Γίγαντας Μπουφόν: αποκρούει πέναλτι και στα 40 του!

Δύο μόλις ημέρες μετά τα 40α γενέθλιά του, ο Τζανλουίτζι Μπουφόν "κέρασε" τους φανς της Γιουβέντους μία απόκρουση πέναλτι στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με την Αταλάντα !

Juventus goalkeeper Gianluigi Buffon waves to fans at the end of the Champions League group D soccer match between Juventus and Barcelona, at the Allianz Stadium in Turin, Italy, Wednesday, Nov. 22, 2017. (AP Photo/Antonio Calanni)
Juventus goalkeeper Gianluigi Buffon waves to fans at the end of the Champions League group D soccer match between Juventus and Barcelona, at the Allianz Stadium in Turin, Italy, Wednesday, Nov. 22, 2017. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Ήταν τραυματίας για περίπου ένα μήνα (ο Βόιτσιεχ Στσέσνι κλήθηκε να καλύψει το κενό του κάτω από τα γκολπόστ) και στην επιστροφή του στη δράση ο Τζίτζι Μπουφόν κλήθηκε να φορέσει τα γάντια και να υπερασπιστεί την εστία της ομάδας τους σε ένα πολύ δύσκολο ματς: απέναντι στην Αταλάντα στο Μπέργκαμο για τον πρώτο ημιτελικό του Coppa Italia.

Γίγαντας Μπουφόν: αποκρούει πέναλτι και στα 40 του!

Το ξεκίνημά του πάντως ήταν ονειρεμένο αφού στο 25ο λεπτό και με το σκορ στο 1-0 για την "βέκια σινιόρα" (δράστης ο Ιγκουαΐν από το 3ο λεπτό) μάντεψε σωστά τη γωνία και έπιασε πέναλτι του Αλεχάντρο Γκόμες, κρατώνας το πολύτιμο προβάδισμα για την ομάδα του.

Γίγαντας Μπουφόν: αποκρούει πέναλτι και στα 40 του!

Αμέσως μετά την απόκρουση ο Μπουφόν "πνίγηκε" στις αγκαλιες των συμπαικτών του, με το σύμβολο των "μπιανκονέρι" να αποδεικνύει πως ακόμα και στα 40 του χρόνια προκαλεί φόβο και τρόμο στους αντιπάλους. Έστω και αν είναι απέναντί του στην άσπρη βούλα...

Γίγαντας Μπουφόν: αποκρούει πέναλτι και στα 40 του!

Το 1-0 έμεινε μάλιστα μέχρι το φινάλε, με την Γιουβέντους να πανηγυρίζει έτσι την 9η διαδοχική νίκη της (δεν έχει δεχτεί γκολ στα 13 από τα τελευταία 14 παιχνίδια της) και να γίνεται αυτόματα σούπερ φαβορί για πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου για 4η στη σειρά χρονιά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK