37η αγ.: Η Νάπολι ξαναπέρασε τη Ρόμα, ο Τόνι νίκησε τη Γιουβέντους

Η Νάπολι ανέκτησε τη 2η θέση με τη νίκη της επί της Τορίνο, την ώρα που η Ρόμα επικράτησε εύκολα της Κιέβο εντός έδρας. Ο Λούκα Τόνι σκόραρε στο "αντίο" του στα γήπεδα, αναγκάζοντας τη Γιουβέντους να υποκλιθεί για πρώτη φορά μετά από 26 αγώνες.

37η αγ.: Η Νάπολι ξαναπέρασε τη Ρόμα, ο Τόνι νίκησε τη Γιουβέντους
Ιγκουαΐν-Νάπολι

Λίγες ώρες μετά από τη νίκη της Ρόμα και την άνοδό της στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, η Νάπολι απάντησε με νίκη 2-1 μέσα στο Τορίνο στους "τζιαλορόσι" και ανέκτησε το πλασάρισμα που στέλνει απευθείας στους ομίλους του Champions League. Ο ηγέτης (και) των φετινών "παρτενοπέι", Γκονσάλο Ιγκουαΐν, σκόραρε για 33η φορά τη φετινή σεζόν στο 12ο λεπτό και έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, απέναντι στην αλλοπρόσαλλη τον τελευταίο καιρό ομάδα του Τζιαμπιέρο Βεντούρα. Στο 20', ο Χοσέ Καγεχόν διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, που έδειχνε να κρατάει στο χέρι της τη νίκη.

37η αγ.: Η Νάπολι ξαναπέρασε τη Ρόμα, ο Τόνι νίκησε τη Γιουβέντους
Ιγκουαΐν-Νάπολι

Η "γκρανάτα" απείλησε ελάχιστα την εστία του Πέπε Ρέινα, ωστόσο σε μία από τις καλές στιγμές της, ο Μπρούνο Πέρες βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον Ισπανό τερματοφύλακα και τον κρέμασε με μία... στραβοκλοτσιά, μειώνοντας το σκορ. Παρά τις προσπάθειες για ισοφάριση, η Τορίνο δεν κατάφερε να αποτρέψει τη δεύτερη σερί εντός έδρας ήττα, παραμένοντας στο μέσο της βαθμολογίας δίχως κίνητρο, την ώρα που η Νάπολι προσπέρασε κατά δύο πόντους τη Ρόμα και την επόμενη εβδομάδα, στο "Σαν Πάολο" απέναντι στην υποβιβασμένη Φροζινόνε, πιθανότατα να πανηγυρίσει την επιστροφή της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Τορίνο (3-5-2): Παντέλι, Μπόβο, Γιάνσον, Σίλβα, Τζαπακόστα (73' Μολινάρο), Ακουά (52' Μπαζέλι), Βίβες, Μπενάσι, Πέρες, Μπελότι, Μαρτίνες (78' Ιμόμπιλε)

Νάπολι (4-3-3): Ρέινα, Χισάι, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Γκουλάμ, Αλάν, Ζορζίνιο, Χάμσικ (81' Λόπεθ), Καγεχόν (83' Ελ Καντουρί), Ιγκουαΐν, Ινσίνιε (73' Μέρτενς)

37η αγ.: Η Νάπολι ξαναπέρασε τη Ρόμα, ο Τόνι νίκησε τη Γιουβέντους
Τόνι-Βερόνα

Η βέβαιη ουραγός εναντίον της βέβαιης πρωταθλήτριας. Η εδώ και καιρό υποβιβασμένη Βερόνα με την εδώ και καιρό (έστω κι αν όχι μαθηματικά) πρωτοπόρου Γιουβέντους. Εικοσέξι παιχνίδια μετά από την τελευταία ήττα, αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι στο οποίο θα πόνταρε κάποιος ότι η "γηραιά κυρία" θα έχανε ξανά. Κι όμως, όταν στο γήπεδο υπάρχει ο Λούκα Τόνι και ένα πανίσχυρο κίνητρο, το πιο ταιριαστό "αντίο", όλα είναι πιθανά. Σε ένα παιχνίδι δίχως σκοπιμότητες, αλλά με αξιοπρεπές θέαμα, η ομάδα του Λουίτζι ντελ Νέρι νίκησε με 2-0 τους "μπιανκονέρι", δύο εβδομάδες μετά από τη νίκη επί της Μίλαν στο "Μπεντεγκόντι".

37η αγ.: Η Νάπολι ξαναπέρασε τη Ρόμα, ο Τόνι νίκησε τη Γιουβέντους
Τζάτζα-Βερόνα-Γιουβέντους

Πρωταγωνιστής ο 38χρονος Τόνι, ο οποίος στο τελευταίο παιχνίδι του ως ποδοσφαιριστής, σκόραρε για 48η φορά τα τελευταία τρία χρόνια στην κατηγορία (μόνο ο Ιγκουαίν έχει καλύτερο ρεκόρ) και συνολικά για 324η φορά σε διασυλλογικό επίπεδο, σε 706 εμφανίσεις από το 1994, όταν και άρχισε την καριέρα του. Παρότι ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι παρέταξε μία ομάδα με αρκετούς βασικούς, για τους φιλοξενούμενους έδειξε σθένος μόνο ο αναπληρωματικός Σιμόνε Τζάτζα στην επίθεση. Παρ' όλα αυτά, το επόμενο γκολ ήταν των γηπεδούχων, με τον Φεντερίκο Βιβιάνι να κάνει το 2-0 στο 55'. Ο Αλέγκρι επιχείρησε να κάνει την ανατροπή, ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Ρομπέρτο Περέιρα και τον Σιμόνε Παντοΐν (για τους γηπεδούχους έμεινε στον πάγκο ο Βαγγέλης Μόρας), ενώ στο 72' επανέφερε τον Τζιόρτζιο Κιελίνι στους αγωνιστικούς χώρους μετά από έναν μήνα. Η ήττα δεν αποτράπηκε, ωστόσο τίποτα δεν αλλάζει για τη Γιουβέντους, που κοιτάζουν τον τελικό κυπέλλου με τη Μίλαν σε δύο εβδομάδες.

Βερόνα (4-2-3-1): Γκολίνι, Πιζάνο, Μπιανκέτι, Χελάντερ, Εμάνουελσον, Βιβιάνο, Μαρόνε (80' Γκρέκο), Βσόλεκ, Ιονίτσα, Σιλιγκάρντι (65' Ρόμουλο), Τόνι (85' Γκόμες)

Γιουβέντους (3-5-2): Νέτο, Μπαρτζάλι (72' Κιελίνι), Μπονούτσι, Ρουγκάνι, Κουαδράδο, Στουράρο (62' Περέιρα), Λεμινά, Ασαμόα (71' Παντοΐν), Σάντρο, Ντιμπάλα, Τζάτζα

37η αγ.: Η Νάπολι ξαναπέρασε τη Ρόμα, ο Τόνι νίκησε τη Γιουβέντους

Ένα ευχάριστο απόγευμα πέρασε στο "Ολίμπικο" η Ρόμα, επικρατώντας άνετα της Κιέβο με 3-0. Ο Ρατζά Ναϊνγκολάν, στην τελευταία εμφάνισή του μπροστά στο κοινό των Ρωμαίων προτού αποχωρήσει -κατά τα φαινόμενα- για την Τσέλσι, άνοιξε το σκορ μόλις στο 18ο λεπτό, αποβάλλοντας το άγχος από τα πόδια των γηπεδούχων. Η ομάδα της Βερόνα δεν πάλευε μόνο να ανατρέψει το σκορ, αλλά μαχόταν και με τους τραυματισμούς, αφού μέχρι το 32' έχασε τους Πολ Ζοζέ Εμποκού και Τζιαμπιέρο Πίντζι. Πριν κλείσει το 1ο μέρος και πιο συγκεκριμένα στο 39ο λεπτό, ο Αντόνιο Ρίντιγκερ πέτυχε και δεύτερο τέρμα, δίνοντας στη Ρόμα διαφορά ασφαλείας.

37η αγ.: Η Νάπολι ξαναπέρασε τη Ρόμα, ο Τόνι νίκησε τη Γιουβέντους
Πιάνιτς-Τότι-Ρόμα

Η Κιέβο δεν μπόρεσε να βρει λύσεις απέναντι στην άμυνα των Ρωμαίων, οι οποίοι είχαν βασικό τον Κώστα Μανωλά και στον πάγκο τον Βασίλη Τοροσίδη. Στο 59ο λεπτό, ο Λουτσιάνο Σπαλέτι έβαλε στον αγώνα τον Φραντσέσκο Τότι και οι 60.000 φίλοι των γηπεδούχων που βρέθηκαν στις κερκίδες (μεταξύ των οποίων και ultras που έσπασαν το μποϊκοτάζ λόγω της κόντρας με την ιδιοκτησία) σηκώθηκαν από τη θέση τους. Ο καπιτάνο έφτασε τις 600 συμμετοχές στη Serie A, όντας πίσω μόνο από τους Χαβιέρ Σανέτι (615) και Πάολο Μαλντίνι (647) και ίσως στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του με τον σύλλογο, γιόρτασε με μία ασίστ στον Μίραλεμ Πιάνιτς για το τελικό 3-0.

