Το άλλοτε κάστρο της Ίντερ έγινε... ξέφραγο αμπέλι

Η Ίντερ έχει μείνει πέντε ολόκληρα χρόνια χωρίς τίτλο και η αχίλλειος πτέρνα της δεν είναι άλλη από το "Meazza" όπου έπαψε να είναι απόρθητο κάστρο. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι για τους "νερατζούρι".

Το άλλοτε κάστρο της Ίντερ έγινε... ξέφραγο αμπέλι

Η Ίντερ μπορεί να καμαρώνει για το γεγονός πως μέχρι στιγμής είναι η μοναδική ομάδα (σε Ιταλία και Ευρώπη) που έχει ρίξει στο καναβάτσο την πεντάκις πρωταθλήτρια Γιουβέντους (την νίκησε με 2-1 εντός έδρας και μάλιστα με ανατροπή, στην 4η αγωνιστική) όμως παρά το αποτέλεσμα αυτό βρίσκεται μετά τη συμπλήρωση 7 αγωνιστικών στην 9η θέση του πίνακα.

Και αυτό γιατί δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα, αφού στα άλλα δύο παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι στιγμής στο "Meazza" για τη Serie A υποχρεώθηκε σε δύο οδυνηρές εντός έδρας ισοπαλίες με θεωρητικά υποδεέστερους αντιπάλους: τις Παλέρμο (1-1) και Μπολόνια (1-1).

Τα αποτελέσματα πάντως αυτά μόνο τυχαία δεν είναι και αυτό φρόντισε να το καταδείξει η "Gazzetta dello Sport" που φιλοξενεί σχετικό θέμα για την... ανεπάρκεια των Μιλανέζων κάθε φορά που αγωνίζονται στην έδρα τους.

Το άλλοτε κάστρο της Ίντερ έγινε... ξέφραγο αμπέλι

Στα 14 τελευταία ματς που έχουν δώσει εντός έδρας, για Serie A και Coppa Italia, μόνο σε δύο από αυτά κατάφεραν να διατηρήσουν ανέπαφη την εστία τους (με Κιέβο Βερόνα και Νάπολι πέρυσ), ενώ τα πράγματα είναι ακόμα πιο απογοητευτικά αν κοιτάξει κανείς την τελευταία πενταετία, στο διάστημα δηλαδή που δεν έχει κατακτηθεί κάποιος τίτλος.

Σύμφωνα με όσα κατέγραψε η ιταλική εφημερίδα, η Ίντερ έχει νικήσει μόνο στα 47 από τα 98 ματς που έδωσε εντός έδρας από τη σεζόν 2011-12 και μετά, έχοντας επίσης την ίδια ώρα 28 ισοπαλίες και 23 ήττες.

Ο συνολικός απολογισμός τερμάτων είναι 159 υπέρ της και 117 κατά, με τους 125 πεταμένους βαθμούς από τους 294 που διεκδίκηση να αποτελούν πραγματικά ένα μεγάλο "αγκάθι" για τους Μιλανέζους.

Το άλλοτε κάστρο της Ίντερ έγινε... ξέφραγο αμπέλι

Εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι από τις πέντε περασμένες σεζόν μόνο στις δύο από αυτές πανηγύρισε διψήφιο αριθμό εντός έδρας νικών στα συνολικά 17 παιχνίδια που έδωσε σε κάθε σεζόν: είχε 10 τη σεζόν 2011-12 (με προπονητές Γκασπερίνι, Ρανιέρι, Στραματσόνι) και 13 πέρυσι (με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι στο τιμόνι).

News 24/7

24MEDIA NETWORK