31η αγ.: Στην κορυφή η Γιουβέντους μετά το δώρο της Φιορεντίνα

Η Γιουβέντους νίκησε εκτός έδρας την Παλέρμο με 2-0 και σε συνδυασμό με την ήττα-σοκ της Μίλαν από τη Φιορεντίνα (2-1), ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας. Ικανή για το καλύτερο και για το χειρότερο είναι η εφετινή Ρόμα που έχασε 4-2 από την αδύναμη Λέτσε!

31η αγ.: Στην κορυφή η Γιουβέντους μετά το δώρο της Φιορεντίνα

Η "γηραιά κυρία" είχε τον έλεγχο στο πρώτο μέρος, αλλά δεν απείλησε ουσιαστικά. Τα δεδομένα άλλαξαν δέκα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους. Ο Πίρλο εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο Μπονούτσι με κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Τορίνου. Η πλάστιγγα έγειρε για τα καλά προς το μέρος της τελευταίας, όταν στο 69' ο Κουαλιαρέλα έκανε το 2-0 με αριστερό, τεχνικό πλασέ.

Οι "ροσονέρι" άνοιξαν το σκορ στο 31ο λεπτό με πέναλτι του Ιμπραΐμοβιτς και άγγιξαν το δεύτερο γκολ στο 39', όταν η προσπάθεια του Μάξι Λόπες κατέληξε στο δοκάρι του Μπόρουτς. Με το καλημέρα του δευτέρου μέρους οι "βιόλα" ισοφάρισαν με τον Γιόβετιτς (έπειτα από υποδειγματική αντεπίθεση) και έκαναν τη μεγάλη ανατροπή στο 89ο λεπτό με έναν πρώην άσο της Γιουβέντους, τον Αμάουρι. Ο τελευταίος εκμεταλλεύθηκε το τραγικό λάθος του Μεξές και αφού συνεργάστηκε με τον Γιόβετιτς, πλάσαρε ψύχραιμα και χάρισε το σπουδαίο τρίποντο στην ομάδα του. Αξίζει να σημειωθεί πως στο 84ο λεπτό ο Αντόνιο Κασάνο αντικατέστησε τον Τζανλούκα Τζαμπρότα, επιστρέφοντας στην δράση 5 μήνες μετά την επέμβαση στην καρδιά.

Η Λάτσιο ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι με τη Νάπολι που ενδέχεται να κρίνει πολλά για τη μάχη της 3ης θέσης. Η ρωμαϊκή ομάδα άνοιξε το σκορ στο 9' με μονοκόμματο σουτ του Καντρέβα από πλάγια θέση, αλλά οι "παρτενοπέι" ισοφάρισαν στο 34' με κοντινό πλασέ του Πάντεφ, έπειτα από εκπληκτική ασίστ του Λαβέτσι (με τακουνάκι). Στο 68ο λεπτό ο Μάουρι ξανάδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους με εντυπωσιακό "ψαλιδάκι", ενώ στο 81' ο Λεντέσμα έβαλε τέλος στη σεμνή τελετή με εύστοχο χτύπημα πέναλτι.

Ικανή για το καλύτερο και για το χειρότερο απέδειξε ότι είναι η φετινή Ρόμα που έχασε 4-2 από την αδύναμη Λέτσε! Στο 22ο λεπτό ο Μουριέλ απέφυγε τον Στεκέλενμπουργκ και σε κενή εστία άνοιξε το σκορ, ενώ στο 44', μετά από φάση διαρκείας που προήλθε από εκτέλεση κόρνερ, ο Ντι Μικέλε με κοντινή προβολή έκανε το 2-0. Ο Μουριέλ με καταπληκτική ατομική ενέργεια και μακρινό σουτ στο 49' "κλείδωσε" τη νίκη για τη Λέτσε, πριν ο Ντι Μικέλε διευρύνει τη διαφορά με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 56'. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν με τους Μπόγιαν (στο 88') και Λαμέλα (στο 90'). Αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας νίκη της Λέτσε επί της Ρόμα και μόλις η τρίτη φετινή στη "Βία ντελ Μάρε".

Τη χαρά της νίκης γεύθηκε μετά από πέντε αγωνιστικές η Ουντινέζε που επικράτησε 3-1 της Πάρμα στον βαρύ αγωνιστικό χώρο του "Φριόυλι". Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα δύο γκολ με τους Ασαμόα (στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Ασαμόα) και Ντι Νατάλε (στο 56' με εκπληκτικό γκολ του Ντι Νατάλε), πριν μειώσει ο Λουκαρέλι στο 84ο λεπτό. Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος στο 92' όταν ο Ασαμόα έκανε το 3-1.