Ρόμα (4-3-3): Στσέσνι, Φλορέντζι, Μανωλάς, Ρίντιγκερ, Ντιν, Πιάνιτς, Ντε Ρόσι (66' Στρούτμαν), Ναϊνγκολάν, Σαλάχ (59' Τότι), Περότι, Ελ Σαραουί (79' Έμερσον)

Κιέβο (4-3-1-2): Μπιτσάρι, Κατσιατόρε, Γκαμπερίνι, Σέζαρ, Γκόμπι (27' Εμποκού), Ριγκόνι, Ραντοβάνοβιτς (32' Πίντζι), Χετεμάι, Κάστρο (46' Σάρντο), Πελισιέρ, Φλόρο Φλόρες

37η αγ.: Η Νάπολι ξαναπέρασε τη Ρόμα, ο Τόνι νίκησε τη Γιουβέντους
Βαλέρο-Φιορεντίνα-Παλέρμο

Μία θέση πίσω από τα συνηθισμένα της η Φιορεντίνα, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με την Παλέρμο στην Τοσκάνη και "κλείδωσε" το πλασάρισμά της στην 5η θέση για φέτος στη Serie A. Το παιχνίδι ήταν κάκιστο, με τους "ροζανέρι" να επιδιώκουν με κάθε τρόπο να αποσπάσουν βαθμούς για να βγουν από τη διακεκαυμένη ζώνη. Οι ευκαιρίες ήταν ελάχιστες, με τον Μάουρο Σάρατε να χάνει τη μεγαλύτερη εξ αυτών για τους γηπεδούχους στο 1ο ημίχρονο.

37η αγ.: Η Νάπολι ξαναπέρασε τη Ρόμα, ο Τόνι νίκησε τη Γιουβέντους
Πασκουάλ-Φιορεντίνα

Στο 2ο μέρος, η κατάσταση δεν άλλαξε, παρά τις αλλαγές. Μία εξ αυτών ήταν και ο αρχηγός της ομάδας και δεύτερος σε συμμετοχές, Μανουέλ Πασκουάλ, ο οποίος είπε "αντίο" στο "Αρτέμιο Φράνκι" όπου βρίσκεται από το 2005. Ο αντικαταστάτης του, Μάρκος Αλόνσο, έχασε ακόμα μία καλή στιγμή στο 2ο μέρος, αλλά η "λευκή" ισοπαλία διατηρήθηκε μέχρι τέλους. Ο Παναγιώτης Κονέ έμεινε στον πάγκο των Τοσκανών καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Φιορεντίνα (4-2-3-1): Ταταρουσάνου, Ρονκάγλια, Ροντρίγκες, Αστόρι, Πασκουάλ (61' Αλόνσο), Μπάντελι (87' Βεσίνο), Βαλέρο, Μπερναρντέσκι, Ίλιτσιτς (56' Φερνάντες), Σάρατε, Κάλινιτς

Παλέρμο (3-4-2-1): Σορεντίνο, Σιόνεκ, Γκονσάλες, Αντζέλκοβιτς, Ρισπόλι, Χίλιεμαρκ (74' Γιάγιαλο), Μαρέσκα, Μοργκανέλα, Βάσκες (89' Τσότσεβ), Τραϊκόβσκι (62' Κουαΐσον), Τζιλαρντίνο

Σε ρυθμούς twitter

# Η Φροζινόνε γνώρισε την εντός έδρας ήττα από τη Σασουόλο και επιστρέφει στη Serie B, έναν χρόνο μετά από την ιστορική άνοδό της στα "μεγάλα σαλόνια". Η ομάδα του Εουσέμπιο ντι Φραντσέσκο, από την πλευρά της, προσπέρασε ξανά τη Μίλαν και ετοιμάζεται να την αφήσει ξανά εκτός Ευρώπης.

# Το 94ο Derby della Lanterna μεταξύ Σαμπντόρια και Τζένοα έληξε με εκτός έδρας θρίαμβο 3-0 των "γκριφόνι", για τους οποίους αγωνίστηκε για 36 λεπτά ο Παναγιώτης Ταχτσίδης. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος παρακολούθησε το παιχνίδι από τον πάγκο για τους ηττημένους.

# Ο Φεντερίκο Μαρκέτι έπιασε δύο πέναλτι του Τζέρι Μπακόγκου και η Λάτσιο νίκησε 3-1 την Κάρπι, αφήνοντάς την στη ζώνη του υποβιβασμού.

# Ο Ορέστης Καρνέζης δεν κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στην εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 της Ουντινέζε με την Αταλάντα, ωστόσο οι "μπιανκονέρι" εξασφάλισαν την παραμονή τους στην κατηγορία.

# Ο Γιώργος Μακρής αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια της εκτός έδρας ήττας της Πίζα με 1-0 από την Πιστοϊέζε για τη Lega Pro, με την ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο να συνεχίζει στα πλέι οφ ανόδου.

Τα αποτελέσματα της 37ης ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΜΑΙΟΥ 2016

19:00 Ίντερ - Έμπολι 2-1

(12' Ικάρντι, 40' Πέρισιτς - 37' Πουτσιαρέλι)

21:45 Μπολόνια - Μίλαν 0-1

(40' πέν. Μπάκα)

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΙΟΥ 2016

13:30 Ρόμα - Κιέβο 3-0

(18' Ναϊνγκολάν, 39' Ρίντιγκερ, 85' Πιάνιτς)

16:00 Σαμπντόρια - Τζένοα 0-3

(3' Παβολέτι, 26', 74' Σούσο)

16:00 Κάρπι - Λάτσιο 1-3

(84' Μπακόγκου - 23' Μπίσεβατς, 32' Καντρέβα, 73' Κλόζε)

16:00 Φιορεντίνα - Παλέρμο 0-0

16:00 Φροζινόνε - Σασουόλο 0-1

(85' Πολιτάνο)

16:00 Αταλάντα - Ουντινέζε 1-1

(19' πέν. Μπελίνι - 10' Σαπάτα)

21:45 Βερόνα - Γιουβέντους 2-0

(43' πέν. Τόνι, 55' Βιβιάνι)

21:45 Τορίνο - Νάπολι 1-2

(66' Πέρες - 12' Ιγκουαΐν, 20' Καγεχόν)

Οι συνθέσεις και τα VIDEOS

Σαμπντόρια (3-5-2): Βιβιάνο, Ντιακιτέ, Σιλβέστρε, Κασάνι, Ντε Σιλβέστρι (58' Κορέα), Παλόμπο (73' Σάλα), Φερνάντο, Σοριάνο, Ντοντό, Κουαλιαρέλα (85' Μουριέλ), Κασάνο

Τζένοα (3-5-2): Λαμάνα, Ντε Μαϊό, Μπουρδίσο, Ίτσο, Ανσάλντι, Ριγκόνι (54' Ταχτσίδης), Ρινκόν, Τζεμαϊλί (66' Σίλβα), Λασάλτ, Σούσο (87' Μουνιός), Παβολέτι

Κάρπι (4-4-1-1): Μπέλετς, Λετίτζια, Ρομανιόλι, Πόλι, Γκαλιόλο, Πασιούτι (76' Βέρντι), Κοφί (46' Λαζάνια), Μπιάνκο (66' Κρίμι), Ντι Γκάουντιο, Λόλο, Μπακόγκου

Λάτσιο (4-3-3): Μαρκέτι, Μπάστα, Μπίσεβατς, Χουντ (16' Μαουρίσιο), Κονκό, Παρόλο, Μπίγλια, Λούλιτς, Καντρέβα (68' Τζόρτζεβιτς), Κλόζε, Άντερσον (51' Ονάζι)

Φροζινόνε (4-4-2): Μπάρντι (30' Ζαπίνο), Μ. Τσιοφάνι, Αϊετί, Πρίμα, Κρίβελο, Καρλίνι (79' Λόνγκο), Σαμάρκο, Γκούχερ (71' Φράρα), Κραγκλ, Ντ. Τσιοφάνι, Ντιονίζι

Σασουόλο (4-3-3): Κονσίλι, Βερσάλικο, Καναβάρο, Ατσέρμπι, Πελούζο, Πελεγκρίνι, Μανιανέλι, Ντάνκαν, Μπεράρντι (88' Γκατσόλα), Ντεφρέλ (70' Φαλτσινέλι), Σανσόνε (62' Πολιτάνο)

Αταλάντα (4-2-3-1): Σπορτιέλο, Μπελίνι (52' Τολόι), Μαζιέλο, Τζιμσίτι, Μπρίβιο, Τσιγκαρίνι, Ντε Ρουν (86' Μιλιάτσιο), Ντ' Αλεσάντρο (76' Ραϊμόντι), Ντιαμάντι, Κούρτιτς, Μποριέλο

Ουντινέζε (3-5-2): Καρνέζης, Γουαγκέ (19' Ερτό), Ντανίλο, Ντομίτσι, Γουιντμέρ, Μπαντού, Κουζμάνοβιτς (43' Λόντι), Χάλφρεντσον, Αντνάν, Σαπάτα, Τερό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η βαθμολογία, τα στατιστικά και οι σκόρερ της Serie A 2015-2016

News 24/7

24MEDIA NETWORK