33η αγ.: Πρώτη νίκη με Μπρόκι η Μίλαν, στο +9 η Γιουβέντους, ο Τότι έσωσε τη Ρόμα

Το ντεμπούτο του Κριστιάν Μπρόκι στον πάγκο της Μίλαν στέφθηκε με επιτυχία, αφού οι "ροσονέρι" νίκησαν τη Σαμπντόρια. Η Γιουβέντους νίκησε την Παλέρμο και αξιοποίησε την γκέλα της Νάπολι για να ξεφύγει στη μάχη του σκουντέτο. Το γκολ του Φραντσέσκο Τότι έσωσε τον βαθμό της ισοπαλίας στη Ρόμα κόντρα στην Αταλάντα.

Milan's Carlos Bacca jubilates after scoring the goal during the Italian Serie A soccer match Uc Sampdoria vs Ac Milan at Luigi Ferraris stadium in Genoa, Italy, 17 april 2016. ANSA/LUCA ZENNARO
Μπάκα-Μίλαν ANSA

Η πρώτη αποστολή του "εκλεκτού" του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Κριστιάν Μπρόκι, στέφθηκε με επιτυχία. Ο νέος προπονητής της Μίλαν πανηγύρισε τη νίκη 1-0 επί της Σαμπντόρια στο "Μαράσι" και ανέκοψε ένα σερί πέντε αγώνων δίχως επιτυχία, με συνέπεια οι "ροσονέρι" να επανέλθουν σε ευρωπαϊκή τροχιά, τέσσερις βαθμούς πάνω από τη Σασουόλο και τη Λάτσιο. Με διάταξη 4-3-1-2, την αγαπημένη του "καβαλιέρε", η Μίλαν είχε δύο καλές στιγμές στο 1ο ημίχρονο με τον Κάρλος Μπάκα, ωστόσο ο Εμιλιάνο Βιβιάνο κράτησε το μηδέν στην έδρα του.

33η αγ.: Πρώτη νίκη με Μπρόκι η Μίλαν, στο +9 η Γιουβέντους, ο Τότι έσωσε τη Ρόμα
Μπρόκι-Μίλαν

Δεν συνέβη το ίδιο με τον Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα, αφού στο 26' τον νίκησε ο Ντοντό, ωστόσο το τέρμα του Βραζιλιάνου ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ. Ο 17χρονος τερματοφύλακας, πάντως, πραγματοποίησε μία εντυπωσιακή επέμβαση στον Φερνάντο και κράτησε το μηδέν, μέχρι να πάρει το "αίμα" του πίσω ο Μπάκα και να ανοίξει το σκορ στο 71' με το 15ο φετινό τέρμα στο πρωτάθλημα. Οι φιλοξενούμενοι κράτησαν τη νίκη απέναντι στους Γενοβέζους (για τους οποίους ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος παρέμεινε στον πάγκο) στην έδρα όπου ο τέως προπονητής τους, Σίνισα Μιχάιλοβιτς, έκανε σπουδαία πράγματα, και πλέον κρατούν στο χέρι τους την ευρωπαϊκή έξοδο, είτε μέσω πρωταθλήματος είτε μέσω κυπέλλου.

Σαμπντόρια (3-4-3): Βιβιάνο, Ντιακιτέ, Σιλβέστρε, Κασάνι, Ντε Σιλβέστρι, Φερνάντο, Κέρστιτσιτς (66' Μπαρέτο), Ντοντό, Άλβαρες (56' Κορέα), Κουαλιαρέλα, Σοριάνο (81' Μουριέλ)

Μίλαν (4-3-1-2): Ντοναρούμα, Αμπάτε, Άλεξ, Ρομανιόλι, Αντονέλι, Μπερτολάτσι (54' Πόλι), Μοντολίβο, Κούτσκα, Μποναβεντούρα (86' Μπόατενγκ), Μπάκα (81' Μενέζ), Μπαλοτέλι

Mg Torino 20/03/2016 - campionato di calcio serie A / Torino-Juventus / foto Matteo Gribaudi/Image Sport
nella foto: Paul Pogba-Sami Khedira
Κεντίρα-Πογκμπά-Γιουβέντους WWW.IMAGEPHOTOAGENCY.IT

