Μυθικός Τότι: αποθεώθηκε από τους οπαδούς της Τορίνο

Σαν τον Φραντσέσκο Τότι δεν υπάρχει άλλος: ο αρχηγός της Ρόμα πέρασε ως αλλαγή στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους στο ματς με την Τορίνο και γνώρισε την αποθέωση από τους φίλους της "γκρανάτα". Λίγα λεπτά αργότερα πέτυχε το 250ο γκολ στη Serie A (videos)!

Μυθικός Τότι: αποθεώθηκε από τους οπαδούς της Τορίνο

Αυτή είναι -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- η τελευταία σεζόν του Φραντσέσκο Τότι στη Ρόμα ως ποδοσφαιριστής και οι στιγμές που ζει φέτος στα γήπεδα άλλων ομάδων δεν έχουν προηγούμενο.

Πριν από λίγο καιρό είχε γνωρίσει την αποθέωση από τους φίλους της Βικτόρια Πλζεν όταν είχε περάσει ως αλλαγή στο εκτός έδρας παιχνίδι της Ρόμα με τους Σλοβάκους για τους ομίλους του Europa League, ενώ ανάλογο εντυπωσιακό σκηνικό στήθηκε και το μεσημέρι της Κυριακής (25/9) αυτή τη φορά επί ιταλικού εδάφους.

Μυθικός Τότι: αποθεώθηκε από τους οπαδούς της Τορίνο

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου της αναμέτρησης Τορίνο-Ρόμα ο Λουτσιάνο Σπαλέτι τον πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Ντανιέλε Ντε Ρόσι και το "Comunale Grande Torino" σείστηκε, με τους τιφόζι των "ταύρων" να του χαρίζουν απλόχερα ένα μεγαλοπρεπές standing ovation.

Λίγη ώρα αργότερα, o καπιτάνο της Ρόμα έγραψε ιστορία αφού νίκησε τον Τζο Χαρτ από το σημείο του πέναλτι στο 55' (μείωσε προσωρινά σε 2-1) και έφτασε τα 250 γκολ στη Serie A. Όλα φυσικά με τη φανέλα της αγαπημένης του Ρόμα, δύο μάλιστα ημέρες πριν γιορτάσει τα 40α του γενέθλια.

Βέβαια, ο Τότι δεν μπόρεσε να συνδυάσει αυτό το ιστορικό γκολ με κάποιο θετικό αποτέλεσμα για την Ρόμα, με την Τορίνο να θριαμβεύει με 3-1 επί των Ρωμαίων (2 γκολ ο δανεικός από τη Ρόμα, Φαλκέ, και ένα ο Μπελότι) και να τους υποχρεώνει στην δεύτερη ήττα τους στη φετινή Serie A μετά από έξι αγωνιστικές.

Αυτή μάλιστα ήταν η πρώτη εντός έδρας νίκη της Τορίνο απέναντι στη Ρόμα στη Serie A μετά τον Οκτώβριο του 1990 (στα 14 ματς που είχαν ακολουθήσει, οι πρωτευουσιάνοι είχαν 4 νίκες ενώ 10 ματς έληξαν ισόπαλα) και η πρώτη της νίκη σε όλες τις διοργανώσεις μετά το υπέρ της 3-1 στο Coppa Italia τον Δεκέμβριο του 2007.

News 24/7

24MEDIA NETWORK