Νίκησε σπάνια αρρώστια και στα 30 του ντεμπούταρε στη Serie A!

Ο Φάμπιο Πιζακάνε ξεπέρασε μία σπάνια αρρώστια που τον έριξε σε κώμα και τώρα όχι μόνο παίζει μπάλα σε υψηλό επίπεδο αλλά βλέπει την αυτοβιογραφία του να μοιράζεται σε σχολεία!

Νίκησε σπάνια αρρώστια και στα 30 του ντεμπούταρε στη Serie A!

Η ιστορία του Φάμπιο Πιζακάνε θα μπορούσε να είναι κάλλιστα σενάριο ταινίας που θα έσπαγε τα ταμεία, και όμως είναι βγαλμένη από τα πιο τρελά σενάρια που μπορεί να σου γράψει η ίδια η ζωή.

Το 2000, σε ηλικία 14 ετών, έδειχνε να έχει μπροστά του μία άκρως ελπιδοφόρα ποδοσφαιρική καριέρα όταν εντοπίστηκε από σκάουτς της Τζένοα και πήγε στην ακαδημία των Γενοβέζων, όμως ξαφνικα όλα σταμάτησαν για αυτόν, αφού χτυπήθηκε από μία σπάνια αρρώστια που χτυπάει το νευρικό σύστημα (σύνδρομο Guillain-Barre) και είχε ως αποτέλεσμα να παραλύσει κάθε μυς του σώματός του.

"Μία ημέρα ξύπνησα παράλυτος από το κεφάλια στα πόδια. Συνειδητοποίησα πόσο σοβαρό ήταν μόνο όταν βρέθηκα σε κρεβάτι νοσοκομείου και η διάγνωση ήταν τροματική. Από τις ελπίδες που είχα να υλοποιήσω τα παιδικά μου όνειρα βρέθηκα να δίνω το δυσκολότερο παιχνίδι της ζωής μου.

Νίκησε σπάνια αρρώστια και στα 30 του ντεμπούταρε στη Serie A!

Εκείνη τη στιγμή δεν σκέφτηκα ότι ίσως να μην έπαιζα ποτέ ξανά ποδόσφαιρο. Όλες οι προσπάθειες και ελπίδες μου ήταν επικεντρωμένες σε κάτι πολύ πιο σημαντικό: να ζήσω", είχε δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Ιταλός άσος, ξετυλίγοντας το κουβάρι των δύσκολων παιδικών και εφηβικών του χρόνων.

Ποιά ήταν η συνέχεια; Αφού πέρασε ένα διάστημα σε κόμα κατάφερε σιγά-σιγά να σταθεί στα πόδια του και να επιστρέψει λίγα χρόνια αργότερα στα γήπεδα και αφού "όργωσε" όλα τα γήπεδα της τρίτης κατηγορίας της Ιταλίας παίζοντας για σχεδόν δέκα διαφορετικές ομάδες έκανε το περασμένο καλοκαίρι το όνειρό του πραγματικότητα.

Πήρε μεταγραφή στην Κάλιαρι που ανέβηκε φέτος στη Serie A και τον περασμένο Σεπτέμβριο έκανε στα 30 του χρόνια το ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία ενώ τώρα στο φινάλε του 2016 μπορεί να πανηγυρίζει για μία ακόμα "κατάκτησή" του.

Νίκησε σπάνια αρρώστια και στα 30 του ντεμπούταρε στη Serie A!

Η ιστορία του, την οποία θέλησε να μοιραστεί με πολύ κόσμο μέσω της αυτοβιογραφίας του, μοιράζεται πλέον δωρεάν σε όλα τα σχολεία της Καμπανία (περιφέρεια της Νότιας Ιταλίας) για να την μάθουν μικροί και μεγάλοι και να πάρουν ένα καλό παράδειγμα για το πώς είναι ένας μαχητής της ζωής.

Σε αυτό το βιβλίο μάλιστα θα μάθουν και το εξής για τον Φάμπιο Πιζακάνε: κατά τη διάρκεια της καριέρας του είδε να του προσφέρονται 50.000 ευρώ για να "στήσει" ένα παιχνίδι στο οποίο συμμετείχε (χρήματα που έβγαζε σε 2 χρόνια) και ο ίδιος έκανε καταγγελία στις αρχές, για να κερδίσει λίγα χρόνια αργότερα τον τίτλο του πρεσβευτή της FIFA.

Ο ΠΙΖΑΚΑΝΕ ΔΑΚΡΥΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΤΟΥ:

News 24/7

24MEDIA NETWORK