Η Γιουβέντους εκμεταλλεύτηκε το "δώρο" που της έκανε η Ίντερ μία ημέρα νωρίτερα και με το 4-0 επί της Παλέρμο στο Τορίνο, ξέφυγε με εννέα βαθμούς από τη Νάπολι, σε μία μάχη τίτλου που μοιάζει να έχει κερδηθεί πέντε αγωνιστικές πριν από το φινάλε. Αν και αυτή η επιτυχία δεν ήρθε αναίμακτα, με τον Κλάουντιο Μαρκίζιο να τραυματίζεται στο αριστερό γόνατο και μένει εκτός για το 2016, ήταν η έβδομη σερί στο πρωτάθλημα. Μόλις στο 10ο λεπτό, ο Σάμι Κεντίρα άνοιξε το σκορ για τη "γηραιά κυρία", η οποία προερχόταν από σπουδαία νίκη στο Σαν Σίρο επί της Μίλαν. Η ψυχολογία βρισκόταν στα ύψη, ωστόσο οι "ροζανέρι", με προπονητή τον Ντάβιντε Μπαλαρντίνι... δεύτερο της σεζόν, μετά από την όγδοη αλλαγή του Μαουρίτζιο Τζαμπαρίνι για φέτος, αντιστάθηκαν και μάλιστα έχασαν σπουδαία ευκαιρία με τον Ιβάιλο Τσότσεβ.

33η αγ.: Πρώτη νίκη με Μπρόκι η Μίλαν, στο +9 η Γιουβέντους, ο Τότι έσωσε τη Ρόμα
Μάντζουκιτς-Χίλιεμαρκ-Παλέρμο-Γιουβέντους

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι εντόπισε δυσκολία στη μετουσίωση της εδαφικής κυριαρχίας σε γκολ και έριξε στο παιχνίδι τον Άλβαρο Μοράτα στο 68'. Έξι λεπτά αργότερα, το σκορ ήταν στο 3-0, μετά από κοντινό πλασέ του Πολ Πογκμπά και εκπληκτική ατομική ενέργεια του Χουάν Κουαδράδο. Στο 89', ο Σιμόνε Παντοΐν έβαλε το κερασάκι στην "τούρτα" και έφερε τους "μπιανκονέρι" ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση του 31ου (ή 33ου κατά τη μέτρηση της Γιουβέντους) πρωταθλήματος στην ιστορία τους.

Γιουβέντους (3-5-2): Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Ρουγκάνι, Κουαδράδο, Κεντίρα (78' Παντοΐν), Μαρκίζιο (16' Λεμινά), Πογκμπά, Εβρά, Ντιμπάλα (68' Μοράτα), Μάντζουκιτς

Παλέρμο (3-5-2): Σορεντίνο, Γκολντανίγκα (73' Λα Γκουμίνα), Γκονσάλες, Αντζέλκοβιτς, Ρισπόλι, Χίλιεμαρκ, Γιάγιαλο (59' Μπούργκμαν), Τσότσεβ, Λαζάαρ, Βάσκες, Τραϊκόβσκι

33η αγ.: Πρώτη νίκη με Μπρόκι η Μίλαν, στο +9 η Γιουβέντους, ο Τότι έσωσε τη Ρόμα

Αν και προηγήθηκε με 2-0 στο Μπέργκαμο, η Ρόμα λίγο έλειψε να ηττηθεί από την Αταλάντα που γύρισε το ματς σε 3-2. Χάρη σε γκολ του Φραντσέσκο Τότι όμως οι Ρωμαίοι έσωσαν το βαθμό της ισοπαλίας ( 3-3). Με τους καλύτερους "οιωνούς" ξεκίνησε το ματς για τους "τζιαλορόσι". Μόλις στο 23' ο Λικά Ντιν άνοιξε το σκορ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ρατζά Ναϊνγκολάν έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Όλα έδειχναν πως θα ήταν ένα εύκολο απόγευμα για τους Ρωμαίους, όμως υπολόγιζαν χωρίς τους γηπεδούχους.

33η αγ.: Πρώτη νίκη με Μπρόκι η Μίλαν, στο +9 η Γιουβέντους, ο Τότι έσωσε τη Ρόμα
Ρόμα

Η Αταλάντα χάρη σε δύο γκολ των Μάρκο ντ' Αλεσάντρο στο 33' και Μάρκο Μποριέλο στο 37', έφερε το ματς στα ίσια. Σαν να μην έφτανε αυτό για τους φιλοξενούμενους, στο 50' ο πρώην επιθετικός τους "χτύπησε" και πάλι απέναντι στην άμυνα του Κώστα Μανωλά, γράφοντας το 3-2. Στο 78ο λεπτό, ο Λουτσιάνο Σπαλέτι πέρασε στο ματς τον καπιτάνο Φραντσέσκο Τότι (ο Βασίλης Τοροσίδης έμεινε στον πάγκο), ο οποίος βρήκε τελικά το δρόμο προς τα δίχτυα οκτώ λεπτά αργότερα, διασώζοντας το βαθμό της ισοπαλίας (3-3) με το 301 τέρμα του στο πρωτάθλημα. Η ισοπαλία, πάντως, αφήνει τη Ρόμα πίσω στη μάχη της 2ης θέσης και της απευθείας πρόκρισης στους ομίλους του Champions League. Μετά από τον αγώνα, πάντως, υπήρξε έντονο 3ο ημίχρονο που περιελάμβανε τσακωμό Τότι - Σπαλέτι και επίθεση του Ιταλού τεχνικού στη συνέντευξη Τύπου.

Αταλάντα (4-3-3): Σπορτιέλο, Μαζιέλο, Τολόι, Παλέτα, Ντράμε, Κούρτιτς, Μιλιάτσιο, Φρόιλερ, Ντ' Αλεσάντρο (74' Ραϊμόντι), Μποριέλο (84' Πινίγια), Γκόμες (90+1' Μπρίβιο)

Ρόμα (4-3-1-2): Στσέσνι, Ρίντιγκερ, Μανωλάς, Ζουκάνοβιτς (54' Ελ Σαραουί), Ντιν (33' Έμερσον), Φλορέντζι, Ντε Ρόσι (78' Τότι), Ναϊνγκολάν, Περότι, Σαλάχ, Τζέκο

Fiorentina's Gonzalo Rodriguez jubilates after scoring the goal during the Italian Serie A soccer match ACF Fiorentina vs US Sassuolo at Artemio Franchi stadium in Floence, Italy, 17 April 2016.
ANSA/MAURIZIO DEGL'INNOCENTI
Ροντρίγκες-Φιορεντίνα ANSA

Η Φιορεντίνα επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο μήνες και το 3-1 επί της Σασουόλο στο "Αρτέμιο Φράνκι" τη διατηρεί (με λίγες ελπίδες) στη μάχη της 3ης θέσης που οδηγεί στο Champions League, αλλά και του "καλού" εισιτηρίου του Europa League. Οι "βιόλα" μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προηγήθηκαν με τον Γκονσάλο Ροντρίγκες στο 10ο λεπτό της συνάντησης. Ο Γκρεγκουάρ Ντεφρέλ έχασε μεγάλη ευκαιρία σε τετ α τετ λίγα λεπτά αργότερα (αν και ήταν σε θέση οφσάιντ), ωστόσο στο 55' έβγαλε την ασίστ για το γκολ της ισοφάρισης του Ντομένικο Μπεράρντι.

33η αγ.: Πρώτη νίκη με Μπρόκι η Μίλαν, στο +9 η Γιουβέντους, ο Τότι έσωσε τη Ρόμα
Ατσέρμπι-Κονσίλι-Σασουόλο

Η απάντηση των γηπεδούχων (που είχαν τον Παναγιώτη Κονέ εκτός αποστολής) ήταν άμεση, με τον Γιόσιπ Ίλιτσιτς να ανακτά το προβάδισμα δύο λεπτά αργότερα και στο 83ο λεπτό ήρθε το κωμικό αυτογκόλ του τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων, Αντρέα Κονσίλι, για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα και να πλήξει τις ελπίδες της ομάδας του Εουσέμπιο ντι Φραντσέσκο για ευρωπαϊκή έξοδο.

Φιορεντίνα (4-2-3-1): Ταταρουσάνου, Τόμοβιτς, Ροντρίγκες, Ρονκάγλια, Αλόνσο, Βεσίνο, Μπάντελι, Τέγιο (70' Μπερναρντέσκι), Ίλιτσιτς (77' Σάρατε), Βαλέρο (88' Μπλαστσικόβσκι), Κάλινιτς

Σασουόλο (4-3-3): Κονσίλι, Βερσάλικο (73' Αντζαπόνγκ), Καναβάρο, Ατσέρμπι, Πελούζο, Πελεγκρίνι (76' Φαλτσινέλι), Μανιανέλι, Ντάνκαν, Μπεράρντι, Ντεφρέλ, Πολιτάνο (69' Σανσόνε)

Σε ρυθμούς twitter

# Ο Ορέστης Καρνέζης κράτησε ξανά το μηδέν στην εστία του, στο 0-0 της Ουντινέζε με την Κιέβο στο "Φρίουλι".

# Ο Βαγγέλης Μόρας πέρασε ως αλλαγή στη θέση του τραυματία Φίλιπ Χελάντερ στο 21', ωστόσο δεν κατάφερε να αποτρέψει την εντός έδρας ήττα της ουραγού Βερόνα με 3-1 από τη Φροζινόνε.

