Τα λόγια του Μπατιστούτα για τον Αστόρι λυγίζουν και τους πιο δυνατούς

Λίγες ώρες πριν η οικογένεια της Φιορεντίνα συνοδεύσει στην τελευταια κατοικία του τον Νταβίντε Αστόρι, ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα συγκλονίζει με τα λόγια του για τον αδικοχαμένο αρχηγό των "βιόλα".

Τα λόγια του Μπατιστούτα για τον Αστόρι λυγίζουν και τους πιο δυνατούς

Η Φλωρεντία, η Τοσκάνη, η Ιταλία αλλά και όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος δεν έχουν ακόμα συνέλθει από τον ξαφνικό χαμό του Νταβίντε Αστόρι, που έφυγε από τη ζωή στα 31 του χρόνια κατά τη διάρκεια του ύπνου του, με την Πέμπτη να είναι μάλιστα μία ακόμα θλιβερή ημέρα αφού θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του αρχηγού των "βιόλα".

Εκείνος μάλιστα που ήρθε να προκαλέσει ρίγη συγκίνησης στους τιφόζι των "βιόλα" ήταν ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα, με την εμβληματική μορφή του αργεντίνικου ποδοσφαίρου που έχει γράψει χρυσή ιστορία με τη φανέλα της Φιορεντίνα τη δεκαετία του '90' να στέλνει στα ιταλικά ΜΜΕ μία συγκλονιστική επιστολή για τον θάνατο του Αστόρι.

"Είμαι στην άλλη πλευρά του κόσμου αλλά θα ήθελα να είμαι στην Φλωρεντία για να δώσω τον τελευταίο χαιρετισμό στον Νταβίντε, μαζί με τον κόσμο μου.

Όταν έφτασε στα αυτιά μου η τρομακτική είδηση του θανάτου του αρχηγού μας, είχα την ίδια αντίδραση με σας: έμεινα σοκαρισμένος, χωρίς λόγια.

Former Argentina and Fiorentina striker Gabriel Batistuta, right, talks with Florence's mayor Matteo Renzi, after being awarded the "Hall of Fame" prize for his career, during a ceremony at Palazzo Vecchio in Florence, Monday, Dec. 2, 2013. (AP Photo/Francesco Bellini)
Former Argentina and Fiorentina striker Gabriel Batistuta, right, talks with Florence's mayor Matteo Renzi, after being awarded the "Hall of Fame" prize for his career, during a ceremony at Palazzo Vecchio in Florence, Monday, Dec. 2, 2013. (AP Photo/Francesco Bellini) AP

Για τον θάνατο δεν υπάρχει απάντηση όμως αυτή τη φορά ήταν κάτι το τρελό. Ένας ποδοσφαιριστής που πεθαίνει στον ύπνο του είναι κάτι το εκπληκτικό, το ανεξήγητο, που δεν μπορεί να το αποδεχτείς.

Δεν ήξερα προσωπικά τον Νταβίντε αλλά οι φίλοι μου από την Φλωρεντίνα μου τον είχαν παρουσιάσει ως έναν υπέροχο άνθρωπο. Εντός γηπέδου μιλούσαν για έναν παίκτη κλάσης ενώ εκτός ήταν ακόμα καλύτερος, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο και σε φιλανθρωπικές πράξεις.

Στα αποδυτήρια ήταν ένας αρχηγός σιωπηλός αλλά αποφασιστικός. Ο Νταβίντε ήταν παράδειγμα για όλους. Η Φιορεντίνα έκανε καλά που του εμπιστεύτηκε το περιβραχιόνιο του αρχηγού επειδή πάνω από όλα ήταν ένα αληθινό άτομο.

Πίστευα πάντα ότι η ιστορία των βιόλα είχε μόνο έναν αρχηγό, τον αδερφικό φίλο μου Τζανκάρλο Αντονιόνι αλλά από εδώ και πέρα θα έχει δύο, για πάντα", έγραψε χαρακτηριστικά ο θρυλικός άσος της Φιορεντίνα, Γκαμπριέλ Μπατιστούτα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK