16η αγ.: Νίκη με ανατροπή για Γιουβέντους, μοιρασιά στο "Σαν Πάολο" με νικήτρια την... Ίντερ

Η Γιουβέντους έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα και επικράτησε με 3-1 της Φιορεντίνα στο Τορίνο. Η Νάπολι με τη Ρόμα έμειναν στη "λευκή" ισοπαλία, με συνέπεια να ανοίξει η ψαλίδα από την πρωτοπόρο Ίντερ. Η Μίλαν "κόλλησε" στο 1-1 με την Ελλάς Βερόνα στο "Σαν Σίρο".

16η αγ.: Νίκη με ανατροπή για Γιουβέντους, μοιρασιά στο "Σαν Πάολο" με νικήτρια την... Ίντερ

Η αναμέτρηση άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τη Φιορεντίνα, αφού μόλις στο 2ο λεπτό ο Γιόσιπ Ίλιτσιτς 'έδωσε το προβάδισμα στους "βιόλα" με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Ένα πέναλτι που κέρδισε ο Φεντερίσκο Μπερναρντέσκι από τον Τζόρτζιο Κιελίνι. Παρόλα αυτά, η χαρά των φιλοξενούμενων διήρκεσε μόλις τέσσερα λεπτά, αφού στο 6' ο Χουάν Κουαδράδο έφερε το ματς στα ίσα με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά. Οι "μπιανκονέρι" προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

16η αγ.: Νίκη με ανατροπή για Γιουβέντους, μοιρασιά στο "Σαν Πάολο" με νικήτρια την... Ίντερ

Το δεύτερο μέρος ανήκε ολοκληρωτικά στην ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, η οποία κυνήγησε το πολυπόθητο γκολ. Στον αντίποδα, ο Πάουλο Σόουζα ήταν φανερό πως ήθελε να διασφαλίσει το βαθμό της ισοπαλίας. Οι δυνατές μονομαχίες ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων δημιούργησαν εκνευρισμό, με συνέπεια ο διαιτητής της αναμέτρησης να δείξει συνολικά 8(!) κίτρινες κάρτες. Τελικά, η πίεση των "μπιανκονέρι" απέδωσε καρπούς, αφού στο 80' ο Μάριο Μάντζουκιτς εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Ταταρουσάνου και με κοντινή προβολή έκανε τη μεγάλη ανατροπή. Μάλιστα, στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Πάολο Ντιμπάλα έδωσε... πανηγυρικό τόνο στην επικράτηση των "μπιανκονέρι", καθώς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με όμορφη ατομική ενέργεια και πλασέ από το ύψος του πέναλτι.

Οι συνθέσεις

Γιουβέντους (3-5-2): Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Μαρκίζιο, Πογκμπά, Κεντίρα (62' Στουράρο), Κουαδράδο, Εβρά (77' Άλεξ Σάντρο), Ντιμπάλα, Μάντζουκιτς (86' Μοράτα).

Φιορεντίνα (3-4-2-1): Ταταρουσάνου, Τόμοβιτς, Γκονζάλο, Αστόρι, Μπαντέλ, Βετσίνο (86' Ρόσι), Μπερναρντέσκι, Μάρκος Αλόνσο (85' Πασκουάλ), Ίλιτσιτς (86' Ματίας Φερνάντες), Μπόρχα Βαλέρο, Κάλινιτς.

16η αγ.: Νίκη με ανατροπή για Γιουβέντους, μοιρασιά στο "Σαν Πάολο" με νικήτρια την... Ίντερ

Στο "Σαν Πάολο", η Νάπολι και η Ρόμα ήθελαν τη νίκη προκειμένου να παραμείνουν σε απόσταση αναπνοής από την πρωτοπόρο Ίντερ. Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο, με τις δύο ομάδες να παρουσιάζουν όμορφο θέαμα και να δείχνουν ιδιαίτερα δραστήριες. Οι κορυφαίες ευκαιρίες του πρώτου μέρους έλαβαν χώρα σε διάστημα τριών λεπτών. Στο 25' o Λορέντζο Ινσίνιε απέφυγε τον Αλεσάντρο Φλορέντσι, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ιάγκο Φαλκέ γύρισε στον Κώστα Μανωλά, αλλά το σουτ του Έλληνα άσου δεν είχε ευτυχή κατάληξη.

16η αγ.: Νίκη με ανατροπή για Γιουβέντους, μοιρασιά στο "Σαν Πάολο" με νικήτρια την... Ίντερ

Στο δεύτερο ημίχρονο οι "παρτενοπέι" ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα κι έχασαν μία τεράστια ευκαιρία στο 60' όταν ο Χάμσικ βρέθηκε απέναντι στον Στσέζνι, αλλά το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο από το αριστερό δοκάρι του Πολωνού γκολκίπερ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πολιορκούν τα καρέ τους "τζιαλορόσι", αλλά είχαν την ατυχία να έχουν απέναντι τους ένα τρομερό Στσέζνι, ο οποίος πραγματοποίησε εντυπωσιακές αποκρούσεις και κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Οι συνθέσεις

Νάπολι (4-3-3): Ρέινα, Χισάι, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Γκουλάμ, Ζορζίνιο, Άλαν, Ινσίνιε (88' Ελ Καντουρί), Καγεχόν (67' Μέρτενς), Ιγκουαΐν.

Ρόμα (4-2-3-1): Στσέζνι, Φλορέντσι (88' Βενκέρ), Μανωλάς, Ρίντιγκερ, Ντιν, Ντε Ρόσι, Ναϊνγκολάν, Ιάγκο Φαλκέ (82' Γκιομπέρ), Σαλάχ (76' Ιτούρμπε), Πιάνιτς, Τζέκο.

16η αγ.: Νίκη με ανατροπή για Γιουβέντους, μοιρασιά στο "Σαν Πάολο" με νικήτρια την... Ίντερ

Νέα απώλεια βαθμών για τη Μίλαν, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1 κόντρα στη Βερόνα. Οι "ροσονέρι" με... πρωτεργάτη τον Τζιάκομο Μποναβεντούρα κυνήγησαν το γκολ από τα πρώτα λεπτά, αλλά τόσο ο Πιερλουίτζι Γκολίνι που αποσόβησε αρκετές φορές τον κίνδυνο, όσο και η "φλυαρία" στην τελική προσπάθεια δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο Ιταλός μεσοεπιθετικός ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων για την αντίπαλη άμυνα, δημιουργώντας διαρκώς ευκαιρίες μπροστά από τα αντίπαλα καρέ.

16η αγ.: Νίκη με ανατροπή για Γιουβέντους, μοιρασιά στο "Σαν Πάολο" με νικήτρια την... Ίντερ

Τελικά, με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 52' ο Λουίζ Αντριάνο συνεργάστηκε άψογα με τον Κάρλος Μπάκα, ο οποίος έδωσε προβάδισμα στους Μιλανέζους με όμορφο πλασέ. Παρόλα αυτά, η χαρά της ομάδας του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς κράτησε μόνο πέντε λεπτά αφού στο 57' ο "γερόλυκος" Λούκα Τόνι έφερε το ματς στα ίσα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Ένα πέναλτι που κέρδισε ο Λεάντρο Γκρέκο από τον Νάιτζελ Ντε Γιονγκ, ο οποίος αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα, καθώς ο διαιτητής θεώρησε πως ο Ιταλός μέσος ήταν σε προφανή θέση για γκολ. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα οι γηπεδούχοι πίεσαν για το πολυπόθητο γκολ, έχασαν τεράστιες ευκαιρίες στο τελευταίο 10λεπτο, αλλά το τελικό σφύριγμα βρήκε τη Βερόνα να "κλέβει" το βαθμό της ισοπαλίας.

