14η αγ.: "Λευκή" ισοπαλία στο "Αρτέμιο Φράνκι"

Σε ένα πολύ μέτριο ματς με μόλις τρία σουτ στις εστίες και δυνατές μονομαχίες, Φιορεντίνα και Γιουβέντους έμειναν στο μηδέν στο "Αρτέμιο Φράνκι" και μοιράστηκαν το βαθμό της ισοπαλίας. Αποχώρησε τραυματίας ο Κουαδράδο.

14η αγ.: "Λευκή" ισοπαλία στο "Αρτέμιο Φράνκι"

Το δυνατό ξεκίνημα των δύο ομάδων δεν κράτησε πολύ, καθώς ο ρυθμός έπεσε σημαντικά μετά το πρώτο τέταρτο, με την Γιουβέντους να αυξάνει την πίεσή της, χωρίς όμως να μπορεί να εκμεταλλευτεί τις στημένες φάσεις.

Στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου το ματς έγινε πολύ δυνατό με συνεχή μαρκαρίσματα στο όριο του αντιαθλητικού, με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται χωρίς σκορ και χωρίς κάποια μεγάλη ευκαιρία από τις δύο ομάδες.

Η πιο αξιόλογη στιγμή για τους φιλοξενούμενος ήρθε στο 49' όταν Κομάν και Πογκμπά συνεργάστηκαν πολύ όμορφα, με την μπάλα να καταλήγει στον Εβρά, ο οποίος δοκίμασε το σουτ που απομάκρυνε τελικά ο Νέτο. Από την άλλη η μοναδική φορά που η Φιορεντίνα απείλησε ουσιαστικά την Γιουβέντους ήταν ένα καλοζυγισμένο μακρινό σουτ του Κουαδράδο, το οποίο έδιωξε ο Μπουφόν στο 68'.

Ο Κολομβιανός, που ήταν και ο μόνος που προσπαθούσε από την πλευρά των γηπεδούχων, αποχώρησε τραυματίας στο 85ο λεπτό της αναμέτρησης, μετά από εναέρια σύγκρουση με τον Μαρκίζιο.

Η Γουβέντους θα μπορούσε να "κλέψει" τους τρεις βαθμούς στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Πογκμπά προσπάθησε να σηκώσει την μπάλα μέσα στην περιοχή, αυτή βρήκε στο χέρι αμυντικού της Φιορεντίνα αλλά ο Ριτσόλι δεν υπέδειξε το πέναλτι για την "μεγάλη Κυρία".

Οι συνθέσεις:

Φιορεντίνα (Μοντέλα): Νέτο, Μπασάντα, Γκονσάλο, Σάβιτς, Αλόνσο, Μ. Φερνάντες, Πισάρο, Μπόρχα Βαλέρο, Χοακίν (78' Ακουιλάνι), Γκόμες (69' Μπαμπακάρι), Κουαδράδο (85' Κούρτιτς).

Γιουβέντους (Αλέγκρι): Μπουφόν, Μπονούτσι, Ογκμπόνα, Κιελίνι, Περέιρα (87' Παντόιν), Βιδάλ, Πίρλο (78' Μαρκίζιο), Πογκμπά, Εβρά, Γιορέντε, Κομάν (61' Τέβες).

Το LIVE του αγώνα:

21:17
Καλησπέρα σας. Σε περίπου μισή ώρα ανοίγει η αυλαία της 14ης αγωνιστικής της Serie A με ένα πολύ σπουδαίο παιχνίδι: Φιορεντίνα - Γιουβέντους στο "Αρτέμιο Φράνκι".
21:22
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Φιορεντίνα (Μοντέλα): Νέτο, Μπασάντα, Γκονσάλο, Σάβιτς, Αλόνσο, Μ. Φερνάντες, Πισάρο, Μπόρχα Βαλέρο, Χοακίν, Γκόμεθ, Κουαδράδο

Γιουβέντους (Αλέγκρι): Μπουφόν, Μπονούτσι, Ογκμπόνα, Κιελίνι, Περέιρα, Βιδάλ, Πίρλο, Πογκμπά, Εβρά, Γιορέντε, Κομάν

