ΚΕΡΒΕΡΟΣ: Έσπασε το ιστορικό ρεκόρ Ιταλίας ο Μπουφόν

Κάτοχος του μεγαλύτερου σερί λεπτών δίχως να δεχθεί γκολ στη Serie A είναι πλέον ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν.

ΚΕΡΒΕΡΟΣ: Έσπασε το ιστορικό ρεκόρ Ιταλίας ο Μπουφόν

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν κατέρριψε το ρεκόρ απαραβίαστης εστίας στην ιστορία της Serie A μετά από τρία λεπτά στον αγώνα της Γιουβέντους με την Τορίνο στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Ο αρχηγός της "γηραιάς κυρίας" χρειαζόταν μόνο τόσο για να προσπεράσει την επίδοση του Σεμπαστιάνο Ρόσι της Μίλαν, ο οποίος από τις 12 Δεκεμβρίου 1993 μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου 1994 είχε κρατήσει το μηδέν για 929 λεπτά στο πρωτάθλημα, προτού δεχθεί γκολ από τον Ιγκόρ Κολιβάνοβ της Φότσια.

Η επίδοση του Μπουφόν σταμάτησε στα 974 λεπτά, αφού στο 48ο λεπτό του Derby della Mole, ο Αντρέα Μπελότι τον νίκησε από τη βούλα του πέναλτι.

Ο Ρόσι είχε ξεπεράσει κατά 26 το προηγούμενο ρεκόρ του έτερου εμβληματικού τερματοφύλακα της Γιουβέντους, Ντίνο Τζοφ, από το 1972-1973, ρεκόρ συλλόγου που κατέρριψε ο Μπουφόν την προηγούμενη αγωνιστική.

Ο τελευταίος ποδοσφαιριστής που είχε σκοράρει εναντίον του 38χρονου τερματοφύλακα στο πρωτάθλημα ήταν ο Αντόνιο Κασάνο στο 64ο λεπτό της εκτός έδρας νίκης των "μπιανκονέρι" με 2-1 επί της Σαμπντόρια στις 10 Ιανουαρίου.

Ο Μπουφόν έχει καταρρίψει ήδη το ρεκόρ αγώνων δίχως να δεχθεί γκολ με 10 παιχνίδια, το οποίο ανήκε στον Τζοφ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK