1η αγ.: Νίκη της Ρόμα στο ντεμπούτο του Μανωλά (VIDEO)

Με τον Κώστα Μανωλά να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του και τον Βασίλη Τοροσίδη να παίρνει θέση στα δεξιά του, η Ρόμα επικράτησε 2-0 της Φιορεντίνα στο "Ολίμπικο" κι άρχισε ιδανικά τις υποχρεώσεις της στη Serie A. Νωρίτερα, η Γιουβέντους έκαμψε με 1-0 το εμπόδιο της Κιέβο στο "Μαρκ'Αντόνιο Μπεντεγκόντι"

1η αγ.: Νίκη της Ρόμα στο ντεμπούτο του Μανωλά (VIDEO)

Επιτυχημένο ήταν το ντεμπούτο του Κώστα Μανωλά με τη φανέλα της Ρόμα, αφού η ομάδα του επικράτησε 2-0 της Φιορεντίνα στο "Ολίμπικο", ενώ ο ίδιος χειροκροτήθηκε αρκετές φορές από τους οπαδούς της νέας του ομάδας.

1η αγ.: Νίκη της Ρόμα στο ντεμπούτο του Μανωλά (VIDEO)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ράτζα Ναϊνγκολάν, ο οποίος έβαλε το πρώτο γκολ (στο 28') κι ετοίμασε το δεύτερο για τον Ζερβίνιο (στις καθυστερήσεις), οι "τζιαλορόσι" άρχισαν ιδανικά τις υποχρεώσεις τους στη Serie A.

Πολύ καλή απόδοση έπιασε κι ο Βασίλης Τοροσίδης, ο οποίος αντίκρισε την κίτρινη κάρτα στο 72ο λεπτό για φάουλ στον Χοακίν, ενώ πέντε λεπτά νωρίτερα ο πρώην συμπαίκτης του στον Ολυμπιακό είχε δώσει τη θέση του στον Σεϊντού Κεϊτά.

Από εκεί και πέρα η ανανεωμένη, κατά τα 3/4 άμυνα της Ρόμα (ντεμπούτο και για Νταβίντε Αστόρι, Άσλεϊ Κόουλ) μπορεί να αισθάνεται ιδιαίτερα ικανοποιημένη για την απόδοση και, κυρίως, το μηδέν παθητικό. Βέβαια, σε αυτό έπαιξε ρόλο και το δοκάρι που σταμάτησε τον Γιόζιπ Ίλιτσιτς στο 61ο λεπτό.

Ρόμα (4-3-3): Ντε Σάνκτις, Τοροσίδης, Μανωλάς (67' Κεϊτά), Αστόρι, Κόουλ, Πιάνιτς, Ντε Ρόσι, Ναϊνγκολάν, Ιτούρμπε (77' Λιάγιτς), Τότι (70' Φλορέντζι), Ζερβίνιο.

Φιορεντίνα (4-4-2): Νέτο, Τόμοβιτς, Ροντρίγκες, Σάβιτς, Αλόνσο, Μπριλιάντε (35' Ίλιτσιτς), Πισάρο, Βαλέρο, Βάργκας (72' Ακουιλάνι), Μπαμπακάρ (63' Χοακίν), Γκόμεθ.

1η αγ.: Νίκη της Ρόμα στο ντεμπούτο του Μανωλά (VIDEO)

Με αυτογκόλ του Κριστιάνο Μπιράγκι άρχισε το εφετινό πρωτάθλημα, ωστόσο αυτό ουδόλως απασχόλησε την Γιουβέντους, η οποία πανηγύρισε την επαγγελματική νίκη επί της Κιέβο στο "Μαρκ'Αντόνιο Μπεντεγκόντι" με 1-0.

Οι πρωταθλητές Ιταλίας μπήκαν φορτσάτοι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κι αφού έστειλαν την προειδοποιητική βολή με τον Κάρλος Τέβες στο 1ο λεπτό, πήραν το προβάδισμα με κεφαλιά του Χοσέ Μαρτίν Κάσερες (η μπάλα βρήκε και στον Κριστιάνο Μπιράγκι), έπειτα από φαλτσαριστή εκτέλεση κόρνερ του Τέβες στο 6ο λεπτό.

1η αγ.: Νίκη της Ρόμα στο ντεμπούτο του Μανωλά (VIDEO)

Δείτε μέχρι που πήδηξε ο Κάσερες στη φάση του γκολ

Μέχρι το 24ο λεπτό η Γιουβέντους είχε καταγράψει εννέα τελικές προς την εστία, ενώ η κατοχή του πρώτου ημιχρόνου ήταν 72.2% υπέρ της (το περυσινό ρεκόρ με την Λιβόρνο ήταν 70.8%).

Στο δεύτερο ημίχρονο η "γηραιά κυρία" δεν απειλήθηκε καθόλου, με εξαίρεση ένα σουτ του Μάξι Λόπες στο 77ο λεπτό, το οποίο εξουδετερώθηκε από τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Τα λάθη δεν αποφεύχθηκαν, αλλά η ουσία είναι ότι έφυγε νικήτρια από το "Μαρκ'Αντόνιο Μπεντεγκόντι"

Κιέβο (4-3-2-1): Μπάρντι, Φρε, Νταϊνέλι (70' Κόφιε), Σέζαρ, Μπιράγκι, Ίσκο, Μανγκανί (46' Ραντοβάνοβιτς), Χετεμάι, Στσελότο (46' Παλόστσι), Μπίρσα, Λόπες.

Γιουβέντους (3-5-1-1): Μπουφόν, Κάσερες, Μπονούτσι, Ογκμπόνα, Λίχτσταϊνερ, Βιδάλ (86' Περέιρα), Μαρκίζιο, Πογκμπά, Ασαμόα, Τέβες, Κομάν (68' Γιορέντε).

Σε ρυθμούς twitter

# Στην εκπνοή της αναμέτρησης του "Μαρκ'Αντόνιο Μπεντεγκόντι" αποβλήθηκε ο τεχνικός της Κιέβο Εουγκένιο Κορίνι

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

Σάββατο 30 Αυγούστου

19:00 Κιέβο - Γιουβέντους 0-1

(6' αυτ. Μπιράγκι)

21:45 Ρόμα - Φιορεντίνα 2-0

(28' Ναϊνγκολάν, 93' Ζερβίνιο)

Κυριακή 31 Αυγούστου

19:00 Μίλαν - Λάτσιο

19:00 Αταλάντα - Βερόνα

21:45 Τσεζένα - Πάρμα

21:45 Τζένοα - Νάπολι

21:45 Παλέρμο - Σαμπντόρια

21:45 Σασουόλο - Κάλιαρι

21:45 Τορίνο - Ίντερ

21:45 Ουντινέζε - Έμπολι

News 24/7

24MEDIA NETWORK