Νάπολι - Γιουβέντους 1-3 (VIDEO)

Την πρώτη της νίκη στο "Σαν Πάολο" από το Σεπτέμβριο του 2000 πανηγύρισε η Γιουβέντους, η οποία επικράτησε 3-1 της Νάπολι και πήρε εκδίκηση για την απώλεια του Σούπερ Καπ, αυξάνοντας στους τρεις βαθμούς τη διαφορά από την Ρόμα.

Νάπολι - Γιουβέντους 1-3 (VIDEO)

Το βάρος στην αμυντική λειτουργία έριξαν οι δύο ομάδες, με συνέπεια μέχρι το 29ο λεπτό να καταγραφεί μόλις μία αξιόλογη φάση (ο Τζόναθαν ντε Γκουζμάν σούταρε απελπιστικά άουτ σε τετ-α-τετ με τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν).

Η Γιουβέντους άνοιξε το σκορ στο 29ο λεπτό με τρομερό γυριστό σουτ του Πολ Πογκμπά, έπειτα από ασυνεννοησία των Φερνάντο Γιορέντε και Κάρλος Τέβες στην περιοχή των γηπεδούχων, ενώ στο 43ο ο Μάρτιν Κάσερες δεν κατάφερε να νικήσει τον Ράφαελ.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν σαφέστατα πιο συναρπαστικό, ενώ οι εντάσεις και οι τραυματισμοί (σ.σ. ο Τζιόρτζιο Κιελίνι αγωνίστηκε με επίδεσμο στο κεφάλι για περίπου 40 λεπτά) δεν έλειψαν.

Φωτιά ήταν το πεντάλεπτο 65'-70', αφού αρχικά ο νεοεισελθών Ντρις Μέρτενς βρήκε το κεφάλι του Μιγκέλ Μπρίτος με κόρνερ από αριστερά κι εκείνος ισοφάρισε, ενώ στο 69' ο Αντρέα Πίρλο εκτέλεσε φάουλ που δεν πέρασε ανεκμετάλλευτο από τον Κάσερες, ο οποίος σκόραρε για πρώτη φορά στη Serie A από τις 20 Οκτωβρίου 2012 (σ.σ. και τότε κόντρα στην Νάπολι).

Η διαιτησία έδωσε τα... σπόρια στην Γιουβέντους, αφού στη φάση του δεύτερου γκολ, ο Κιελίνι βρισκόταν σε θέση οφσάιντ, ενώ στο 73ο λεπτό η απόφαση για επιθετικό φάουλ του Καλιντού Κουλιμπαλί στον Μπουφόν ήταν αυστηρή (στην εξέλιξη της φάσης o Kάσερες έβαλε αυτογκόλ που φυσικά δεν μέτρησε).

Η Νάπολι έχασε κλασική ευκαιρία με τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν στο 94ο λεπτό, εν αντιθέσει με τον Αρτούρο Βιδάλ που πήρε την μπάλα στην αντεπίθεση, σούταρε με δύναμη κι εκτέλεσε τον Ράφαελ, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Νάπολι (4-2-3-1): Ράφαελ, Μάτζιο, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Μπρίτος, Νταβίντ Λόπες, Γκάργκανο (83' Σαπάτα), Καγεχόν (73' Γκαμπιαντίνι), Χάμσικ (60' Μέρτενς), Ντε Γκούζμαν, Ιγκουαΐν.

Γιουβέντους (4-3-1-2): Μπουφόν, Κάσερες (80' Ογκμπόνα), Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά, Μαρκίζιο, Πίρλο, Πογκμπά (70' Λίχτσταϊνερ), Βιδάλ, Τέβες, Γιορέντε (75' Μοράτα).

Σε ρυθμούς twitter

# Η Γιουβέντους έβαλε τέλος στο μεγαλύτερο αρνητικό σερί εναντίον ομάδας της Serie A, αφού η τελευταία νίκη της επί της Νάπολι είχε επιτευχθεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2000

Νάπολι - Γιουβέντους 1-3 (VIDEO)

# Η ομάδα και οι φίλοι της Νάπολι τίμησαν τη μνήμη του τραγουδιστή Πίνο Ντανιέλε, ο οποίος απεβίωσε την 4η Ιανουαρίου σε ηλικία 59 ετών

Νάπολι - Γιουβέντους 1-3 (VIDEO)

# Εκατοντάδες αναπτήρες πήραν... φωτιά κατά την ανάκρουση τραγουδιού του Πίνο Ντανιέλε πριν από τη σέντρα

Διαβάστε ακόμη:

18η αγ.: Σπουδαία νίκη η Ίντερ με "τριάρα" επί της Τζένοα (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK