Γιουβέντους - Ίντερ 3-1

Ο όρος Derby d' Italia έχασε ακόμα περισσότερο τη σημασία του με τη Γιουβέντους να παρουσιάζεται εμφανώς ανώτερη από την απογοητευτική Ίντερ και με νίκη 3-1 να συνεχίζει τον περίπατο προς τον 3ο συνεχόμενο τίτλο στη Serie A μετά από 22 αγωνιστικές.

Γιουβέντους - Ίντερ 3-1

Τα μηνύματα στο κατάμεστο "Γιουβέντους Στέιντιουμ" στάλθηκαν μόλις στο 3ο λεπτό, με τη διπλή επέμβαση του Σαμίρ Χαντάνοβιτς. Ο Σλοβένος τερματοφύλακας δεν έφερε τα ίδια αποτελέσματα στο 15', όταν ο Στέφαν Λίχτσταϊνερ έκανε κούρσα στην αντίπαλη περιοχή και υποδέχθηκε μία απίθανη μπαλιά του Αντρέα Πίρλο, χωρίς να τολμήσει να μην την αξιοποιήσει.

Το 1-0 δεν προκάλεσε καμία αντίδραση από πλευράς φιλοξενουμένων. Οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο και τη μερίδα του λέοντος στις τελικές προσπάθειες. Το ημίχρονο έκλεισε με 11 "μπιακονέρι" σουτ και μόλις ένα "νερατζούρο" κι αυτό εκτός εστίας του Μάρκο Στοράρι που αντικατέστησε τον τιμωρημένο Τζιανλουίτζι Μπουφόν.

Γιουβέντους - Ίντερ 3-1

Η σέντρα του 2ου μέρους έφερε ταυτόχρονα και τη... λήξη του αγώνα. Ο Τζιόρτζιο Κιελίνι χρίστηκε σκόρερ στο 47' και απέναντι σε αυτήν την απόδοση της Ίντερ, η συνέχεια θα μπορούσε να είναι μόνο θριαμβευτική. Ο Βάλτερ Ματσάρι έριξε στο μάχη τον Ντανίλο ντ' Αμπρόζιο (ντεμπούτο) για τα μπακ και τον Ντιέγο Μιλίτο, αλλά κανείς τους δεν ήταν καλεσμένος στο "πάρτι" της "γηραιάς κυρίας".

Αντιθέτως, ο MVP και της φετινής Γιουβέντους δεν θα μπορούσε παρά να βάλει το "λιθαράκι" του και σε αυτό το παιχνίδι, όπως έκανε στο ντέρμπι του 1ου γύρου. Ο Χιλιανός μέσος έφτασε τα 11 γκολ στη Serie A (πέρυσι ήταν αρχισκόρερ της ομάδας του στο πρωτάθλημα με 10) και "κλείδωσε" τη νίκη που θα εκτόξευε τη διαφορά από τη 2η Ρόμα στους 9 πόντους, λόγω της αναβολής του αγώνα των "τζιαλορόσι" με την Πάρμα (βροχή). Το μόνο που κατάφεραν οι "νερατζούρι" ήταν να μειώσουν με τον Ρολάντο και να κρατήσουν το σκορ σε αυτό το επίπεδο στις τελευταίες ευκαιρίες των γηπεδούχων (μεταξύ των οποίων και δοκάρι του Βούτσινιτς).

Γιουβέντους (3-5-2): Στοράρι, Μπαρτζάλι (63' Κάσερες), Μπονούτσι, Κιελίνι, Λίχτσταϊνερ (82' Ίσλα), Βιδάλ, Πίρλο, Πόγκμπα, Ασαμόα, Τέβες, Γιορέντε (86' Βούτσινιτς)

Ίντερ (3-5-1-1): Χαντάνοβιτς, Καμπανιάρο, Ρολάντο, Ζεζούς, Ζόναταν (58' Ντ' Αμπρόζιο), Κουσμάνοβιτς (55' Μιλίτο), Κόβατσιτς (66' Μπότα), Ταϊντέρ, Ναγκατόμο, Άλβαρες, Παλάσιο

Διαβάστε ακόμη

22η αγ.: Ο πρώην "σκότωσε" τη Νάπολι

News 24/7

24MEDIA NETWORK