Η Μίλαν θέλει να σπάσει την κατάρα... 237 εβδομάδων!

Η Μίλαν νίκησε την Γιουβέντους και κόντρα στην Τζένοα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στην κορυφή για πρώτη φορά μετά από... 4 χρόνια! Μάλιστα, στη χρυσή επέτειο του Ντοναρούμα.

Η Μίλαν θέλει να σπάσει την κατάρα... 237 εβδομάδων!

Πόσα πράγματα μπορούν να αλλάξουν μέσα σε λίγα 24ωρα... Το βράδυ του Σαββάτου η Μίλαν νίκησε 1-0 την Γιουβέντους χάρη σε εκπληκτικό γκολ του Μάνουελ Λοκατέλι και μείωσε στους δύο πόντους τη διαφορά από την κορυφή επικρατώντας παράλληλα για πρώτη φορά της "βέκια σινιόρα" έπειτα από επτά συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα (9 συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις)!

Η Μίλαν θέλει να σπάσει την κατάρα... 237 εβδομάδων!

Τώρα έχει απέναντί της μία ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση αφού σε περίπτωση που περάσει νικηφόρα από το "Marassi" με αντίπαλο την Τζένοα, θα βρεθεί (έστω και με ματς παραπάνω) στην 1η θέση της βαθμολογίας για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2011-12.

Η τελευταία φορά που οι "ροσονέρι" βρέθηκαν πρώτοι στη Serie A ήταν πριν από 4 χρόνια, 6 μήνες και 22 ημέρες, όταν με προπονητή τον Μάσιμο Αλέγκρι είδαν την Κατάνια του... Βιτσέντσο Μοντέλα να τους "φρενάρει" κρατώντας τους στο 1-1 (δεν τους είχε μετρήσει τότε ένα κανονικό γκολ του Ρομπίνιο) και να τους ρίχνει από την κορυφή.

Η Μίλαν θέλει να σπάσει την κατάρα... 237 εβδομάδων!

Από τότε έχουν να ανέβουν και σε περίπτωση που το πετύχουν, θα γιορτάσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την επέτειο ενός χρόνου από το ντεμπούτο του Τζανλουίτζι Ντοναρούμα.

Ήταν η 25η Οκτωβρίου του 2015 όταν ο Ντοναρούμα, σε ηλικία 16 ετών και 8 μηνών, είχε κάνει ντεμπούτο με τη ροσονέρα φανέλα σε εντός έδρας αγώνα με την Σασουόλο και από τότε έχει "μετρήσει" 3.439 λεπτά.

Η Μίλαν θέλει να σπάσει την κατάρα... 237 εβδομάδων!

Συνολικά έχει αγωνιστεί σε 39 παιχνίδια και έχει δεχτεί ισάριθμα γκολ ενώ σε 15 παιχνίδια κατάφερε να κρατήσει απαραβίαστη την εστία του. Αν τα καταφέρει και απόψε (όπως το έκανε με εξαιρετικό τρόπο απέναντι στην Γιουβέντους), η ομάδα του Μοντέλα έχει πολύ καλές πιθανότητες να ξανακατακτήσει την κορυφή...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η Μίλαν υπέταξε την Γιουβέντους με γκολάρα Λοκατέλι
Το σόου του Ντοναρούμα με την Γιουβέντους
Ο ασπασμός του Μπουφόν στον Ντοναρούμα γι αυτή την απόκρουση

News 24/7

24MEDIA NETWORK