Γιουβέντους - Ρόμα 3-0

Το... σκουντέτο βάφτηκε "μπιανκονέρο", αφού η Γιουβέντους επιβλήθηκε δίχως να κοπιάσει με 3-0 της Ρόμα για τη 18η αγωνιστική της Serie A. Οκτώ πόντους ξέφυγε η "γηραιά κυρία", με 9 παίκτες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι οι "τζιαλορόσι".

Γιουβέντους - Ρόμα 3-0

Ο Αντόνιο Κόντε παρέταξε μία ομάδα με εμφανείς αμυντικούς προσανατολισμούς. Η "γηραιά κυρία" ήταν αυτή που είχε το πάνω χέρι και δεν είχε ανάγκη να ρισκάρει απέναντι στη μοναδική ομάδα που είχε απομείνει να διεκδικεί την πρωτοκαθεδρία της. Οι "τζιαλορόσι" ήθελαν να αποκαθηλώσουν τη Γιουβέντους και γι' αυτό επιτέθηκαν από το πρώτο λεπτό, αλλά η εξαιρετική οργάνωση των "μπιανκονέρι" εξουδετέρωσε κάθε κίνδυνο.

Η εδαφική υπεροχή δεν είχε αποτέλεσμα για τους φιλοξενούμενους. Ο MVP και της φετινής σεζόν της Γιουβέντους έκανε ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση για εκείνους. Ο Αρτούρο Βιδάλ συνεργάστηκε άψογα με τον Κάρλος Τέβες στο 17' κι άνοιξε το σκορ. Ο Φραντσέσκο Τότι δεν βρήκε χώρους για να κινήσει τα "νήματα" της ομάδας του Ρουντί Γκαρσιά, ενώ ούτε ο Μίραλεμ Πιάνιτς βρέθηκε σε μεγάλη μέρα και μάλιστα είχε να αντιμετωπίσει τα σκληρά μαρκαρίσματα των αντιπάλων που έφεραν αρκετές φορές τον γιατρό της Ρόμα στο χορτάρι.

Δύο καλά σουτ έβαλαν στο παιχνίδι τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν, αλλά η παρέμβαση από τον πάγκο ήταν απαραίτητη, ειδικά από τη στιγμή που ο Λεονάρντο Μπονούτσι έκανε το 2-0 με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου. Ο Γάλλος τεχνικός έριξε στο παιχνίδι έναν επιθετικό περιοχής, τον Ματία Ντέστρο, κι έναν επιθετικογενή μπακ, τον Βασίλη Τοροσίδη. Ο Κόντε δεν είχε σκοπό να απαντήσει, αλλά ο (μάλλον ελαφρύς) τραυματισμός του Τέβες τον ανάγκασε να ρίξει στη μάχη τον πρώην "τζιαλορόσο" Μίρκο Βούτσινιτς.

Το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό, με τη Ρόμα να προσπαθεί να διασπάσει ανεπιτυχώς την άμυνα των γηπεδούχων, που με τη σειρά τους απειλούσαν μόνο με αντεπιθέσεις ή στημένες φάσεις.

Το παιχνίδι όδευε προς το τέλος του, όταν πήρε "φωτιά". Ένα σκληρό τάκλιν του Ντανιέλε ντε Ρόσι στον Τζιόρτζιο Κιελίνι επέφερε την αποβολή του υπαρχηγού των "μπλαουγκράνα". Από το φάουλ, ο Λεάντρο Καστάν έδιωξε την μπάλα πάνω στη γραμμή με το χέρι και όχι μόνο αποβλήθηκε, αλλά έδωσε τη δυνατότητα στον Βούτσινιτς να γράψει το 3-0. Το παιχνίδι είχε κριθεί για τους "μπιανκονέρι", που εξώθησαν τη Ρόμα στην πρώτη φετινή ήττα της και παράλληλα "καθάρισαν" για αρκετό καιρό (ίσως και μόνιμα) από τον ανταγωνισμό τίτλου.

Γιουβέντους (3-5-2): Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Λίχτσταϊνερ, Βιδάλ (78' Μαρκίζιο), Πίρλο, Πογκμπά, Ασαμόα, Τέβες (59' Βούτσινιτς), Γιορέντε (81' Κουαλιαρέλα)

Ρόμα (4-3-3): Ντε Σάνκτις, Μάικον, Μπενατιά, Καστάν, Ντοντό (55' Τοροσίδης), Πιάνιτς (55' Ντέστρο), Ντε Ρόσι, Στρότμαν, Λιάγιτς, Τότι (73' Φλορέντζι), Ζερβίνιο

Διαβάστε ακόμη

Το live της αναμέτρησης

"Πύρρειος" νίκη για Φιορεντίνα

Όσκαρ ατυχίας ο Ρόσι

News 24/7

24MEDIA NETWORK