# Ο Γιώργος Μακρής έμεινε στον πάγκο στην εντός έδρας ισοπαλία της Πίζα με 1-1 κόντρα στην Ποντεντέρα για τη Lega Pro.

Τα αποτελέσματα της 33ης ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

16:00 Μπολόνια - Τορίνο 0-1

(90+3' πέν. Μπελότι)

19:00 Κάρπι - Τζένοα 4-1

(45+4' Ντι Γκάουντιο, 45+5' Λόλο, 49' Πασιούτι, 86' Σαμπέλι - 34' Παβολέτι)

21:45 Ίντερ - Νάπολι 2-0

(4' Ικάρντι, 44' Μπρόζοβιτς)

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

13:30 Αταλάντα - Ρόμα 3-3

(33' Ντ' Αλεσάντρο, 37', 50' Μποριέλο - 23' Ντιν, 27' Ναϊνγκολάν, 86' Τότι)

16:00 Ουντινέζε - Κιέβο 0-0

16:00 Βερόνα - Φροζινόνε 1-2

(64' Μπιανκέτι - 15' Ρούσο, 90+2' Φράρα)

16:00 Γιουβέντους - Παλέρμο 4-0

(10' Κεντίρα, 71' Πογκμπά, 74' Κουαδράδο, 89' Παντοΐν)

16:00 Φιορεντίνα - Σασουόλο 3-1

(10' Ροντρίγκες, 57' Ίλιτσιτς, 83' αυτ. Κονσίλι - 55' Μπεράρντι)

19:00 Λάτσιο - Έμπολι 2-0

(6' πέν. Καντρέβα, 44' Ονάζι)

21:45 Σαμπντόρια - Μίλαν 0-1

(71' Μπάκα)

Οι συνθέσεις και τα videos

Ουντινέζε (3-5-2): Καρνέζης, Γουαγκέ, Ντανίλο, Φελίπε, Γουιντμέρ, Μπαντού (51' Χάλφρεντσον), Κουζμάνοβιτς, Φερνάντες (89' Ερτό), Πασκουάλε (56' Αλί Αντνάν), Σαπάτα, Τερό

Κιέβο (4-3-1-2): Μπιτσάρι, Κατσιατόρε, Γκαμπερίνι (75' Σπόλι), Σέζαρ, Γκόμπι, Κάστρο, Ραντοβάνοβιτς, Χετεμάι, Μπίρσα (69' Πέπε), Μετζιορίνι, Ινγκλέζε (64' Φλόρο Φλόρες)

Βερόνα (4-2-3-1): Γκολίνι, Πιζάνο, Μπιανκέτι, Χελάντερ (21' Μόρας), Αλμπερτάτσι (80' Βσόλεκ), Ιονίτσα, Βιβιάνι, Γιάνκοβιτς (46' Πατσίνι), Γκόμες, Εμάνουελσον, Τόνι

Φροζινόνε (4-3-3): Λεάλι, Ρόζι, Ρούσο, Πρίμα, Κρίβελο, Γκόρι (71' Καρλίνι), Γκούχερ (86' Σοντίμο), Φράρα, Παγκανίνι, Ντ. Τσιοφάνι, Κραγκλ (46' Τσιμπσάχ)

Λάτσιο (4-3-3): Μαρκέτι, Πατρίκ (84' Μπάστα), Χουντ, Χεντιλέτι, Λούλιτς, Ονάζι, Μπίγλια, Παρόλο, Καντρέβα, Κλόζε (71' Τζόρτζεβιτς), Κεϊτά (63' Άντερσον)

Έμπολι (4-3-1-2): Πελαγκότι, Λορινί (19' Μπιτάντε), Τσόσιτς, Κόστα, Ρούι, Κρότσε, Παρέδες (68' Ελ Χατζί), Μπίχελ, Σαπονάρα, Πουτσιαρέλι, Πίου (59' Μεχεντλίτζε)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η βαθμολογία, τα στατιστικά και οι σκόρερ της Serie A 2015-2016

News 24/7

24MEDIA NETWORK