Δίνει 5.000.000 ευρώ στην Πάρμα η ιταλική Λίγκα

Λόγο να χαμογελάσουν είχαν οι άνθρωποι της Πάρμα, με την διοργανώτρια αρχή του ιταλικού πρωταθλήματος να να αποφασίζει τη διάθεση ενός ποσού ύψους 5.000.000 ευρώ για να διασωθεί ο σύλλογος.

Δίνει 5.000.000 ευρώ στην Πάρμα η ιταλική Λίγκα

Σε τραγική οικονομική κατάσταση βρίσκεται η Πάρμα το τελευταίο διάστημα, με τον σύλλογο να μην έχει καταφέρει να αγωνιστεί στα δύο τελευταία παιχνίδια της στο πρωτάθλημα.

Μέσα στα άσχημα όμως, ήρθε και μία είδηση που σκόρπισε χαμόγελα στους ανθρώπους της ομάδας. Κι αυτό γιατί η διοργανώτρια αρχή του ιταλικού πρωταθλήματος αποφάσισε να της χορηγήσει ένα ποσό ύψους 5.000.000 ευρώ προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί σε τρέχουσες οικονομικές του ανάγκες ο σύλλογος.

Η απόφαση πάρθηκε μέσω ψηφοφορίας ανάμεσα στις 20 ομάδες της Serie A, με τις 16 να ψηφίζουν υπέρ της οικονομικής ενίσχυσης, ενώ οι Νάπολι, Ρόμα και Σασουόλο απείχαν και η Τσεζένα ήταν η μόνη που ψήφισε κατά.

"Το πρόβλημα δεν είναι το αν θα σώσουμε ή όχι έναν σύλλογο που βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας. Το πραγματικό πρόβλημα είναι το πώς θα προστατέψουμε το ποδόσφαιρο της μεγάλης κατηγορίας.

Η ηθική μας επιβάλλει τώρα να επαληθεύσουμε τα κριτήρια της εγγραφής στα πρωταθλήματα", σχολίασε στο twitter ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις.

Σημειώνεται πως το ποσό των 5.000.000 ευρώ συγκεντρώθηκε από τα πρόστιμα που έχουν πληρωθεί από τους συλλόγους μέσα στη σεζόν και θα δοθούν στους ανθρώπους που είναι πλέον οικονομικοί διαχειριστές στο σύλλογο.

Τέλος, η διοίκηση της Πάρμα ανακοίνωσε πως αποφασίστηκε να διεξαχθεί κανονικά η αναμέτρηση με την Αταλάντα, καθώς υπήρξε συμφωνία τόσο με την ασφάλεια του γηπέδου όσο και με τους εφοριακούς που επισκέφθηκαν τα γραφεία του συλλόγου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK