Μπερλουσκόνι: "Έτσι θα κάνουμε ξανά μεγάλη τη Μίλαν"

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποκάλυψε τα σχέδιά του για τη Μίλαν και την ενίσχυσή της σε κάθε τομέα, αποθέωσε τον Μάριο Μπαλοτέλι και εξήγησε γιατί ήταν καλό που δεν αποκτήθηκαν οι Ζοφρέ Κοντογκμπιά και Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς.

Μπερλουσκόνι: "Έτσι θα κάνουμε ξανά μεγάλη τη Μίλαν"
Μπερλουσκόνι-Μίλαν

Ο ιδιοκτήτης της Μίλαν, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, παρακολούθησε τη νίκη επί της Παλέρμο από τις εξέδρες του Σαν Σίρο και ακολούθως μίλησε επί παντός επιστητού για όλα τα θέματα του συλλόγου και για το πώς θα τον επαναφέρει στην ελίτ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Ο Ιταλός επιχειρηματίας αναφέρθηκε στη διαδικασία πώλησης του 48% των μετοχών στον Ταϊλανδό Μπι Ταετσαουμπόλ εντός των επομένων εβδομάδων και αποκάλυψε ότι αυτή η κίνηση θα αποφέρει περίπου 100.000.000 ευρώ κάθε χρόνο στα ταμεία της ομάδας.

"Μας παρουσίασε ένα πλάνο εμπορευματοποίησης του συλλόγου και του brand name του, που θα προσελκύσει ορισμένα νέα έσοδα, τα οποία υπολογίζουμε σε 100.000.000 ευρώ ετησίως. Η Μίλαν πρέπει να επιστρέψει σε επίπεδο ημιτελικών και τελικού Champions League, αλλά να ισορροπήσει και τα βιβλία της. Κλείσαμε ραντεβού με τον κύριο Μπι στις 30 Σεπτεμβρίου και έχω θετικά μηνύματα από τις τράπεζες".

Ο Μπερλουσκόνι παρακολούθησε το παιχνίδι μαζί με την κόρη του και εκτελεστική διευθύντρια του συλλόγου, υπεύθυνη για το εμπορικό κομμάτι, Μπάρμπαρα, η οποία είχε αναλάβει και το πρότζεκτ του νέου γηπέδου. Οι διαφωνίες με τον δήμο του Μιλάνου και τον ιδιοκτήτη της έκτασης όπου οι "ροσονέρι" επιθυμούσαν να χτίσουν το νέο "σπίτι" τους οδήγησαν σε "ναυάγιο", το οποίο... χαροποίησε τον "καβαλιέρε".

"Η Μπάρμπαρα είναι αναστατωμένη, αλλά καταλαβαίνει τους λόγους. Είμαι ερωτευμένος με το Σαν Σίρο, βελτιώνουμε το στάδιο για να φιλοξενήσει τον τελικό του Champions League και προσωπικά είμαι χαρούμενος που η Μίλαν θα παραμείνει στο Σαν Σίρο".

"Να παίξει δεκάρι ο ώριμος Μπαλοτέλι"

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Μπερλουσκόνι εμφανίστηκε ικανοποιημένος από αυτό που παρακολούθησε: "Μου άρεσε η Μίλαν και είδα μία εμφάνιση με απίστευτη αθλητική αγριάδα. Σπάνια θυμάμαι να έχω δει τόσο σκληρό πρέσινγκ. Συνεχίζω να ελπίζω ότι μπορούμε να κρατάμε την μπάλα όταν προηγούμαστε με 15 λεπτά ακόμα στο παιχνίδι, αλλά είναι πολύ δύσκολο να το κάνεις, ακόμα κι αν είσαι μεγάλη ομάδα".

Εν συνεχεία, άρχισε τους... διθυράμβους για τον Μάριο Μπαλοτέλι, αποκαλύπτοντας ότι έχουν μιλήσει αρκετά τον τελευταίο καιρό και πως αντικρίζει έναν μεταμορφωμένο και πιο σοβαρό ποδοσφαιριστή.

"Ο Μπαλοτέλι δεν είχε λάθος πάσα και Θεού θέλοντος, είναι διαφορετικός. Μου μοιάζει πιο σοβαρός και λογικός. Είχε αρκετές κούρσες και συνδυασμούς με άλλους παίκτες. Ελπίζω να μπορεί να συνεχίσει έτσι στο μέλλον. Του μιλάω στο τηλέφωνο κάθε λίγο και νομίζω ότι ωρίμασε. Θα μου άρεσε να δω τον Μπαλοτέλι ως τρεκουαρτίστα, αν και ας μην ξεχάσουμε ότι ο Ζερεμί Μενέζ είναι εκτός λόγω τραυματισμού. Ο Μπαλοτέλι μπορεί να παίξει και στις τρεις θέσεις της επίθεσης".

"Μοντολίβο σαν Πίρλο"

Από εκεί και πέρα, είχε έναν καλό λόγο για κάθε παίκτη της ομάδας. Για τον Κάρλος Μπάκα που σημείωσε δύο τέρματα είπε ότι "έχει το γκολ, μου αρέσει πολύ", ενώ για τον 18χρονο δεξιό μπακ Νταβίντε Καλαμπρία που έκανε ντεμπούτο ως αλλαγή του τραυματία Ινιάτζιο Αμπάτε, σχολίασε: "Κέρδισε τους πάντες στην εξέδρα. Όλοι οι φίλαθλοι τον επιδοκίμαζαν και τον χειροκροτούσαν διαρκώς. Είναι ήδη είδωλο για το πέταλο".

Δεν δίστασε να συγκρίνει τον Ρικάρντο Μοντολίβο με τον Αντρέα Πίρλο, επισημαίνοντας ότι "διέκρινα ένα ικανό κέντρο, με τον Μοντολίβο να πασάρει με στυλ Πίρλο, οπότε είμαι πραγματικά χαρούμενος", ενώ είχε και μία ατάκα για τον προπονητή Σίνισα Μιχάιλοβιτς: "Είδα το αποτύπωμα του Μιχάιλοβιτς στη συμπεριφορά της ομάδας, στην αποφασιστικότητά της και στην ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια".

"Ευτυχώς δεν ήρθε ο Κοντογκμπιά και ο Ζλάταν"

Τέλος, ο Μπερλουσκόνι μίλησε για τις μεταγραφές που κυνήγησε η Μίλαν, αλλά δεν έγιναν το φετινό καλοκαίρι. Αρχικά αναφέρθηκε στον "κλεισμένο" Ζοφρέ Κοντογκμπιά, ο οποίος κατέληξε στην Ίντερ έναντι 35.000.000 ευρώ από τη Μονακό, θεωρώντας... επιτυχία των "ροσονέρι" αυτήν την εξέλιξη.

"Ήταν σοφή κίνηση να μην αγοράσουμε τον Κοντογκμπιά σε αυτές τις τιμές. Η αρχή τον διαπραγματεύσεων έγινε στα μισά από όσα πλήρωσε τελικά η Ίντερ".

Όσο για τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, ο οποίος είχε συμφωνήσει να επιστρέψει στο Μιλάνο, εξήγησε ότι το πρόβλημα ήταν η Παρί και ότι τον ικανοποιεί περισσότερο η εξέλιξη με τον Μπαλοτέλι: "Ο Ιμπραχίμοβιτς ήθελε να έρθει, αλλά η Παρί Σεν Ζερμέν δεν τον άφησε να φύγει. Πραγματικά ήλπιζε να έρθει στη Μίλαν, αλλά τώρα έχουμε τον Μπαλοτέλι που είναι νεότερος. Ο Ίμπρα, όπως κι εγώ, γερνάει".

Διαβάστε ακόμη

Μιχάιλοβιτς: "Θα στήσω τον Μπάκα στον τοίχο"

4η αγ.: Ο "άγιος" Μπάκα έσωσε τη Μίλαν

News 24/7

24MEDIA NETWORK