Γιατί λατρεύεται στα γεράματα ο Πίρλο

Ο Αντρέα Πίρλο γίνεται 36 και το Contra.gr προσπαθεί να βάλει ένα λιθαράκι στο ήδη καλλιτεχνικά φτιαγμένο προφίλ του άσου της Γιουβέντους.

Γιατί λατρεύεται στα γεράματα ο Πίρλο

Ο Αντρέα Πίρλο αποτελεί τον ορισμό του ποδοσφαιρικού παράδοξου. Σε μια εποχή που στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο κυριαρχούν παίκτες με αθλητικό σώμα και διαρκή κίνηση, ο 36χρονος “περιπατητής” γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερος.

Εκεί που οι συνομήλικοι του ψάχνουν ένα 6μηνο συμβόλαιο στο Κατάρ ή στις Ινδίες για να βγάλουν τη “σύνταξη” τους, ο Ιταλός ο οποίος γιορτάζει σήμερα, 19 Μαΐου, τα 36α του τα γενέθλια αποτελεί τον εγκέφαλο της Γιουβέντους, η οποία κατέκτησε πριν λίγες μέρες και μαθηματικά τον 4ο συνεχόμενο τίτλο της στο Campionato, ετοιμάζεται να αγωνιστεί σε λίγες εβδομάδες σε έναν ακόμα τελικό Champions League, ενώ ταυτόχρονα αναζητά μια καινούργια πρόκληση στην καριέρα του για την νέα σεζόν με τις Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι, να φαντάζουν ως οι πιο πιθανοί προορισμοί του.

Ποτέ κανείς δεν αμφισβήτησε την αξία του Πίρλο, αλλά όπως έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια και με άλλους σπουδαίους Ιταλούς ποδοσφαιριστές, όπως ο Λούκα Τόνι και ο Αντόνιο Ντι Νατάλε, η πλήρης καταξίωση για αυτόν ήρθε κοντά στα 30, δηλαδή στα "ποδοσφαιρικά του γεράματα".

Γιατί λατρεύεται στα γεράματα ο Πίρλο

(Με το πουλόβερ δεμένο στη μέση, σε στιλ θερινό σινεμά, αρχές 90's)

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Πίρλο αποτελεί πλέον sex symbol, αλλά και τον ορισμό του cool τύπου στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Με αποτέλεσμα να φτιάχνει ο ίδιος το κρασί του και να κάνει φωτογραφήσεις σαν την παρακάτω και να μας αναγκάζει να γράφουμε τετριμμένες φράσεις για παλιά κρασιά και μεστώματα.

Γιατί λατρεύεται στα γεράματα ο Πίρλο

Η αλλαγή θέσης

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά. O νυν άσος της Γιουβέντους ξεκίνησε να παίζει επαγγελματικά στην Μπρέσια και από κει πήγε στην Ίντερ. Ο Μοράτι, όμως, υποτίμησε την αξία του και τον πούλησε στην Μίλαν. "Το πράγμα για το οποίο έχω μετανιώσει περισσότερο ως πρόεδρος της Ίντερ, είναι η πώληση του Πίρλο στην Μίλαν", δήλωσε σχετικά ο Μοράτι κάμποσα χρόνια αργότερα.

Γιατί λατρεύεται στα γεράματα ο Πίρλο

Άρχισε, λοιπόν, να αγωνίζεται ο Πίρλο στην Μίλαν του Αντσελότι σαν δεκάρι πίσω από τους επιθετικούς, όπως έκανε και στις προηγούμενες ομάδες του. Μια ωραία μέρα, όμως, έπιασε τον Αντσελότι και όπως γράφει ο Ιταλός τεχνικός στην αυτοβιογραφία του "Preferisco La Coppa", του ζήτησε να τον αλλάξει θέση: "Ο Πίρλο με πλησίασε μία ημέρα και πρότεινε να αγωνιστεί σε πιο οπισθοχωρημένη θέση, ακριβώς μπροστά από την αμυντική τετράδα. Ήμουν εξαιρετικά σκεπτικός. Ήταν επιθετικός μέσος, είχε την τάση να τρέχει με την μπάλα. Και παρ' όλα αυτά, έπιασε. Έγινε ένας από τους καλύτερους μέσους του κόσμου σε αυτόν τον ρόλο".