21:23
O αγώνας γίνεται Παρασκευή καθώς την ερχόμενη Τρίτη η Γιουβέντους αντιμετωπίζει την Ατλέτικο Μαδρίτης για την 6η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League.
21:24
H ομάδα του Αλέγκρι είχε μόνο νίκες τον μήνα Νοέμβριο σε όλες τις διοργανώσεις (6), με την τελευταία πάντως να έρχεται στα τελευταία δευτερόλεπτα στο ντέρμπι με την Τορίνο χάρη στο υπέροχο γκολ του Αντρεά Πίρλο στο 93ο λεπτό!
21:25
Μετά τη συμπλήρωση 13 αγωνιστικών πρωταθλήματος, η "βέκια σινιόρα" απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής στην βαθμολογία έχοντας 34 πόντους ενώ η Φιορεντίνα είναι 8η με 19 βαθμούς.
21:29
Σε σχέση με τον αγώνα που έδωσε την περασμένη Κυριακή κόντρα στην Τορίνο, η Γιουβέντους έχει προχωρήσει σε 4 αλλαγές στο αρχικό σχήμα: στην 11άδα οι Μπουφόν, Ογκμπόνα, Περέιρα και Κομάν αντί των Στοράρι, Λίχτσταϊνερ, Μαρκίζιο και Τέβες.
21:29
Από την πλευρά της η Φιορεντίνα προέρχεται από τρεις συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, που είναι και το μεγαλύτερο νικηφόρο σερί που έχει τη φετινή σεζόν.
21:31
Το αντίστοιχο περυσινό παιχνίδι ήταν ένα από τα πιο συναρπαστικά όλου του πρωταθλήματος. Η Γιουβέντους προηγήθηκε με 2-0 στο ημίχρονο όμως η Φιορεντίνα πραγματοποίησε μία απίστευτη ανατροπή στο δεύτερο μέρος πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ, με τον Τζουζέπε Ρόσι να σημειώνει χατ-τρικ!
21:33
Στα 25 τελευταία παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων, η Φιορεντίνα έχει μόνο 2 νίκες, με τη Γιουβέντους να μετράει 12 επιτυχίες και 11 ματς να έχουν λήξει ισόπαλα.
21:36
Το συγκεκριμένο ζευγάρι είναι από τα πλέον "καυτά" στο ιταλικό ποδόσφαιρο, με τους οπαδούς της Φιορεντίνα να έχουν μεγάλη έχθρα απέναντι στην "βέκια σινιόρα" από το 1980 και μετά.
21:40
Αιτία ένα χαμένο πρωτάθλημα στις αρχές του '80 όπου οι "βιόλα" διαμαρτύρονται για εύνοια της Γιουβέντους την τελευταία αγωνιστική ώστε να αναδειχτεί πρωταθλήτρια ενώ λίγα χρόνια αργότερα ήρθε και η "αρπαγή" του Ρομπέρτο Μπάτζο για να κάνει ακόμα χειρότερες τις σχέσεις των δύο πλευρών.
21:41
Πλέον, τα ματς αυτά θεωρούνται κλασικά, ειδικά στο "Αρτέμιο Φράνκι"...
21:42
Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί συνολικά 151 φορές στη Serie A, με τον απολογισμό να είναι ο εξής: 32 νίκες οι Φιορεντίνα, 49 ισοπαλίες και 69 νίκες οι Γιουβέντους.
21:47
Οι δυο ομάδες κάνουν την εμφάνιση τους στον αγωνιστικό χώρο και θα παραταχθούν με τις κλασικές εμφανίσεις τους ενώ την ίδια ώρα με εντυπωσιακή coreo που καλύπτει όλο το πέταλο των φανατικών έχει σχηματιστεί από τους οπαδούς της Φιορεντίνα. 
21:48
Πριν από την περσινή της νίκη η Φιορεντίνα είχε να νικήσει την Γιουβέντους από το 1998. 
21:49
Σέντρα για την Φιορεντίνα στην αναμέτρηση. 
21:51
2' Ανεκμετάλλευτο θα περάσει το φάουλ που κέρδισαν οι "βιόλα" από το δεξιά καθώς το σουτ του Κουαδράδο κόντραρε στα σώματα. 
21:52
3' Πρώτη καλή στιγμή και για την Γιουβέντους με τον Πογκμπά να συγκλίνει προς το κέντρο από τα αριστερά αλλά το σουτ του έφυγε πάνω από την εστία του Νέτο. 
21:57
Έχουμε φτάσει στο 8' και η Φιορεντίνα δείχνει να έχει την υπεροχή σε αυτά τα πρώτα λεπτά στην αναμέτρηση των δυο ομάδων. 
22:04
15' Η Γιουβέντους έχει αυξήσει την πίεση της αλλά τα δυο συνεχόμενα κόρνερ πέρασαν ανεκμετάλλευτα. 
22:08
18' Σε φάουλ από τα δεξιά του Μ. Φερνάντες οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε σπρώξιμο του Κιελίνι στον Γκόμεθ ενώ εν συνεχεία η μπάλα βρήκε και στο χέρι, ακούσιο, του στόπερ των φιλοξενούμενων, 
22:10
21' Σουτ του Κουαδράδο η μπάλα θα κοντράρει στον Μπονούτσι και θα καταλήξει κόρνερ.
22:13
