Στο "κόκκινο" η Ίντερ, ψάχνει 20.000.000 ευρώ

Δύσκολα θα αποφύγει την τιμωρία της UEFA η Ίντερ εξαιτίας της οικονομικής "τρύπας" που θα παρουσιάσει φέτος.

Κίνδυνο να δεχθεί κυρώσεις από την UEFA διατρέχει η Ίντερ, εάν μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους δεν βρει έσοδα 20.000.000 ευρώ.

Οι "νερατζούρι" έχουν περιθώριο ζημίας έως 30.000.000 ευρώ στο τέλος του οικονομικού έτους που εξετάζει η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία στο πλαίσιο του Financial Fair Play, ωστόσο η εκτίμηση των ανθρώπων τους κάνουν λόγο για ζημία που θα αγγίζει τα 50.000.000 ευρώ.

Η διοίκηση του Ερίκ Τοχίρ δεν έχει καταφέρει να οδηγήσει τον σύλλογο στην οικονομική άνθηση που είχε υποσχεθεί τον Οκτώβριο 2013, όταν ο Ινδονήσιος επιχειρηματίας είχε αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών από τον Μάσιμο Μοράτι.

Η εξαγορά είχε πραγματοποιηθεί μέσω τραπεζικού δανεισμού 230.000.000 ευρώ το 2014, με εγγυήσεις από τα προβλεπόμενα χορηγικά έσοδα του συλλόγου και τα έσοδα από τις τηλεοπτικές συμφωνίες.

Τα έσοδα της ομάδας, όμως, εξαιτίας και της συνεχιζόμενης απουσίας της τα τελευταία χρόνια από το Champions League, έχει συρρικνώσει τα ετήσια έσοδα κάτω από 200.000.000 ευρώ.

Παρά τις προσπάθειες του Τοχίρ να αντιστρέψει την κατάσταση, αλλάζοντας τη διοικητική δομή της εταιρίας και προσλαβάνοντας τον πρώην εκτελεστικό διευθυντή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάικλ Μπόλινγκμπροουκ, δεν κατάφερε πολλά πράγματα.

Χαρακτηριστική η βασική χορηγία της ιταλικής βιομαχανίας ελαστικών "Pirelli", μέτοχος και μέλος του ΔΣ της οποίας είναι και ο Μοράτι, η οποία μείωσε το ποσό που αποδίδει ετησίως στον σύλλογο από 13.000.000 ευρώ σε 9.000.000 ευρώ.

Σε περίπτωση που η Ίντερ δεν καταφέρει να βρει τα απαιτούμενα έσοδα μέχρι τέλους της σεζόν, τότε κινδυνεύει με βαρύτατο πρόστιμο και πιθανότατα κάποιους περιορισμούς στον αριθμό του ρόστερ ή στο μισθολογικό μπάτζετ της νέας σεζόν, ποινές που είχαν επιβληθεί και σε άλλες σπουδαίες ομάδες της εποχής, όπως η Μάντσεστερ Σίτι και η Παρί Σεν Ζερμέν.