Ο Αντσελότι άκουσε την επιθυμία του Πίρλο και από τότε ο Ιταλός μέσος διατηρώντας μεν τις οργανωτικές αρμοδιότητες του στο γήπεδο, οπισθοχώρησε κάμποσα μέτρα με αποτέλεσμα να βρίσκεται μπροστά από τους αμυντικούς. Αποτέλεσμα; Άρχισε να βγάζει μάτια στο γήπεδο και να ανεβάζει ακόμα περισσότερο της μετοχές του στο ποδοσφαιρικό "χρηματιστήριο". Η συνέχεια γνωστή. Μερικά Champions League με την Μίλαν και ένα Παγκόσμιο με την Εθνική.

Το 2011 οι άνθρωποι της Μίλαν αποφάσισαν πως για κάποιο λόγο ο Ιταλός είχε τελειώσει ποδοσφαιρικά και τον άφησαν να φύγει. Εκείνος δεν απογοητεύτηκε. Πήρε την Εθνική Ιταλίας από το χέρι και την οδήγησε μέχρι τα τελικά του ευρωπαϊκού κυπέλλου του 2012, ενώ υπέγραψε και στην Γιουβέντους με την οποία άρχισε να κάνει "παπάδες". Ακόμα δεν έχει βγει ο Γκαλιάνι να τοποθετηθεί δημοσίως για το μεγαλύτερο λάθος του στην θητεία του στην Μίλαν. Εμείς, πάντως, διατηρούμε τις υποψίες μας για το ποιο είναι αυτό.

Ο περιπατητής

Οι υπεύθυνοι του διαφημιστικού τμήματος του "Johnny Walker" πρέπει να τραβάνε τα μαλλιά τους που ξεκίνησαν την καμπάνια του "keep walking" με τον Ρομπέρτο Μπάτζιο. Τα τελευταία χρόνια με την απόδοση και τον τρόπο του αγωνίζεται ο Πίρλο, δεν πρέπει να υπάρχει καταλληλότερος άνθρωπος στον πλανήτη να διαφημίσει το ουίσκι τους εκφράζοντας περισσότερο το "keep walking" από τον Ιταλό μέσο. Ο Πίρλο, δίνει την εντύπωση όσο κανείς άλλος πως περπατάει μέσα στο γήπεδο, αφού ποτέ κανείς δεν τον έχει δει να κάνει σπριντ, ενώ σε κάθε κοντινό της κάμερας φαίνεται ατσαλάκωτος με το μαλλί του στην "τρίχα".

Στο ίδιο χρονικό διάστημα του αγώνα που φαίνεται να είναι στην "πέννα" έχει καταφέρει να μοιράσει μερικές ασίστ, να βάλει κάποιο γκολ με φάουλ και να χαζέψει μερικούς αμυντικούς με τις μαεστρικές κινήσεις του.

Ο σταρ

Γιατί λατρεύεται στα γεράματα ο Πίρλο

Σαν να μην έφταναν τα κατορθώματα του εντός γηπέδου, ο Πίρλο έχει μια γοητευτική αύρα και ένα ιδιαίτερο στιλ που γίνεται ακόμα πιο αγαπητός στο κοινό (αντρικό και γυναικείο). Δίνει την αίσθηση του τύπου που πρώτα "σκέφτεται και μετά πράττει", όπως είναι και ο τίτλος της αυτοβιογραφίας του. Οι φωτογραφίες με τα κρασιά μόνο τυχαίες δεν είναι, αφού ο Πίρλο αγαπάει τόσο το κρασί που έχει αγοράσει και δικούς του αμπελώνες. Σκέψου έστω έναν ακόμα ποδοσφαιριστή που θα μπορούσε να διαθέτει αμπελώνες και να μην φαντάζει το γεγονός αυτό τουλάχιστον περίεργο.

Αλλά ακόμα και αν δεν υπήρχαν αυτές οι φωτογραφίες ή δεν γνωρίζαμε το γεγονός πως διαθέτει αμπελώνες, δεν έχει την όψη του ανθρώπου που θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει άνετα στο "Sideways"; Ταινία στην οποία δύο μεσήλικοι οινογνώστες ταξιδεύουν στην Καλιφόρνια δοκιμάζοντας κρασιά σε γνωστούς αμπελώνες.

Γιατί λατρεύεται στα γεράματα ο Πίρλο

Ένα ακόμα στοιχείο για το οποίο τον λατρεύουν οι Ιταλοί είναι το γεγονός πως διαθέτει την όψη και τις εκφράσεις ενός ανθρώπου που δεν εντυπωσιάζεται εύκολα. Και πως να εντυπωσιάζεται, αφού σε στιγμές ύψιστης βαρεμάρας για τον ίδιο, έχει κάνει πράγματα σαν αυτό:

και αυτό:

Η Γιουβέντους, λοιπόν, εκμεταλλεύτηκε την αίσθηση που δίνει ο Πίρλο πως βαριέται και δεν εντυπωσιάζεται με τίποτα και δημιούργησε ολόκληρη διαφημιστική καμπάνια με αυτό ως βασικό της θέμα. Προκαλεί, μάλιστα, τους θεατές να κάνουν κάτι για να εντυπωσιάσουν τον Πίρλο, έχοντας δημιουργήσει και αντίστοιχο hashtag #pirloisnotimpressed.

Το μούσι

Γιατί λατρεύεται στα γεράματα ο Πίρλο

Δύο σημαντικές αλλαγές έχει κάνει ο Πίρλο στην καριέρα του. Την μία την αναφέραμε παραπάνω και έχει να κάνει με την μετατόπιση του μέσα στο γήπεδο. Η άλλη έχει να κάνει με την εμφάνισή του. Ο μέχρι πριν λίγα χρόνια, σε κάθε αγώνα φρεσκοξυρισμένος Ιταλός, μετατράπηκε τα τελευταία χρόνια σε μόνιμο γενειοφόρο. Προφανώς, αυτό δεν είναι απόρροια της μόδας της εποχής που επιβάλει χιπστερικά τριμαρισμένα γένια, αλλά αποτέλεσμα της "στωικότητας" που διέπει τον μέσο της Γιουβέντους εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Το μόνο που μένει για τον Ιταλό για να απογειώσει το στιλ του και εντός γηπέδων είναι να τρίβει το μούσι του κάθε φορά που πάει να εκτελέσει ένα φάουλ, όπως θα έκανε παρατηρώντας ένα σπουδαίο έργο τέχνης. Έργα τέχνης δεν είναι, άλλωστε, και τα φάουλ του;

Και αν δεν σας καλύπτουν τα όσα διαβάσατε ως εδώ, ιδού μερικά ακόμα δείγμα από "Pirlo's awesomeness":

Γιατί λατρεύεται στα γεράματα ο Πίρλο
Γιατί λατρεύεται στα γεράματα ο Πίρλο
Γιατί λατρεύεται στα γεράματα ο Πίρλο
Γιατί λατρεύεται στα γεράματα ο Πίρλο
Γιατί λατρεύεται στα γεράματα ο Πίρλο
Γιατί λατρεύεται στα γεράματα ο Πίρλο
Γιατί λατρεύεται στα γεράματα ο Πίρλο
Γιατί λατρεύεται στα γεράματα ο Πίρλο

Από τη μία, λοιπόν, πλευρά υπάρχει ο Πίρλο, ο οποίος δεν εντυπωσιάζεται με τίποτα και από την άλλη όλοι εμείς που δεν υπάρχει κάτι που να κάνει ο Πίρλο και να μην εντυπωσιαζόμαστε. Θα προτείναμε την δημιουργία του hashtag #WhoIsnotImpressedByPirlo, αν και δεν πρόκειται ποτέ να γίνει γνωστό μιας και δεν υπάρχουν εν δυνάμει followers του συγκεκριμένου hashtag.

Διαβάστε ακόμη:

Απαγορεύονται οι καραβολίδες

Για περισσότερο Πίρλο

News 24/7

24MEDIA NETWORK