25' Νέο σουτ από του Κουαδράδο με την μπάλα να φεύγει πάνω από την εστία του Μπουφόν. 
22:17
28' Πρώτη κάρτα στο ματς, κίτρινη, για την Φιορεντίνα και τον Πισάρο για φάουλ πάνω στον Ογκμπόνα που πήγε να φύγει στην αντεπίθεση. 
22:19
30' Η Φιορεντίνα πιέζει και έχει κερδίσει πολλά φάουλ έξω από την περιοχή του Μπουφόν τα οποία έως τώρα έχουν περάσει ανεκμετάλλευτα. 
22:24
35' Πρώτη κάρτα και για την Γιουβέντους, κίτρινη, στον Οκγμπόνα για φάουλ πάνω στον Κουαδράδο. 
22:26
37' Κίτρινη κάρτα και στον Κιελίνι για τράβηγμα στον Μπόρχα Βαλέρο στον χώρο του κέντρου και ενώ αυτός έφευγε στην αντεπίθεση. 
22:28
39' Καλή ευκαιρία για την Φιορεντίνα με τον Γκονσάλο να γυρνάει χωρίς να βλέπει την μπάλα από πλάγια και ο Μπόρχα Βαλέρο από το ύψος του πέναλτι σούταρε ψηλά άουτ. 
22:29
40' Άλλη μια κάρτα στην αναμέτρηση. Ο Κουαδράδο της Φιορεντίνα θα δει την κίτρινη του Ριτσόλι για μαρκάρισμα πάνω στον Μπονούτσι. 
22:34
Στα τελευταία λεπτά βλέπουμε ένα πολύ δυνατό ματς με συνεχή μαρκαρίσματα στο όριο του αντιαθλητικού. 
22:34
Ημίχρονο στην αναμέτρηση χωρίς σκορ και χωρίς κάποια μεγάλη ευκαιρία από τις δυο ομάδες. 
22:51
Οι δυο ομάδες ξεκινούν το δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές στις ενδεκάδες τους. 
22:55
49' Πρώτη καλή στιγμή για την Γιουβέντους στο δεύτερο ημίχρονο με τον Εβρά από τα αριστερά να μπαίνει στην περιοχή να πιάνει το σουτ αλλά τον Νέτο να απομακρύνει. 
23:00
54' Ο Πογκμπά έφυγε κατά μέτωπον είχε τρεις λύσεις δεξιά και αριστερά αλλά προσπάθησε να κάνει μόνος του την προσπάθεια και ανακόπηκε από την άμυνα των "βιόλα". 
23:04
58' Ο Πογκμπά θα χάσει την μπάλα και θα ανατρέψει τον Πισάρο βλέποντας και αυτός την κίτρινη κάρτα. 
23:06
Φτάσαμε στο 60' της αναμέτρησης και ακόμα δεν υπάρχει κάποια αξιόλογη φάση στο ματς. 
23:06
61' Αλλαγή για την Γιουβέντους με τον Τέβες αντί του Κομάν. 
23:08
63' Σουτ του Μπονούτσι από μακριά αλλά ο Νέτο δεν δυσκολεύτηκε να αποκρούσει. Έχει πάρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο η Γιουβέντους. 
23:12
66' Επικίνδυνη επίθεση για την Φιορεντίνα που κλέβει την μπάλα στο χώρο του κέντρου με τον Γκόμες να μπαίνει μέσα στην περιοχή αλλά ο Μπονούτσι έκανε ένα μαγικό τάκλιν και πήρε την μπάλα. 
23:13
67' Σουτ του Κουαδράδο από μακριά ο Μπουφόν θα πέσει στην δεξιά του γωνία και θα διώξει σε κόρνερ. 
23:16
69' Πρώτη αλλαγή και για την Φιορεντίνα με τον Γκόμεζ να αφήνει την θέση του στον Μπαμπακάρι.  
23:24
78' Δεύτερη αλλαγή για την Φιορεντίνα με τον Ακουιλάνι να παίρνει την θέση του Χοακίν και δεύτερη αλλαγή και για την Γιουβέντους με τον Μαρκίζιο να μπαίνει αντί του Πίρλο.  
23:29
Έχουμε φτάσει στο 83' και οι δυο ομάδες δεν έχουν καταφέρει στο δεύτερο μέρος να απειλήσουν η μία την άλλη. 
23:30
85' Ο Κουαδράδο δεν μπορεί να συνεχίσει και θα παραχωρήσει την θέση του στον Κούρτιτς. 
23:34
87' Τρίτη αλλαγή και για την Γιουβέντους με τον Παντόιν αντί του Περέιρα.
23:36
Τέσσερα τα λεπτά των καθυστερήσεων. 
23:41
90+ Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Πογκμπά μέσα στην περιοχή προσπάθησε να σηκώσει την μπάλα η οποία βρήκε στο χέρι αμυντικού της Φιορεντίνα αλλά ο Ριτσόλι δεν υπέδειξε το πέναλτι για την "μεγάλη Κυρία" αν και θα μπορούσε. 
23:41
Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα. 
23:42
Το ντέρμπι ανάμεσα στην Φιορεντίνα και την Γιουβέντους ολοκληρώθηκε χωρίς νικητή και χωρίς σπουδαίες φάσεις για τις δυο ομάδες. 
23:43
Μόλις τρία σουτ έγιναν προς τις εστίες των δυο ομάδων. Ενδεικτικό της κακής ποιότητας που είχε το ματς στην Φλωρεντία. 
23:43
Καλό σας βράδυ... 

News 24/7

24MEDIA NETWORK