Το 30% της Μίλαν άμεσα θέλουν οι Κινέζοι

Τις τελευταίες μέρες ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι φέρεται να έχει έρθει σε καταρχήν συμφωνία με τον Μπι Ταετσαουμπόλ για την πώληση της Μίλαν, ωστόσο ο Ιταλός επιχειρηματίας βρίσκεται σε πολύ προχωρημένες συζητήσεις και με κινέζικο fund.

Το 30% της Μίλαν άμεσα θέλουν οι Κινέζοι

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι έτοιμος να παραχωρήσει μέρος των μετοχων της Μίλαν, χωρίς όμως να έχει καταλήξει στον αγοραστή. To ενδεχόμενο να παραχωρήσει το 49% στον Ταϊλανδό μπρόκερ Μπι Ταετσαουμπόλ μοιάζει το επικρατέστερο.

Δυνατά, όμως, στο κόλπο για τις μετοχές των "ροσονέρι" έχει μπει κι ένα κινέζικο fund, με επικεφαλής τον Ρίτσαρντ Λι. Οι πληροφορίες για της πρόταση των Κινέζων αναφέρουν πως αρχικά θα αποκτήσουν το 30% των Μιλανέζων και σε διάστημα 4 ετών, μέχρι το 2019, θα αποκτήσουν και ένα άλλο 60%, στο σύνολο 90%.

Ο Μπερλουσκόνι φαίνεται πως συναντήθηκε με εκπροσώπους του "Wahaha Group". Εκτός του Λι, στις διαπραγματεύσεις συμμετέχουν και άλλα δύο στελέχη της κινέζικης εταιρίας. Αυτή η εξέλιξη αιφνιδίασε τον Ταετσαουμπόλ, ο οποίος σε πρόσφατες δηλώσεις του εξέφρασε την πεποίθηση του πως σε 3-4 εβδομάδες θα έχει τελειώσει το θέμα.

Δεδομένο είναι πως ο Μπερλουσκόνι σε πρώτο βαθμό, θέλει να έχει την έχει πλειοψηφία των μετοχών της ομάδας μέχρι τις ιταλικές εκλογές, αναζητώντας έναν επενδυτή που θα κατέχει το μειοψηφικό πακέτο.

Στις συζητήσεις του ισχυρού άντρα των Ιταλών με τον Ταετσαουμπόλ υπάρχει μια μικρή παράταση, αφού η πλευρά του Μπερλουσκόνι ζήτησε και άλλο χρόνο για να εξετάσουν την πρόταση. Τον επόμενο καιρό αναμένονται σημαντικές εξελίξεις για το ποια εταιρία θα εκείνη που τελικά θα δώσει τα χέρια με τον "Καβαλιέρε".

Διαβάστε ακόμη:

Οι λεπτομέρειες της καταρχήν συμφωνίας μεταξύ Μπερλουσκόνι - Ταετσαουμπόλ

News 24/7

24MEDIA NETWORK