"Μαϊμού" μεγαλομέτοχος; Η έρευνα των "New York Times" βάζει φωτιά στην Μίλαν!

Η νέα διοίκηση της Μίλαν δαπάνησε πάνω από 200.000.000 ευρώ για μεταγραφές όμως τρεις ρεπόρτερς των "New York Times" έρχονται να ρίξουν "βόμβα" στα θεμέλια των "ροσονέρι". Διαβάστε τι... ανακάλυψαν!

"Μαϊμού" μεγαλομέτοχος; Η έρευνα των "New York Times" βάζει φωτιά στην Μίλαν!

Το περασμένο καλοκαίρι η Μίλαν άλλαξε χέρια σε διοικητικό επίπεδο μετά από τρεις ολόκληρες δεκαετίες, με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι να παραδίδει τη σκυτάλη στον επικεφαλής κινεζικού κονσόρτιουμ, τον Γιόνγκχονγκ Λι, έναντι του ποσού των 750.000.000 ευρώ, και πολλοί ήταν εκείνοι που πανηγύρισαν με αυτή την αλλαγή.

Πράγμα λογικό από τη στιγμή που σε αυτή τη δεκαετία οι "ροσονέρι" βρέθηκαν σε φθίνουσα πορεία και πήραν μόνο έναν τίτλο (το πρωτάθλημα του 2011), με τη νέα διοίκηση να δείχνει μάλιστα εξαιρετικά... άγριες διαθέσεις δαπανώντας πάνω από 200.000.000 ευρώ το περασμένο καλοκαίρι για μεταγραφές.

Θα εξακολουθήσει όμως να είναι συνεπής ως προς τις υποσχέσεις που έδωσε στον "καβαλιέρε" όσον αφορά στα χρήματα που θα ξοδέψει για την ομάδα και στα επόμενα χρόνια ή έχουμε να κάνουμε με κάποια... φούσκα;

"Μαϊμού" μεγαλομέτοχος; Η έρευνα των "New York Times" βάζει φωτιά στην Μίλαν!

Το ερώτημα αυτό δεν έρχεται αυθαίρετα αλλά κατόπιν δημοσίευσης ενός άρθρου από την αμερικανική εφημερίδα New York Times, με τρεις ρεπόρτερ της (Sui-Lee Wee, Ryan McMorrow, Tariq Panj) να κάνουν ενδελεχή έρευνα όσον αφορά στο νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς και να καταλήγουν να αμφισβητούν την περιουσιακή κατάσταση που δηλώνει ότι έχει ο νέος ιδιοκτήτης!

"Όταν ο Κινέζος επιχειρηματίας εξαγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Μίλαν ουδείς ήξερε κάτι για αυτόν, όπως και στην Κίνα. Δεν είχε μπει ποτέ στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων στην πατρίδα του.

Παρόλα αυτά έφτασε σε συμφωνία ύψους 860.000.000 δολαρίων δείχνοντας πως έχει τα χρήματα", αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο, στο οποίο τονίζεται πως αυτό που έχει γραφτεί πως είναι το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο του Γιόνγκχονγκ Λι, δεν είναι ουσιαστικά δικό του...

"Μαϊμού" μεγαλομέτοχος; Η έρευνα των "New York Times" βάζει φωτιά στην Μίλαν!

Η Guizhou Fuquan Group που είναι ιδιοκτησίας του και ελέγχει το μεγαλύτερο κινεζικό ορυχείο φωσφόρου είναι κάτι που δεν ισχύει σύμφωνα με την έρευνα, με τους ρεπόρτερς να ισχυρίζονται πως στην πραγματικότητα το ορυχείο είναι ιδιοκτησίας της Guangdong Lion Asset Management, εταιρίας που είχε 4 ιδιοκτήτες την τελευταία διετία.

Ένας εξ αυτών είναι ο Li Shangbing, που εμφανίζεται ως ο νομικός εκπρόσωπος της Sino-Europe Asset Management, η οποιά με τη σειρά της αναμείχτηκε στην αγοραπωλησία της Μίλαν..

Θέλοντας μάλιστα να ολοκληρώσουν την έρευνά τους, οι δημοσιογράφοι θέλησαν να επισκεφτούν τα γραφεία της εταιρίας του Λι στην Γκουανζού βρίσκοντάς τα όμως "κλειστά": για την ακρίβεια άδεια, με ένα σημείωμα στην πόρτα ότι δεν είχε καταβληθεί το ενοίκιο.

"Μαϊμού" μεγαλομέτοχος; Η έρευνα των "New York Times" βάζει φωτιά στην Μίλαν!

Οι New York Times αναφέρουν επίσης ότι το ορυχείο, που αναφέρθηκε ως το δυνατό περιουσιακό στοιχείο του νέου ιδιοκτήτη της Μίλαν, έχει αλλάξει τέσσερις φορές ιδιοκτήτη, όπου όλοι τους ονομάζονται Λι, όνομα κοινό στην Κίνα, χωρίς όμως να μπορεί να πει κανείς εάν ο Γιόνγκχονγκ Λι έχει εμπλοκή.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι δημοσιογράφοι "σκάλισαν" το παρελθόν της οικογένειας Λι και βρήκαν ότι: το 2013 ο ίδιος ο Λι είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο 90.250 δολαρίων επειδή δεν είχε δηλώσει πώληση μετοχών ύψους 21.100.000 δολαρίων ενώ το 2004 η οικογενειακή του επιχείρηση είχε εμπλακεί μαζ ίμε άλλες δύο επιχειρήσεις σε "απάτη πάνω από 5.000 επενδυτών βγάζοντας κέρδος 68.300.000 δολάρια".

Λέτε ο νέος ιδιοκτήτης της Μίλαν να μην είναι τόσο ισχυρός οικονομικά όσο διατείνεται πως είναι και η αλλαγή σκυτάλης να φέρει μπελάδες στους Μιλανέζους;

News 24/7

24MEDIA NETWORK