Ελεύθερος ο Μότζι, ζητά αποζημίωση "μαμούθ" η Γιουβέντους

Ο γνωστός και ως "εγκέφαλος" του σκανδάλου "Calciopoli" που συγκλόνισε την Ιταλία, Λουτσιάνο Μότζι, απαλλάχθηκε από τις περισσότερες κατηγορίες, ενώ η Γιουβέντους αξιώνει αποζημίωση "μαμούθ" για τις οικονομικές ζημιές που υπέστη από την υπόθεση.

Ελεύθερος ο Μότζι, ζητά αποζημίωση "μαμούθ" η Γιουβέντους

Ο "εγκέφαλος" του σκανδάλου με τα στημένα παιχνίδια στην Ιταλία, γνωστού και ως "Calciopoli, και πρώην γενικός διευθυντής της Γιουβέντους, Λουτσιάνο Μότζι, απαλλάχθηκε από κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση.

Ο 77χρονος Μότζι είχε καταδικαστεί σε 2 χρόνια και 4 μήνες φυλάκιση για αθλητική απάτη και συνομωσία, όμως σε δεύτερο βαθμό αθωώθηκε από κάποιες το πρωί της Τρίτης (24/3), με όλες τις κατηγορίες να σβήνονται.

"Πέρασαν εννιά χρόνια για να αποδειχτεί ότι όσα έγιναν τις σεζόν 2004/05 και 2005/06 έγιναν δίκαια, οι ορισμοί διαιτητών γίνονταν με διαφανείς διαδικασίες και δεν υπήρχαν περίεργες συνεννοήσεις. Χάσαμε το χρόνο μας για τόσο καιρό και δεν καταλήξαμε πουθενά", δήλωσε ο ίδιος μετά την απόφαση.

Παράλληλα, ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Γιουβέντους, Αντόνιο Τζιράουντο, του οποίου το όνομα είχε επίσης εμπλακεί στην υπόθεση, απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η Γιουβέντους θέλει να αποζημιωθεί για τα όσα πέρασε μετά την απόφαση για υποβιβασμό και αφαίρεση 2 πρωταθλημάτων το καλοκαίρι του 2006. Έτσι λοιπόν η "Γηραιά Κυρία", αξιώνει αποζημίωση ύψους 443.000.000 ευρώ για τις οικονομικές συνέπειες μετά την απόφαση, αλλά και την θιγμένη φήμη του συλλόγου.

Περισσότερες εξελίξεις αναμένονται μέσα στις επόμενες ημέρες.

Διαβάστε ακόμη:

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Ο άδικος υποβιβασμός της Γιουβέντους (VIDEO)

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτό είναι το σύστημα της Ίντερ που "έκλεψε" τη Γιουβέντους

News 24/7

24MEDIA NETWORK