Ο Μπερλουσκόνι πουλάει τη Μίλαν με ποσό-μαμούθ!

Ύστερα από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις που διήρκεσαν παραπάνω από ένα χρόνο, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση των Κινέζων επενδυτών, οι οποίοι προσέφεραν περίπου 700.000.000 ευρώ για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της Μίλαν!

Ο Μπερλουσκόνι πουλάει τη Μίλαν με ποσό-μαμούθ!

Σε μία νέα εποχή μπαίνει η Μίλαν, ύστερα από 30 ολόκληρα χρόνια! Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, ο ισχυρός άνδρας των "ροσονέρι", Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση κινεζικού επενδυτικού fund, το οποίο προσεφερε ένα ποσό μεταξύ 700.000.000 και 720.000.000 ευρώ για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών.

Με βάση τα ρεπορτάζ, οι διαπραγματεύσεις έλαβαν χώρα σε δικηγορικό γραφείο της Ρώμης, ενώ καταλυτικό ρόλο στην απόφαση του "καβαλιέρε" να πωλήσει την ομάδα έπαιξαν τα παιδιά του, Μαρίνα και Πιερσίλβιο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της " Tuttosport", το deal ανάμεσα στις δύο πλευρές αναμένεται να επικυρωθεί μέχρι τη Δεύτερα, με τους Κινέζους επενδυτές να αποκτούν αρχικά το 70% των μετοχών και σε βάθος ενός χρόνου το υπόλοιπο 30%.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητα του διοικητικού παράγοντα που ηγείται του σχήματος. Κάποιοι υποστηρίζουν πως επικεφαλής της κίνησης είναι ο Κινέζος μεγιστάνας Τζακ Μα ενώ η "Tuttosport" αναφέρει πως υποψήφιος επενδυτής είναι ο Ρόμπιν Λι, έκτος πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Μάλιστα, σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η συμφωνία, είναι αρκετά πιθανό να υπάρξει κι αλλαγή στο τιμόνι της ομάδας, με τον Μαρτσέλο Λίπι να θεωρείται ο επικρατέστερος να διαδεχθεί τον Κρίστιαν Μπρόκι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK