Απαγόρευση μεταγραφών στην Ίντερ

Δύσκολα τα πράγματα για την Ίντερ στο φετινό μεταγραφικό παζάρι.

Απαγόρευση μεταγραφών στην Ίντερ
Μάριο-Σπόρτινγκ

Σοβαρά εμπόδια στην αναμόρφωση του ρόστερ μπαίνουν στην Ίντερ, παρά την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος και την ανάληψη των "ηνίων" από κινεζικό επιχειρηματικό "κολοσσό".

Ο αντιπρόεδρος και θρύλος του συλλόγου, Χαβιέρ Σανέτι, προέβη στην αποκάλυψη ότι η προσπάθεια μεταγραφής του Ζοάο Μάριο από τη Σπόρτινγκ απέτυχε σε πρώτη φάση, αφού οι "νερατζούρι" δεν έχουν τη δυνατότητα να τον αγοράσουν.

Αιτία δεν είναι η έλλειψη πόρων, αλλά η κατασπατάληση χρημάτων τα προηγούμενα τρία χρόνια, με συνέπεια ο σύλλογος να παραβιάζει τις συνθήκες του financial fair play, του οικονομικού μοντέλου που έχει θεσπίσει η UEFA τα τελευταία χρόνια για να αποτρέψει το οικονομικό άνοιγμα συλλόγων δίχως κάλυψη.

"Υπάρχουν ακόμα μερικές ημέρες μέχρι να κλείσει το μεταγραφικό παζάρι και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με το FFP. Η μεταγραφή του Ζοάο Μάριο έχει μπλοκαριστεί. Θα είναι δύσκολο, αλλά θα δούμε τι θα συμβεί στο τέλος", δήλωσε σε Ιταλούς δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, οι δύο ομάδες τα έχουν βρει για ένα ποσό περίπου στα 45.000.000 ευρώ για τον 23χρονο πρωταθλητή Ευρώπης με την εθνική Πορτογαλίας, ωστόσο οι Ιταλοί δεν μπορούν να δαπανήσουν αυτά τα χρήματα εάν πρώτα δεν αυξήσουν τα έσοδά τους είτε με κάποια πώληση ποδοσφαιριστή είτε με κάποια χορηγία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Φάκελος Financial Fair Play: Το Contra.gr απαντάει σε 15 ερωτήματα

News 24/7

24MEDIA NETWORK