21η αγ.: Ξέσπασε η Γιουβέντους, έσωσε την παρτίδα η Λάτσιο

Μετά από 2 σερί αποτυχίες, η Γιουβέντους διέλυσε με 4-0 την Ουντινέζε στο Τορίνο και διατήρησε απόσταση από τον ανταγωνισμό στη Serie A μετά από 21 αγωνιστικές. Έχασε έδαφος η Λάτσιο, η οποία γλίτωσε με το βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στην Παλέρμο.

21η αγ.: Ξέσπασε η Γιουβέντους, έσωσε την παρτίδα η Λάτσιο

Όταν ο Πολ Πογκμπά έχει το μυαλό στο κεφάλι του και φοράει φανέλα βασικού, η Γιουβέντους δεν φοβάται τίποτα. Με 2 πανέμορφα γκολ, ο νεαρός Γάλλος εξελίχθηκε σε ηγέτη της "γηραιάς κυρίας" απέναντι στην Ουντινέζε και την οδήγησε στην επάνοδο στο δρόμο των επιτυχιών. Το τελικό 4-0 διαμορφώθηκε χάρη σε ένα εκπληκτικό τέταρτο των "μπιανκονέρι" στο 2ο ημίχρονο, με τους φιλοξενούμενους να μην αντιδρούν ουσιαστικά σε κανένα σημείο.

21η αγ.: Ξέσπασε η Γιουβέντους, έσωσε την παρτίδα η Λάτσιο

Ο 19χρονος μέσος άνοιξε το σκορ στο 41ο λεπτό, σε ένα ημίχρονο όπου οι πρωταθλητές Ιταλίας ήταν ανεπίτρεπτα σπάταλοι στις επιθέσεις τους. Το εξαιρετικό σουτ του Πογκμπά τους έστειλε με προβάδισμα στα αποδυτήρια και στο 66ο λεπτό, με τον ίδιο τρόπο, ο νεαρός ταλαντούχος ποδοσφαιριστής "κλείδωσε" τη νίκη. Η ομάδα του Φραντσέσκο Γκουιντολίν δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι και οι Μίρκο Βούτσινιτς και Αλεσάντρο Μάτρι διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

21η αγ.: Ξέσπασε η Γιουβέντους, έσωσε την παρτίδα η Λάτσιο

Η Λάτσιο είδε μέσα σε ένα λεπτό να χάνει το προβάδισμα που διατηρούσε από το πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την Παλέρμο, όμως, ο Ερνάνες ισοφάρισε 2-2 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 84ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη αξιόλογη ευκαιρία που δημιούργησαν με ωραία γυριστή κεφαλιά του Σέρτζιο Φλόκαρι, έπειτα από "γλυκιά" σέντρα του Κρίστιαν Λεντέσμα. Δέκα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 20', ο Φεντερίκο Μαρκέτι εμπόδισε τον Φαμπρίτσιο Μίκολι να σκοράρει κατά της ρωμαϊκής ομάδας για τέταρτη σερί εντός έδρας αναμέτρηση.

Με τη συμπλήρωση 62 λεπτών στο παιχνίδι του "Ρέντσο Μπαρμπέρα", ο Στέφανο Μάουρι βρήκε τον Φλόκαρι, ο οποίος παραβίασε την εστία του Σαμίρ Ουικάνι για δεύτερη φορά, όμως, ο βοηθός καταλόγισε -λανθασμένα- οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε. Αυτό το λάθος έμελλε να αποδειχθεί σημαντικό... Η προειδοποιητική βολή που έστειλε ο Μίκολι στο 66' πέρασε αψήφιστα από τους παίκτες του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς και τελικά το πλήρωσαν, αφού στο 70' ο Αρέβαλο Ρίος ισοφάρισε από κοντά, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Μίκολι βρήκε ωραία τον Πάουλο Ντιμπάλα, ο οποίος έδωσε το προβάδισμα στην Παλέρμο. Όλα έδειχναν ότι η Λάτσιο θα υποστεί την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα μετά τις 4 Νοεμβρίου, όμως, ο Φλόκαρι κέρδισε πέναλτι από τον Εζεκίελ Μουνιόθ που είχε περάσει ως αλλαγή και ο Ερνάνες δεν λάθεψε από την άσπρη βούλα, γράφοντας το τελικό 2-2.

Σε ρυθμούς twitter

# Ο Κλαούντιο Μαρκίζιο γιόρτασε τα 26α γενέθλιά του με τη νίκη της Γιουβέντους 4-0 επί της Ουντινέζε.

Τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής

Παλέρμο - Λάτσιο 2-2

(70' Ρίος, 71' Ντιμπάλα - 10' Φλόκαρι, 84' πέν. Ερνάνες)

Γιουβέντους - Ουντινέζε 4-0

(41', 66' Πογκμπά, 72' Βούτσινιτς, 80' Μάτρι)

Κυριακή 20 Ιανουαρίου

Φιορεντίνα - Νάπολι (13:30)

Μίλαν - Μπολόνια (16:00)

Αταλάντα - Κάλιαρι (16:00)

Κιέβο - Πάρμα (16:00)

Τζένοα - Κατάνια (16:00)

Πεσκάρα - Τορίνο (16:00)

Σιένα - Σαμπντόρια (16:00)

Ρόμα - Ίντερ (21:45)

News 24/7

24MEDIA NETWORK