Η φανέλα της επιστροφής της Πάρμα... ανατριχιάζει

Η επάνοδος της Πάρμα στην μεγάλη ποδοσφαιρική κατηγορία συνδυάστηκε ιδανικά με την τρίτη της επετειακή εμφάνιση, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως "έργο τέχνης". Το μαύρο της χρώμα συμβολίζει τις στάχτες απ' τις οποίες θα αναγεννηθεί ξανά ο ιστορικός αυτός σύλλογος και είναι εμπνευσμένη απ' τα... πάθη του παρελθόντος. (PHOTO)

Η φανέλα της επιστροφής της Πάρμα... ανατριχιάζει

Ο... μύθος λέει ότι χρειάστηκαν μόλις 10 λεπτά μέχρι το δικαστήριο να αποφανθεί ότι η Πάρμα έχει χρεοκοπήσει. Μια ετυμηγορία-χαστούκι, απόρροια των βασανιστικών μηνών που προηγήθηκαν τόσο για τους ποδοσφαιριστές όσο και για τους εργαζόμενους, οι οποίοι είχαν φτάσει σε σημείο να "ζητιανεύουν" τα χρήματα που τους αναλογούσαν.

Ήταν Μάρτιος του 2015 και ήταν η χρονιά που "γράφτηκε" η πιο μελανή σελίδα στην βίβλο αυτού του ένδοξου συλλόγου. Χαριστικά και ως ένδειξη ελέους επετράπη στους "Gialloblu" να τελειώσουν κανονικά την χρονιά στην Serie A με... φάρο την ελπίδα ότι μπορεί να βρεθεί αγοραστής που θα σώσει την κατάσταση.

Μάταια. Δεν ενδιαφέρθηκε κανείς. Ο υποβιβασμός στην Serie B ήταν φυσικό επόμενο. Τα χρέη ήταν "βουνό". Ξεπερνούσαν τα 100 εκατομμύρια και έσφιγγαν την "θηλιά" γύρω απ' τον λαιμό της Πάρμα ως που το τελειωτικό χτύπημα δεν άργησε να έρθει. Η σεζόν 2015-2016 θα την έβρισκε στην Serie D.

Πλέον, το... τέρας της οικονομικής κατάρρευσης ανήκει στο παρελθόν. "Κλειδωμένο" καλά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Η Πάρμα αναδύθηκε απ' τα συντρίμμια της και επιστρέφει στην μεγάλη κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος.

Το μαύρο σκοτάδι που είχε απλωθεί στην Εμίλια-Ρομάνια έχει δώσει την θέση του στην ελπίδα, τον ενθουσιασμό και την προσμονή. Το "Πάρμα εξπρές" φαίνεται να έχει μπει πια στις σωστές ράγες και με γνώμονα τις χαρές του παρελθόντος ταξιδεύει για νέες επιτυχίες.

Τρία χρόνια μετά την καταστροφή, οι "Crociati" θα κοσμούν με την παρουσία τους τα μεγάλα σαλόνια της Serie A. Για τον λόγο αυτό η εταιρία που ντύνει τους παίκτες της ομάδας θέλησε να δημιουργήσει κάτι ιδιαίτερο. Κάτι ξεχωριστό που θα αποτελέσει τον... καθρέφτη της πορείας της Πάρμα. Απ' την Κόλαση στον... Παράδεισο.

Μια επετειακή φανέλα χρώματος μαύρου που συμβολίζει τις στάχτες απ' τις οποίες θα αναγεννηθεί ξανά ο σύλλογος, ενώ με κίτρινο και μπλε χρώμα διαγράφεται ο σταυρός που χαρακτηρίζει διαχρονικά τις εμφανίσεις της.

Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό και η φανέλα έγινε ανάρπαστη μέσα σε μόλις 24 ώρες.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ:

News 24/7

24MEDIA NETWORK