Όλα τριγύρω αλλάζουν κι ο Τότι ίδιος μένει!

Σαν σήμερα πριν από 24 ολόκληρα χρόνια ο Φραντσέσκο Τότι έκανε το επίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Ρόμα σε ηλικία 16 ετών. Τι έχει αλλάξει από τότε στον κόσμο; Σχεδόν τα πάντα! Ο Τότι όμως συνεχίζει να αγωνίζεται για την ομάδα της καρδιάς του και δεν λέει να σταματήσει.

Όλα τριγύρω αλλάζουν κι ο Τότι ίδιος μένει!

Ο Φραντσέσκο Τότι είναι ένας πιστός στρατιώτης. Αυτό δεν είναι άγνωστο στον ποδοσφαιρικό κόσμο, που βλέπει τον "Ρωμαίο" να βαδίζει στα 40 του χρόνια, αλλά να συνεχίζει να κάνει αυτό που χαίρεται και αγαπά. Να παίζει μπάλα για την αγαπημένη του Ρόμα.

Σαν σήμερα (28/3) πριν από 24 ολόκληρα χρόνια, το μακρινό 1993, ο αρχηγός των "τζιαλορόσι" έκανε το ντεμπούτο του στον αγώνα με τη Μπρέσια (2-0 νίκη της Ρόμα), όντας ακόμη ένας αμούστακος έφηβος ετών 16.

Όλα τριγύρω αλλάζουν κι ο Τότι ίδιος μένει!

Τα χρόνια έχουν περάσει κι όμως ο Φραντσέσκο είναι ακόμα εκεί. Φέτος σε 20 εμφανίσεις με τη Ρόμα ο... αιωνόβιος αρχηγός έχει σκοράρει 3 φορές και δείχνει πως το χει παρότι έχει μπει στη τέταρτη δεκαετία της ζωής του.

Οι φήμες γύρω από το μέλλον του πολλές. Άλλοι λένε πως θα σταματήσει το καλοκαίρι και θα αναλάβει γενικός αρχηγός της ομάδας που τον ανέδειξε, που τον έκανε άνδρα και στη συνέχεια υποκλίθηκε στο μεγαλείο του. Άλλοι αναφέρονται στην προοπτική να γίνει προπονητής στις ακαδημίες των Ρωμαίων. Ενώ υπάρχουν και μερικοί που απλά βασίζονται στην... τρέλα του μεσοεπιθετικού και στη δίψα του για μπάλα, με σενάρια να τον φέρνουν προς... Ασία μεριά για να "βγάζει το ψωμί " του στα τοπικά πρωταθλήματα.

Το πρώτο από τα 250 γκολ του Τότι:

Όποια κι αν είναι η κατάληξη του πρώην διεθνούς με την εθνική Ιταλίας, η ιστορία και οι υπηρεσίες του στο ιταλικό και όχι μόνο ποδόσφαιρο θα παραμείνουν ανεξίτηλα.

Και για να αναπολούν οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι, το σωτήριον έτος 1993 που ο Τότι έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Ρόμα, σας παραθέτουμε τι συνέβαινε στον πλανήτη γη:

- Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν είχε κερδίσει κανένα από τα 13 πρωταθλήματα Αγγλίας!

- Δεν υπήρχε η Google, το Amazon και το ebay.

- Ο Τζωρτζ Μπους ο... πρεσβύτερος μόλις είχε αποσυρθεί από πρόεδρος των ΗΠΑ.

- Η αναμονή ενός πρωταθλήματος για τη Λίβερπουλ ήταν μόλις 34 μήνες. Τώρα είναι 27 χρόνια!

- Ο Πολ Πογκπά ήταν μόλις 15 ημερών.

- Η Ελλάδα δεν είχε αγωνιστεί ακόμη σε Μουντιάλ. Δεν είχε κατακτήσει προφανώς ούτε το Euro.

- Είχαμε ΠΑΣΟΚ στην εξουσία με πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου.

- Ο Βενγκέρ ήταν ένας άγνωστος για τους οπαδούς της Άρσεναλ.

- Δεν είχε γεννηθεί ο Αντετοκούνμπο.

- Η Λιντς ήταν η πρωταθλήτρια Αγγλίας.

- Πρωταθλήτρια Ελλάδος ήταν η ΑΕΚ.

- Καμία ελληνική ομάδα δεν είχε πανηγυρίσει ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο μπάσκετ.

- Στην κινητή τηλεφωνία υπήρχε η Telestet και η Panafon.

- Οι "σατανιστές της Παλλήνης" συγκλόνιζαν το Πανελλήνιο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK