκάρι και Λίμπορ Κοζάκ, οι οποίοι διαμόρφωσαν το 4-1. Για τους φιλοξενούμενους είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Νικόλα Μπελμόντε.

Φάση των 16: "Δήμιος" της Νάπολι ο Κονέ

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νορμπέρτο Νέτο, ο οποίος έκανε 8 αποκρούσεις, η Φιορεντίνα επικράτησε 1-0 της Ουντινέζε στο "Φρίουλι" και πήρε το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Coppa Italia.

Η κοντινή κεφαλιά του Γκάμπριελ Σίλβα πέρασε πάνω από την εστία του Νέτο, ενώ λίγο αργότερα οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να ανοίξουν το σκορ σε δύο περιπτώσεις. Αντίθετα, ο Μπόρχα Βαλέρο βρήκε στόχο στο 36ο λεπτό (με ωραία κίνηση και σουτ), δίνοντας το προβάδισμα στους "βιόλα".

Οι τελευταίοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να κλειδώσουν από νωρίς την πρόκριση, όμως, το φάουλ του Μανουέλ Πασκουάλ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Ντανιέλε Παντέλι. Εν συνεχεία οι "φριουλάνι" προσπάθησαν να απαντήσουν, αλλά στην καλύτερη φάση που δημιούργησαν (70ό λεπτό - κεφαλιά Αντόνιο ντι Νατάλε), ο Νέτο έπεσε στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε σε κόρνερ.

Σε ρυθμούς twitter

# Η Λάτσιο αγνοεί την ήττα στα τελευταία 10 παιχνίδια ανεξαρτήτου διοργάνωσης (6 νίκες - 4 ισοπαλίες). Εξάλλου, βγήκε νικήτρια για 3η συνεχή φορά στη διαδικασία των πέναλτι, σε αγώνα για το Coppa Italia.

Τα αποτελέσματα της φάσης των 16

Ρόμα - Αταλάντα 3-0

(21' Πιάνιτς, 31' Οσβάλντο, 51' Ντέστρο)

Γιουβέντους - Κάλιαρι 1-0

(57' Τζιοβίνκο)

Πάρμα - Κατάνια 3-4 πέν. (1-1 παρ., 1-1 κ.α.)

(12' Παμπόν - 19' πέν. Λόντι)

Μίλαν - Ρετζίνα 3-0

(51' Γέπες, 79' Νιάνγκ, 81' Πατσίνι)

Ίντερ - Βερόνα 2-0

(50' Κασάνο, 54' Γκουαρίν)

Λάτσιο - Σιένα 4-1 πέν. (1-1 κ.δ.)

(94' Σιανί / 56' αυτ. Τσάνα)

Ουντινέζε - Φιορεντίνα 0-1

(36' Βαλέρο)

Νάπολι - Μπολόνια 1-2

(12' Καβάνι - 38' Πασκουάτο, 90+1' Κονέ)

Τα ζευγάρια των προημιτελικών

1. Ίντερ - Μπολόνια

2. Ρόμα - Φιορεντίνα

3. Λάτσιο - Κατάνια

4. Γιουβέντους - Μίλαν

* Τα παιχνίδια είναι μονά και θα διεξαχθούν στις 9 Ιανουαρίου.

Τα ζευγάρια των ημιτελικών

Ίντερ ή Μπολόνια - Ρόμα ή Φιορεντίνα

Λάτσιο ή Κατάνια - Γιουβέντους ή Μίλαν

* Τα παιχνίδια είναι διπλά. Τα πρώτα παιχνίδια θα διεξαχθούν στις 23 Ιανουαρίου του 2013 και οι επαναληπτικοί στις 30 του ίδιου μήνα.

** Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 26 Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο της Ρώμης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK