Γίγαντας Μπουφόν: πέτυχε νέο μοναδικό ρεκόρ!

Η Γιουβέντους έγραψε ιστορία με τρεις σερί κατακτήσεις στο Coppa Italia και αυτός που καμαρώνει περισσότερο είναι ο Μπουφόν με ένα ρεκόρ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ!

Juventus goalkeeper Gianluigi Buffon clenches his fist after the Champions League Group H soccer match against Lyon, Tuesday Oct. 18, 2016, in Lyon, central France. Juventus won 1-0. (AP Photo/Laurent Cipriani)
Juventus goalkeeper Gianluigi Buffon clenches his fist after the Champions League Group H soccer match against Lyon, Tuesday Oct. 18, 2016, in Lyon, central France. Juventus won 1-0. (AP Photo/Laurent Cipriani) AP

Το βράδυ της Τετάρτης (17/5) ήταν μεγαλειώδες για την Γιουβέντους καθώς με το 2-0 επί της Λάτσιο στο "Olimpico" κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο της σεζον, το 12ο Coppa Italia στην ιστορία της (9 έχει η δεύτερη σε κατακτήσεις Ρόμα) και τρίτο σερί!

Η "γηραιά κυρία" έγινε έτσι η πρώτη ομάδα στη διοργάνωση με τρεις διαδοχικές κατακτήσεις και μαζί της ο Τζανλουίτζι Μπουφόν μπορεί να είναι υπερήφανος για ένα παράξενο ρεκόρ, που το έκανε μάλιστα βλέποντας το ματς από τον πάγκο (την εστία της υπερασπιζόταν ο Νέτο).

Ποιό είναι αυτό; Κρατηθείτε: ο 39χρονος πορτιέρε κατέκτησε το τρίτο συνεχόμενο Κύπελλο Ιταλίας χωρίς να έχει παίξει ούτε ένα λεπτό (!), αφού το τελευταίο παιχνίδι στο οποίο πήρε μέρος με την ασπρόμαυρη φανέλα για το Coppa Italia ήταν τον... Δεκέμβριο του 2012 για τη φάση των "16" κόντρα στην Κάλιαρι.

Από τότε ο αγαπημένος "Τζίτζι" των τιφόζι της Γιουβέντους παρακολουθεί όλα τα ματς της ομάδας του στο Κύπελλο από τον πάγκο, αφήνοντας τη θέση του βασικού στον αναπληρωματικό κίπερ των Τορινέζων, με τα Κύπελλα όμως να έρχονται το ένα μετά το άλλο.

Photo Credits: AP Photo/Laurent Cipriani

News 24/7

24MEDIA NETWORK