Μιχαΐλοβιτς: "Να φοβούνται τη δική μου Μίλαν"

Ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς παρουσιάστηκε και επίσημα από τη Μίλαν ως νέος τεχνικός της ομάδας και έδωσε με το "καλημέρα" την υπόσχεση για αντεπίθεση. Διαβάστε τα όσα δήλωσε ο νέος κόουτς των "ροσονέρι", αλλά και το αφεντικό του συλλόγου, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Μιχαΐλοβιτς: "Να φοβούνται τη δική μου Μίλαν"

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο νέος τεχνικός της Μίλαν, Σίνισα Μιχαΐλοβιτς, κατά την επίσημη παρουσίασή του:

"Ήξερα ότι η Μίλαν ήταν ένας σύλλογος παγκοσμίου επιπέδου και όσα έχω δει ως τώρα το επιβεβαιώνουν. Κινούμαστε εξαιρετικά στις μεταγραφές, ο πρόεδρος έχει ικανοποιήσει όλες μου τις επιθυμίες.

Μιχαΐλοβιτς: "Να φοβούνται τη δική μου Μίλαν"

Δεν υπάρχει ομάδα στην Ιταλία που να έχει πιο φιλόδοξο σχέδιο από εμάς", δήλωσε αρχικά ο Μιχάιλοβιτς και πρόσθεσε μεταξύ άλλων "Δεν έχω ιστορία στη Μίλαν, μπορώ μόνο να πείσω τους οπαδούς μέσω της δουλειάς μου.

Οι αντίπαλοί μας θα πρέπει να φοβηθούν ξανά τη Μίλαν. Το San Siro πρέπει να γίνει κάστρο. Θα είμαστε μία ομάδα από διαβόλους αλλά για να τα καταφέρουμε επιβάλλεται να δουλέψουμε σκληρά.

Ο στόχος; Να νικάμε και θα δούμε που θα είμαστε. Το σίγουρο είναι πως θα φτάσουμε ψηλά. Δεν υπάρχει σύστημαστο γήπεδο που να σε κάνει είτε να κερδίζεις είτε να χάνεις. Θα παίξουμε σίγουρα με δύο επιθετικούς και εγώ παίζω με 4 στην άμυνα.

Αυτή τη στιγμή το σύστημα που έχουμε ως βάση είναι το 4-3-1-2 αλλά θα έχουμε και ένα εναλλακτικό σύστημα. Θα επιδιώξουμε να χωρέσουμε τον Ελ Σααρουί στο χώρο του κέντρου ως εσωτερικό μέσο, μου ξεκαθάρισε πως είναι διαθέσιμος.

Ο Τσέρτσι έχει αγωνιστεί και ως δεύτερος επιθετικός, τον Μενέζ τον βλέπω ως playmaker. Tα πάντα θα εξαρτώνται πάντως από τις ανάγκες κάθε αγώνα".

"Στόχος το Champions League"

Από την πλευρά του ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι υπογράμμισε στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου προπονητή: "Είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε τον κόουτς Σίνισα Μιχάιλοβιτς ώστε να μπορέσει η Μίλαν να ξαναγίνει αφεντικό και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Μιχαΐλοβιτς: "Να φοβούνται τη δική μου Μίλαν"

Πέρυσι μας έλειπε η αυτοπεποίθηση, προσαρμοζόμασταν στο παιχνίδι των αντιπάλων αντί να επιβάλλουμε το δικό μας. Πιστεύαμε ότι είχαμε μία ισχυρή ομάδα αλλά έπρεπε να συμβιβαστούμε με το γεγονός ότι η επιθετική γραμμή δεν ήταν επαρκής.

Για αυτό το λόγο άλλωστε ξεκίνησε η μεταγραφική μας καμπάνια από τους επιθετικούς. Δεν πήραμε τον Τζάκσον Μαρτίνες αλλά είχαμε πλάνο και για άλλον Κολομβιανό στράικερ. Στην εθνική Κολομβίας ο Μπάκα είναι ο βασικός και ο Μαρτίνεζ είναι η αλλαγή του. Πήραμε επίσης τον Λουίζ Αντριάνο αλλά και τον Αντρέα Μπερτολάτσι, που μόλις τον είχε αποκτήσει η Ρόμα.

Αυτή τη στιγμή δίνουμε στον προπονητή μία λίστα με 30 παίκτες που σύντομα θα γίνουν 31. Ποντάρουμε πολύ και στους νεαρούς παίκτες μας, ειδικά τον Νταβίντε Καλάμπρια. Ο Μιχάιλοβιτς έχει όλες τις αρετές για να επαναφέρει τη Μίλαν στα επίπεδα που ανήκει ο σύλλογος. Το ποδόσφαιρο αποτελείται από κύκλους όμως ο μεγάλος μας στόχος δεν είναι άλλος από την επιστροφή στο Champions League.

Εάν έρχεται ο Ιμπραχίμοβιτς εμείς τον παίρνουμε. Είναι μεγάλος παίκτης και θα έκανε σε όλες τις ομάδες. Έχω δει τον τρόπο που δουλεύει ο Σίνισα. Βρίσκεται στο Μιλανέλο από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Θα χρειαστεί πολλή δουλειά από μας, περισσότερη σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές μας, για να φτάσουμε ψηλά.

Προς το παρόν ο νέος μέτοχος της ομάδας (σ.σ. Μπι Ταετσαουμπόλ) δεν έχει βάλει χρήματα, τα χρήματα για να έρθουν τα καλοκαιρινά αποκτήματα τα έβαλα εγώ. Η Μίλαν έχει 340 εκατομμύρια υποστηρικτές σε όλο τον κόσμο, οι 240 είναι στην Κίνα. Θα ανοίξουμε σχολές ποδοσφαίρου σε πολλές πόλεις της Κίνας".

News 24/7

24MEDIA NETWORK