Το κλάμα του πιτσιρικά φαν της Νάπολι που συγκίνησε την Ιταλία!

Είναι δυνατόν ένας οπαδός να γίνει διάσημος σε μία ολόκληρη χώρα μέσα από μία επώδυνη ήττα της ομάδας του; Ναι, και ο μικρός Σαλβατόρε είναι η πιο τρανή απόδειξη! Διαβάστε την όμορφη ιστορία του (videos).

Το κλάμα του πιτσιρικά φαν της Νάπολι που συγκίνησε την Ιταλία!

Απόγευμα Σαββάτου, 22 Οκτωβρίου, και οι τιφόζι της Νάπολι δημιουργούν μία εκρηκτική ατμόσφαιρα στο "San Paolo" για το ματς της 8ης αγωνιστικής της Serie A με την Ρόμα, ελπίζοντας σε μία σπουδαία νίκη στο "Derby del Sole" που θα την διατηρούσε στη 2η θέση της βαθμολογίας.

Δυστυχώς η εξέλιξη του αγώνα άφησε απογοητευμένους και συνάμα πικραμένους όλους τους Ναπολιτάνους, με την ομάδα του Κώστα Μανωλά να εκμεταλλεύεται κάθε λάθος της άμυνας των "παρτενοπέι" και να τους "τιμωρεί" τρεις φορές, έχοντας για εκτελεστές τους Τζέκο (δις) και Σαλάχ.

Η φάση πάντως του αγώνα ήρθε λίγο πριν το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Ορσάτο, με το σκορ στο 3-1 για τους "τζαλορόσι" και τους "παρτενοπέι" να χάνουν μία μεγάλη ευκαιρία για να μειώσουν και μαζί την ευκαιρία για να διεκδικήσουν τον βαθμό της ισοπαλίας στις καθυστερήσεις. Στο 89ο λεπτό ο Στσέσνι απέκρουσε ασταθώς τη μπάλα και ο Ζορζίνιο έκανε το σουτ από πλεονεκτική θέση, με το κοινό να έχει ήδη σηκωθεί για να πανηγυρίσει αλλά τον Βραζιλιάνο να στέλνει τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι!

Τότε ήταν που ο τηλεοπτικός φακός πέτυχε διάνα καθώς εντόπισε στις εξέδρες έναν νεαρό φαν της Νάπολι, ο οποίος μή μπορώντας να πιστέψει την απίστευτη ευκαιρία έβαλε τα χέρια του για να καλύψει το πρόσωπό του μέσα σε απελπισία και θυμό και ξέσπασε σε κλάματα.

Η εικόνα του λιλιπούτειου φαν της Νάπολι έκανε το γύρο του κόσμου μέσα σε λίγες ώρες χάρη στη δύναμη της τεχνολογίας μέσω των social media και από τη στιγμή που τα δάκρυά του έγιναν No 1 viral στη γειτονική χώρα δεν ήταν δυνατόν η ιστορία του να μείνει στο σκοτάδι

Η "Gazzetta dello Sport" αναζήτησε και τελικά βρήκε τον 10χρονο Σαλβατόρε Ανουντσάτα, ο οποίος υποστηρίζει την Νάπολι από την πρώτη ημέρα που γεννήθηκε. Ή όπως εξηγεί ο πατέρας του, Μάσιμο, "ήταν Νάπολι πριν καν γεννηθεί αφού το αίμα μας είναι γαλάζιο". Το απόγευμα του Σαββάτου η οικογένεια Ανουντσάτα ήταν σχεδόν όλη παρούσα στις εξέδρες του "San Paolo" ενώ όπως εξήγησε στην εφημερίδα ο μικρός φίλαθλος των "παρτενοπέι", δεν άλλαξαν πολλά για αυτόν την Κυριακή παρά τα εκατοντάδες τηλεφωνήματα που δέχτηκε η οικογένεια στο σπίτι από φίλους και συγγενείς που είχαν αναγνωρίσει τον Σαλβατόρε στην τηλεόραση.

"Ήδη το αποτέλεσμα ήταν άσχημο για μας, τότε έχασε την ευκαιρία ο Ζορζίνιο για να βάλει ένα γκολ φαινομενικά εύκολο και μου ήρθε να κλάψω", δήλωσε ο πιτσιρικάς, ο οποίος πάντως σύμφωνα με τη μαρτυρία του πατέρα του έκλαψε και πριν λίγο καιρό, όταν η Νάπολι γνώρισε την εκτός έδρας ήττα στο Μπέργκαμο από την Αταλάντα.

Ακόμα πάντως και όταν δεν βρίσκεται στο γήπεδο, ο Σαλβατόρε δεν χάνει ματς της αγαπημένης του ομάδας καθώς μαζί με τον πατέρα του και την μικρή αδερφή του Φραντσέσκα (η πιο μικρή της οικογένειας, Αριάνα, θέλει λίγα χρόνια ακόμα για να... πάρει σειρά) παρακολουθούν τα ματς της Νάπολι στο σύνδεσμο οπαδών της ομάδας στο Τερτσίνιο (Club Napoli Boccia) που αριθμεί συνολικά 70 μέλη.

Πέρυσι πήγαινε σε σχολή ποδοσφαίρου αλλά φέτος την έχει εγκαταλείψει για να αφοσιωθεί στα μαθήματά του, με τον μικρό οπαδό που έχει γίνει πλέον διάσημος σε όλη την Ιταλία να μη χάνει την ευκαιρία να δώσει... άφεση αμαρτιών στον Ζορζίνιο για τη χαμένη ευκαιρία που τον "πλήγωσε" τόσο πολύ.

"Λατρεύω τον Μίλικ και το είδωλό μου είναι ο Χάμσικ. Μακάρι να μπορούσα να τον συναντήσω, θα ήταν ένα όνειρο. Φυσικά και θα έβγαζα μία φωτογραφία με τον Ζορζίνιο, συμβαίνει σε όλους να χάνουν ένα γκολ". Κάνει κάπου λάθος ο πιτσιρικάς;

ΝΑΠΟΛΙ - ΡΟΜΑ 1-3 (HIGHLIGHTS):

News 24/7

24MEDIA NETWORK