Οι συνθέσεις

Μίλαν (4-4-2): Ντοναρούμα, Αμπάτε, Άλεξ, Ρομανιόλι, Ντε Σίλιο, Ντε Γιονγκ, Μοντολίβο (78' Μπερτολάτσι), Νιάνγκ (82' Τσέρτσι), Μποναβεντούρα, Μπάκα, Λουίζ Αντριάνο (62' Κούτσκα).

Ελλάς Βερόνα (4-4-1-1): Γκολίνι, Σάλα, Ρ. Μάρκες, Μόρας, Πιζάνο, Βιβιάνι, Γκρέκο (81' Γκόμες), Βτσόλεκ (79' Μπιαντσέτι), Σιλιγκάρντι (78' Γιάνκοβιτς), Ιονίτα, Τόνι.

Σε ρυθμούς twitter

# O Βαγγέλης Μόρας αγωνίστηκε βασικός στην αναμέτρηση της Ελλάς Βερόνα με τη Μίλαν, έχοντας καλή παρουσία.

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου

16:00 Τζένοα - Μπολόνια 0-1

(90' Ροσετίνι)

19:00 Παλέρμο - Φροζινόνε 4-1

(5' Γκολντανίγκα, 17' Βάθκεθ, 60' Τραϊκόφσκι, 86' Τζιλαρντίνο - 24' Σαμάρκο)

19:00 Σασουόλο - Τορίνο (Aναβολή)

21:45 Ουντινέζε - Ίντερ 0-4

(23', 84' Ικάρντι, 31' Γιόβετιτς, 86' Μπρόζοβιτς)

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου

16:00 Κιέβο - Αταλάντα 1-0

(76' Μπίρσα)

16:00 Έμπολι - Κάρπι 3-0

(46', 61' Μακαρόνε, 51' Σαπονάρα)

16:00 Μίλαν - Βερόνα 1-1

(52' Μπάκα - 57 πεν. Τόνι)

19:00 Νάπολι - Ρόμα 0-0

21:45 Γιουβέντους - Φιορεντίνα 3-1

(6' Κουαδράδο, 80' Μάντζουκιτς, 93' Ντιμπάλα - 2' πεν. Ίλιτσιτς)

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου

21:45 Λάτσιο - Σαμπντόρια

Οι συνθέσεις και τα videos των υπολοίπων αγώνων

Κιέβο Βερόνα (4-3-1-2): Μπιτσάρι, Κατσιατόρε, Νταϊνέλι, Γκαμπερίνι, Γκόμπι, Ραντοβάνοβιτς, Κάστρο, Χετεμάι, Μπίρσα (86' Ριγκόνι), Μεγκιορίνι (77' Ινγκλέζε), Παλόσκι (81' Εμποκού).

Αταλάντα (4-3-3): Σπορτιέλο, Ραϊμόντι (79' Μονακέλο), Παλέτα, Τσερούμπιν, Μπρίβιο, Ντε Ρουν, Γκράσι (70' Στεντάρντο), Κούρτιτς, Μοράλες (65' Μπελίνι), Γκόμες, Ντενίς.

Έμπολι (4-3-1-2): Σκορούπσκι, Λαουρίνι, Τονέλι, Κόστα, Μάριο Ρούι, Παρέδες, Μπίτσελ (77' Ντιουσέ), Ζιελίνσκι (70' Κρόκε), Σαπονάρα, Μακαρόν (64' Λιβάτζα), Πουτσιαρέλι.

Κάρπι (4-4-1-1): Μπέλετς, Τζακάρντο, Ρομανιόλι (73' Γκάμπριελ Σίλβα), Γκαλιόλο, Λετίτσια, Κόφιε, Λόλο, Πασκιούτι (52' Μποριέλο), Ράφαελ Μαρτίνιο (52' Ντι Γκαούντιο), Μάτος, Λαζάνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η βαθμολογία, τα στατιστικά και οι σκόρερ της Serie A 2015-2016

News 24/7

24MEDIA NETWORK