Το κόλπο-γκρόσο με Μπουφόν που πήγε να γίνει το 2001

Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν θεωρείται συνώνυμο της Γιουβέντους όμως λίγοι ξέρουν πως το 2001 βρέθηκε μία ανάσα να αφήσει την Ιταλία. Ο μάνατζέρ του θύμισε το φλερτ με την Μπαρτσελόνα!

Από το 1995 μέχρι το 2001 είχε δείξει τα διαπιστευτήριά του στην Πάρμα και το καλοκαίρι του 2001 ήταν η στιγμή για το μεγάλο άλμα στην καριέρα του Τζανλουίτζι Μπουφόν. Όλοι πλέον γνωρίζουμε πως αυτό έγινε μέσω της Γιουβέντους στην οποία είναι πιστός για 16 συναπτά έτη όμως θα μπορούσε να κάνει εξίσου μεγάλη καριέρα εκτός Serie A αν αποδεχόταν τότε την πρόταση που του είχε γίνει από την Μπαρτσελόνα!

"Ήταν ουσιαστικά παίκτης της Μπαρτσελόνα, τον είχαν αποκτήσει αλλά στο φινάλε η Γιουβέντους προσέφερε περισσότερα και εκείνος δεν το σκέφτηκε δύο φορές να πει το ναι στους μπιανκονέρι.

 

Όλα αυτά τα χρόνια δεν το μετάνιωσε ούτε μία φορά καθώς παίζει σε έναν από τους μεγαλύτερους και πιο φημισμένους συλλόγους στον κόσμο. Ο Τζίτζι είναι υπερήφανος που έκανε αυτή την επιλογή και θα έκανε την ίδια ακόμα και σήμερα", τόνισε σε ιταλική ιστοσελίδα ο μάνατζερ του Μπουφόν, Σιλβάνο Μαρτίνα, και πρόσθεσε:

"Ο Μπουφόν δεν ήταν καν στην Ιταλία όταν η διαπραγμάτευση της Πάρμα με την Μπαρτσελόνα ήταν μία ανάσα να ολοκληρωθεί. Στο τέλος όμως, πήγε στην Γιουβέντους και δεν υπάρχει η παραμικρή μεταμέλεια από την πλευρά του".

Photo Credits: AP Photo/Paulo Duartem, Lionel Cironneau