Ισόπαλοι 2-2 αναδείχθηκαν Κάλιαρι και Ίντερ στο ουδέτερο "Νερέο Ρόκο" της Τεργέστης. Η ομάδα της Σαρδηνίας προηγήθηκε στο 5' με εντυπωσιακό γυριστό του Αστόρι, αλλά οι "νερατζούρι" απάντησαν ένα λεπτό αργότερα με τον Μιλίτο. Η Κάλιαρι ξαναπήρε το προβάδισμα στο 61' με κεφαλιά του Πινίγια, ο οποίος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη επειδή έβγαλε τη φανέλα του την ώρα που πανηγύριζε. Η αντίδραση της Ίντερ ήταν και πάλι άμεση (με τον Καμπιάσο στο 64'), ωστόσο δεν άλλαξε κάτι μέχρι τέλους και οι ελπίδες των Μιλανέζων για την 3η θέση -ουσιαστικά- εκμηδενίστηκαν.

Την πρώτη νίκη της ιστορίας της στο "Ατλέτι Ατζούρι" (μετά από 3 ήττες και 6 ισοπαλίες), σημείωσε η Σιένα και μάλιστα με γκολ του Ματία Ντέστρο στο 91ο λεπτό. Η Αταλάντα άνοιξε το σκορ στο 9' με τον Σελότο (έπειτα από ασίστ του Πελούσο), οι φιλοξενούμενοι όμως, ισοφάρισαν τέσσερα λεπτά αργότερα με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λαρόντο. Όλα έδειχναν ότι το ματς θα έληγε ισόπαλο, ωστόσο ο Ντέστρο είχε αντίθετη άποψη και η ομάδα της Φλωρεντίας "κλείδωσε" την παραμονή στη Serie A.

Σε ένα ματς με πολλές συγκινήσεις, η Κιέβο επικράτησε 3-2 της Κατάνια μειώνοντας τη μεταξύ τους διαφορά στον ένα βαθμό. Η ομάδα της Βερόνα άνοιξε το σκορ στο 6ο λεπτό με σουτ του Μπράντλεϊ και αύξησε τις πιθανότητες για νίκη στο 20' όταν ο Σπόλι υπέπεσε σε πέναλτι και αποβλήθηκε, ενώ ο Πελισιέ ευστόχησε από τα έντεκα βήματα. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με αυτογκόλ του Αντρεόλι στο 38', αλλά ο Παλόστσι έδωσε και πάλι προβάδισμα δύο τερμάτων στην Κιέβο. Το μόνο που κατάφερε η Κατάνια στα εναπομείναντα λεπτά ήταν να μειώσει με τον Αλμιρόν στο 85'.

Δείτε videos από τα υπόλοιπα ματς της ημέρας

Νοβάρα - Τζένοα 1-1

Τα αποτελέσματα της 31ης αγωνιστικής

Μίλαν - Φιορεντίνα 1-2

(31' πεν. Ιμπραΐμοβιτς / 47' Γιόβετιτς, 89' Αμάουρι)

Αταλάντα - Σιένα 1-2

(9' Σελότο / 13' πεν. Λαρόντο, 91' Ντέστρο)

Κάλιαρι - Ίντερ 2-2

(5' Αστόρι. 61' Πινίγια / 6 Μιλίτο, 64' Καμπιάσο)

Τσεζένα - Μπολόνια 0-0

Κιέβο - Κατάνια 3-2

(6' Μπράντλεϊ, 20' πεν. Πελισιέ, 51' Παλόστσι / 32' αυτ. Αντρεόλι, 85' Αλμιρόν)

Νοβάρα - Τζένοα 1-1

(68' Μάσκαρα / 7' Παλάσιο)

Ουντινέζε - Πάρμα 3-1

(45+1', 92' Ασαμόα, 56' Ντι Νατάλε/ 84' Λουκαρέλι)

Λέτσε - Ρόμα 4-2

(22', 49' Μουριέλ, 44', 56' πεν. Ντι Μικέλε / 88' Μπόγιαν, 90' Λαμέλα)

Παλέρμο - Γιουβέντους 0-2

(56' Μπονούτσι, 69' Κουαλιαρέλα)

Λάτσιο - Νάπολι 3-1

(9' Καντρέβα, 68' Μάουρι, 81' πεν. Λεντέσμα / 34' Πάντεφ)

News 24/7

24MEDIA NETWORK